فصیحالدین فطرت، رئیس ستاد ارتش رژیم طالبان، بهتازگی در گفتوگو با شبکه خبری طلوع نیوز در داخل افغانستان، مدعی شد که واحدهای ویژه انتحاری که قبلا در چارچوب نیروهای وزارت دفاع طالبان ایجاد شده بودند، منحل و نیروهای آنها در صفوف نیروهای ویژه ارتش طالبان جذب شدهاند.
این مقام طالبان در حالی این ادعا را مطرح کرد که رهبران این گروه در اکتبر ۲۰۲۱، یعنی چند ماه پس بازگشت به قدرت، از ایجاد چند واحد ویژه انتحاری خبر داده بودند. طالبان در آن زمان سه واحد ویژه انتحاری به نامهای لشکر منصوری، لشکر بدری و واحد انتحاری الحمزه را معرفی کردند و مدعی شدند که این نیروهای برای تامین امنیت مرزهای افغانستان فعالیت خواهند کرد.
در آن برهه، طالبان برای ایجاد وحشت بیشتر در دل مردم و بهویژه جبهههای مسلح مخالف طالبان، درباره نیروهای ویژه انتحاری مانور میدادند و این واحدهای انتحاری در مراسم سالگرد به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان، رژه نظامی هم برگزار کردند اما اکنون دو سال و شش ماه پس از روی کار آمدن طالبان در افغانستان که به دلیل نقض گسترده حقوق بشر و حمایت از گروههای تروریستی، هیچ کشوری در جهان رژیم این گروه را به رسمیت نشناخته است، از منحل کردن واحدهای ویژه انتحاری خبر میدهند.
این در حالی است که طالبان در دو سال گذشته بارها برای تقدیر از انتحاریها و دلجویی از خانوادههای آنان مراسم برگزار کرده و حتی به بازماندگان انتحاریکنندههایی که در ۲۰ سال گذشته کشته شدهاند، کمک نقدی کردهاند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
سران طالبان همواره از نیروهای انتحاری به عنوان یکی از افتخارات ویژه این گروه یاد میکنند. سراجالدین حقانی، وزیر داخله (کشور) رژیم طالبان، اوایل به قدرت رسیدن این گروه در افغانستان در یک سخنرانی، گفت که حداقل یک هزار انتحاری زیر نظر او آموزش دیدهاند و به دستور او خود را منفجر کردهاند.
اخیرا خبرهایی هم در مورد خریدوفروش نیروهای انتحاری طالبان منتشر شده است. یک رسانه اسرائیلی دیماه در گزارشی ادعا کرد که نیروی قدس سپاه پاسداران ایران برای حملات انتحاری به اهداف اسرائیل انتحاریکننده از افغانستان استخدام میکند. این رسانه با انتشار عکس، نام و شماره تلفن برخی اعضای سپاه پاسداران افزود که این افراد مامورند برای حملات تروریستی در سراسر جهان تروریست انتحاری جذب کنند.
با این حال، رئیس ستاد ارتش طالبان در گفتوگوی اخیر با طلوع نیوز ادعا کرد که در چارچوب نیروهای امنیتی طالبان، دیگر واحد ویژه انتحاری وجود ندارد. او افزود: «در صورتی که بیگانه به ما حمله کنند، همه نیروهای امارت اسلامی استشهادی (انتحاری)اند.» او تاکید کرد اگرچه نیروهای انتحاری در واحدهای نیروهای ویژه ارتش طالبان جذب شدهاند، همچنان از احترام و جایگاه ویژهای برخوردارند.
بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، بیشترین میزان تلفات غیرنظامیان در افغانستان در ۲۰ سال گذشته ناشی از حملات بمبگذاری و انتحاری بوده است. طالبان در جریان جنگ با نیروهای دولت پیشین، به اشکال مختلف صدها حمله انتحاری به مکانهای عمومی و ادارات دولتی انجام دادند که به کشته و زخمی شدن صدها هزار تن منجر شد.
رئیس ستاد ارتش طالبان در بخش دیگری از صحبتهایش، به ادامه حضور آمریکا در حریم هوایی افغانستان پرداخت و گفت که حریم هوایی این کشور هنوز در «اشغال» نیروهای آمریکایی است. او به عبور و گشتزنی پهپادهای آمریکایی در افغانستان اشاره کرد و گفت: «این پهپادها احتمالا از یکی از کشورهای همسایه کنترل میشوند.» البته او از کشور مشخصی نام نبرد اما به سمت پاکستان اشاره کرد.
فصیحالدین فطرت در مورد درگیریهای مرزی با پاکستان نیز گفت که طالبان مرز دیورند را یک «خط فرضی» میدانند و هرگاه نیروهای پاکستانی تلاش کنند از آن خط به سمت افغانستان پیش بروند، نیروهای طالبان با آنها درگیر میشوند. فطرت تصریح کرد: «نیروهای ما کوشش میکنند مشکل را نخست از طریق گفتوگو حل کنند اما وقتی طرف [پاکستانی] بدرفتاری میکند، ما هم به نیروهایمان اجازه میدهیم که پاسخ متقابل بدهند.»
رئیس ستاد ارتش طالبان در این گفتوگو ادعا کرد که وزارت داخله (کشور) و دفاع و سازمان استخبارات (اطلاعات) طالبان جمعا حدود ۵۰۰ هزار نیروی مسلح دارند و برخی نیروهای دولت پیشین هم که با روی کار آمدن طالبان سلاحشان را به طالبان تسلیم کردند و به قوانین طالبان پایبند شدند، نیز در صفوف نیروهای امنیتی فعالیت میکنند.