در انتخاباتی که بنا بر ارزیابی منابع مختلف، پایینترین مشارکت مردمی را داشت، حتی محمد خاتمی، رئیسجمهوری پیشین جمهوری اسلامی رای نداد. محمدعلی ابطحی، از چهرههای شناخته شده جریان اصلاحطلب، در اینباره در شبکه اجتماعی اکس (توییتر سابق) نوشت: «خاتمی در انتخابات دیروز قهر نکرد. فکر کرد شاید تنها راه شنیدن حرفهای دلسوزانهاش رای ندادن باشد.»
از سوی دیگر، کانال دولت بهار، نزدیک به محمود احمدینژاد خبر داد که او در مدرسهای در نارمک رای خود را به صندوق انداخته است.
اما در کنار اطلاعاتی از راه نیافتن چهرههای شناختهشده اصولگرا مانند آملی لاریجانی به مجلس خبرگان، در خراسان جنوبی، ابراهیم رئیسی بهعنوان نماینده مجلس خبرگان انتخاب شد.
وزارت کشور آرای رئیسی را ۸۲.۵ درصد اعلام کرده و آن را «رکوردی جدید در انتخابات مجلس خبرگان» دانسته است.
در این میان، بخشی از چهرههای مطرح حکومتی از راهیابی به مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان بازماندند.
ازجمله میتوان به محمد باقرنوبخت، دبیرکل حزب اعتدال و توسعه با سابقه چهار دوره نمایندگی مجلس، اشاره کرد. نوبخت، حتی با وجود حمایتهای علی لاریجانی، نتوانست رای مردم رشت را به دست آورد.
علی اصغر عنابستانی نماینده دوره یازدهم مجلس از حوزه سبزوار هم، که نامش با سیلیزدن به یک سرباز راهنمایی و رانندگی در خط ویژه بر سر زبانها افتاده بود، از راهیابی به مجلس دوازدهم بازماند.
محمد حسین رنجبران، مجری سابق صداوسیما، نیز نتوانست آرای لازم برای رسیدن به ساختمان بهارستان را کسب کند.
با پایان شمارش آرا و اعلام نتایج انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه کرمانشاه، محمد رشیدی نفر اول و عبدالرضا مصری، فضل الله رنجبر، جهانبخش امینی و ابراهیم رحیمی زنگنه به دور دوم راه یافتند و بدین ترتیب ایرج ملکی، «هنرمند خودخوانده» جمهوریاسلامی، از راهیابی به مجلس بازماند.
یکی دیگر از چهرههایی که نتوانست به حد نصاب رای برای ورود به مجلس خبرگان دست پیدا کند، صادق لاریجانی رئيس مجمع تشخیص مصلحت و رئیس پیشین قوه قضائیه و یکی از برادران بانفوذ و پرقدرت جمهوری اسلامی است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
براساس آمار منتشرشده، از میان پنج نامزد استان مازندران، صادق لاریجانی پنجم شد و از حضور مجدد در مجلس خبرگان جا ماند.
براساس آمارهای رسمی حدود ۴۰ درصد از آرای صندوقهای شهر تهران شمرده شده است. براساس این آمار، محمود نبویان تنها ۱۲۰ هزار رای به دست آورده است و حمید رسایی با ۱۰۳ هزار رای تا کنون نفر دوم است و بقیه نامزدها کمتر از ۱۰۰ هزار به دست آوردهاند.
علی مطهری یکی از معدود چهرههایی که برخی از نیروهای اصلاحطلب از او حمایت کرده بودند حتی در میان ۶۰ نفر اول لیست نامزدهای تهران هم نیست.
با گذشت نزدیک به ۲۰ ساعت از برگزاری انتخابات هنوز وزارت کشور آمار نهایی و کلی مجموع آرای شمردهشده را اعلام نکرده است.
در رایگیری روز جمعه، ابراهیم رئيسی، رئیس دولت سیزدهم موفق شد برای بار سوم از حوزه خراسان جنوبی راهی مجلس خبرگان شود. به گفته وزارت کشور، رئيسی بیش از ۸۲ درصد آرا را از آن خود کرده است. انتخابات نهایی مجلس خبرگان رهبری در حوزه خراسان جنوبی بهدلیل رد صلاحیتهای گسترده تنها بین دو نامزد برگزارشد.