به گزارش اکسیوس، نمایندگان کنگره ایالات متحده از جو بایدن، رئیس جمهوری این کشور خواستند از اتحاد آمریکا و قطر به عنوان اهرم فشار برای کمک به آزادی گروگانهای حمله ۷ اکتبر حماس به اسرائیل استفاده کند.
قطر اگرچه در مذاکرات میان اسرائیل و حماس نقش کلیدی ایفا کرده، اما به دلیل روابط مالی با حماس در هفتههای اخیر به یکی از موضوعات اعتراضات در ایالات متحده تبدیل شده است.
جاش گوتهایمر نماینده دموکرات از ایالت نیوجرسی در نامهای به بایدن نوشت که «قطر به طور کامل از نفوذ خود در روابط با حماس برای اطمینان از آزادی بیتاخیر زندانیان استفاده نکرده است.»
او در این نامه به حضور رهبران حماس در قطر و حمایت مالی این کشور از حماس به عنوان «نفوذ برجسته دوحه» بر این گروه شبهنظامی اشاره کرد. این درحالی است که مقامات قطر پیشتر گفتهاند که این کشور به توصیه آمریکا میزبان رهبران حماس شده است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
گوتهایمر افزود: «به وضوح به قطر بگویید که در قبال هر یک از گروگانها که به خانه باز نگردد، مسئول است. شکست دوحه در انجام تعهداتش به روابط دوجانبه آسیب میرساند.»
به گزارش جوییش اینسایدر، گروههای یهودی در روزهای اخیر با برگزاری تظاهراتی مقابل سفارت قطر، ضمن انتقاد از روابط دوحه با حماس، خواستار آزادی گروگانها شدند.
سازماندهندگان یکی از این تظاهرات قطر را به «حمایت از تروریسم» متهم کردند و از دوحه خواستند تا «از همه قدرت و نفوذ خود بر حماس استفاده کرده و خواستار آزادی فوری گروگانها شود.»
به گزارش اکسیوس، پس از این که توافق میان حماس و اسرائیل برای آزادی گروگانها که با میانجیگری قطر برقرار شده بود، در آذرماه از هم پاشید، جانی ارنست و جکی روزن، نمایندگان مجلس سنا از بایدن خواستند قطر را برای بازگرداندن حماس بر سر میز مذاکره تحت فشار قرار دهد.
از سوی دیگر یکی از مقامات قطر در گفتگو با اکسیوس تصریح کرد که نخستوزیر این کشور در هفته جاری در دیدار با نمایندگان و مقامات ارشد دولت بایدن، درباره تلاشهای دوحه برای میانجیگری در توافقی جدید و راههای تقویت روابط دوجانبه با آمریکا گفتگو کرده است.
نخستوزیر قطر همچنین با خانوادههای گروگانها دیدار کرده است. به گفته این مقام مطلع، «این ملاقاتها در زمان درگیریها انجام شده و تا آزادی همه گروگانها ادامه مییابد.»
او با تاکید بر اثربخش بودن میانجیگری قطر در مذاکرات پیشین گفت: «ما با پشتکار برای آزادی بیش از ۱۰۰ گروگان فعالیت کردیم و به تلاشهای خود ادامه میدهیم.»
نامه نمایندگان آمریکایی همچنین حاوی تهدید صریح وضع تحریمها علیه قطر است. در این نامه آمده است که اگر دوحه به تلاش برای آزادی گروگانها شدت نبخشد، ممکن است که تحریم شود.»
در این نامه آمده است: «اگر ظرف روزهای پیش رو شاهد آزادی گروگانهای بیشتر، از جمله همه گروگانهای آمریکایی نباشیم، فهرستی از اقدامات فوری را برای پاسخگو کردن قطر بررسی میکنیم.»