امید تازه برای درمان ناباروری مردان؛ دانشمندان بیضه آزمایشگاهی ساختند

این دو عضو کوچک مصنوعی از سلول‌های بیضه موش کشت شده‌اند و ساختار و عملکردشان شبیه بیضه‌های طبیعی موش است

عکس تزیینی، زوجی با نگرانی به آزمایش بارداری نگاه می‌کنند‌ــ Canva

پژوهشگران دانشگاه بار ایلان اسرائیل «بیضه‌های آزمایشگاهی» ساخته‌اند که امیدوارند بتواند مشکل ناباروری مردان را حل کند.

به گزارش نیویورک پست، این دو عضو کوچک مصنوعی از سلول‌هایی که از بیضه موش گرفته شده بود کشت شده‌اند و گفته می‌شود از لحاظ ساختار و عملکرد شبیه بیضه‌های طبیعی موش است. هدف پژوهشگران اسرائیلی این است که از سلول‌های بنیادی انسان بیضه‌هایی بسازند که به درمان اختلا‌ل‌های جنسی رشدی و ناباروری کمک کند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

دکتر نیتزان گانن، سرپرست این گروه پژوهشی، به روزنامه هاآرتص اسرائیل گفت: «کلینیک‌های باروری توانسته‌اند برخی مشکلاتی را که سبب ناباروری مردان می‌شوند شناسایی کنند‌ــ تعداد کم یا ساختار غیرعادی اسپرم‌ــ اما دقیق نمی‌دانیم علت این مسئله چیست، کدام جهش‌های ژنومی به این عارضه منجر می‌شود یا در عملکرد بیضه‌ها چه مشکلی پیش می‌آید. اکنون بررسی این موضوع‌ها در سیستم مدلی که تولید کرده‌ایم امکان‌پذیر است.»

این بیضه های آزمایشگاهی موش به‌مدت ۹ هفته عملکرد خوبی داشتند‌ــ که از لحاظ نظری، مدت کافی برای تولید و آزادسازی اسپرم موش است. این فرایند حدود ۳۴.۵ روز طول می‌کشد.

بیضه دو کاربرد اصلی دارد‌ــ تولید، ذخیره و رشد سلول‌های اسپرم و ساخت تستوسترون، هورمون جنسی مردانه.

یافته‌های این پژوهش در نشریه بین‌المللی علوم زیست‌شناختی (Biological Sciences) منتشر شده است و به نوشته پژوهشگران، اندام‌های آزمایشگاهی که ساخته‌اند «نشانه‌های ورود به میوز» را نشان دادند، فرایندی که تعداد کروموزوم‌ها نصف می‌شود تا سلول‌های اسپرم شکل بگیرد.

چشم‌انداز گانن و گروه پژوهشی‌اش این است بیضه‌های آزمایشگاهی بسازند تا به پسران مبتلا به سرطان کمک کنند که شاید در آینده قادر به تولید اسپرم سالم نباشند.

پیش از آغاز درمان سرطان، از آن‌ها بافت‌برداری می‌شود، سپس اسپرم‌های بارور در آزمایشگاه کشت و منجمد می‌شوند تا در آینده از آن‌ها استفاده کنند و بچه‌دار شوند.

بیشتر از بهداشت و درمان