ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین، روز شنبه اعلام کرد که در این «زمان بحرانی» که کییف تلاش میکند از تاسیسات انرژیاش در برابر بمبارانهای روسیه دفاع کند، آلمان سامانه دفاع هوایی جدید پاتریوت و موشکهای پدافند هوایی ساخت آمریکا را در اختیار اوکراین قرار خواهد داد.
به گزارش رویترز، در حالی که بیش از دو سال از تهاجم نظامی روسیه به اوکراین میگذرد، مسکو در هفتههای اخیر حملاتش را تشدید کرده و به نیروگاهها و پست برقهای اوکراین سه حمله هوایی گسترده انجام داده است. حملات اخیر مسکو باعث شد کییف برای تامین تجهیزات دفاع هوایی پیشرفته از کشورهای دیگر درخواستهایی مطرح کند.
اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، در واکنش به این درخواستها در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «آلمان یک سامانه دفاع هوایی پاتریوت به اوکراین تحویل خواهد داد.»
شولتس با تاکید بر اینکه «ما کنار اوکراین ایستادهایم» افزود: «زلنسکی روز شنبه در تماسی تلفنی به ما درباره حملات گسترده هوایی روسیه به زیرساختهای انرژی که تاسیساتی غیرنظامی محسوب میشود، اطلاع داد.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
مارتین یاگر، سفیر آلمان در اوکراین، هم در شبکه ایکس خواستار حمایتهای بیشتر از کییف شد و تاکید کرد: «سایر شرکای بینالمللی باید بهسرعت وارد عمل شوند.»
زلنسکی با انتشار پیامی در تلگرام، از صدراعظم آلمان به دلیل تامین سیستم پاتریوت و موشک برای سیستمهای دفاع هوایی موجود سپاسگزاری کرد و سپس در یک نطق ویدیویی شبانه گفت: «با آلمان روی انتقال یک سیستم دفاع هوایی قوی دیگر و نیز تقویت موشکهای سیستمهای دفاع هوایی موجود کار میکنیم.»
زلنسکی گفتوگو با اولاف شولتس را «مهم و سازنده» توصیف کرد و افزود: «از همه رهبران دیگر کشورهای شریک میخواهم که از این الگو پیروی کنند.»
وزارت دفاع آلمان هم در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که این کشور سامانه پاتریوت را فورا تحویل خواهد داد. این وزارتخانه تاکید کرد که این سامانه علاوه بر سامانههای دفاع هوایی است که پیش از این تحویل داده یا برنامهریزی شده بود.
زلنسکی هفته گذشته تاکید کرده بود که اوکراین برای مقابله با حملات روسیه به ۲۵ سامانه پدافند هوایی پاتریوت ساخت آمریکا نیاز دارد.
رهبر اوکراین در بیانیه روز شنبهاش در تلگرام گفت که او و صدراعظم آلمان در مورد آمادگی برای حضور در کنفرانس برلین و نشست صلح در سوییس هم گفتوگو کردهاند. سخنگوی دولت آلمان نیز خبر داد که شولتس قول داده است «از ابتکار سوئیس برای برگزاری کنفرانس بینالمللی صلح در سطح بالا فعالانه حمایت کند». روسیه چنین نشستی را در صورت شرکت نداشتن مسکو «بیهوده» خوانده اما کییف تاکید کرده است که روسیه به این کنفرانس دعوت نخواهد شد.
پیش از کمک نظامی جدید آلمان به اوکراین، ارتش آمریکا نیز روز سهشنبه نهم آوریل (۲۱ فروردین) اعلام کرد که سلاحهای سبک و مهماتی را جمهوری اسلامی برای حوثیهای یمن فرستاده بود اما در مسیر انتقال کشف و ضبط شدند، به کییف تحویل داده است. فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) در شبکههای اجتماعی اعلام کرد: «دولت ایالات متحده بیش از پنج هزار تسلیحات نظامی شامل کلاشنیکف ایکیــ۴۷، مسلسل، تفنگ تکتیرانداز و اسلحه آرپیجی ۷ را به نیروهای مسلح اوکراین منتقل کرده است. افزون بر این موارد بیش از ۵۰۰ هزار گلوله ۷.۶۲ میلیمتری هم به اوکراین فرستاده شده است.»
این انتقال در حالی انجام شد که اوکراین برای مقابله با تهاجم نظامی روسیه به شدت با کمبود مهمات مواجه است و قانونگذاران جمهوریخواه ایالات متحده هم تصویب طرح اعطای کمکهای جدید آمریکا به اوکراین را متوقف کردهاند.