تزریق یک دوز واکسن سرخک به نوزادان سزارین‌شده بی‌تاثیر است

زایمان طبیعی، انواع بیشتری از میکروب‌ها را از مادر به نوزاد منتقل می‌کند که تقویت سیستم ایمنی بدن نوزاد را به همراه خواهد داشت

عکس تزیینی‌ــ تزریق واکسن به نوزاد‌ــ Canva

طبق تحقیق جدید احتمال بی‌اثر بودن یک دوز واکسن سرخک در نوزادانی که با سزارین به دنیا می‌آیند، دو برابر بیشتر است و متخصصان دانشگاه کمبریج و دانشگاه فودان چین هشدار می‌دهند که کودکان باید هر دو دوز واکسن سرخک را بزنند تا بتوان از مصونیت آنان در برابر این بیماری کشنده مطمئن شد.

این در حالی است که جدیدترین داده‌های مربوط به اکتبر تا دسامبر ۲۰۲۳، نشان می‌دهد که تنها ۸۹.۱ درصد از کودکان در بریتانیا تا سن دو سالگی اولین دوز واکسن سه‌گانه سرخک، اوریون و سرخجه یا ام‌ام‌آر (MMR) را تزریق کرده‌اند و ۸۵ درصد کودکان متولد بریتانیا تا سن پنج سالگی هر دو دوز واکسن را زده‌اند که حدود ۹۵ درصد کمتر از مقدار موردنیاز برای ایجاد مصونیت جمعی به منظور جلوگیری از شیوع بیماری است.

کارشناسان معتقدند کاهش یافتن میزان واکسیناسیون به شیوع سرخک در بریتانیا منجر شده است.

به گزارش استاندارد محققان در هونان چین، داده‌های یک هزار و ۵۰۵ کودک، شامل نمونه‌های خونی هر چند هفته یک‌ بار از بدو تولد تا ۱۲ سالگی، را  بررسی کردند. این به آن‌ها کمک کرد بررسی کنند مصونیت در برابر سرخک در طول زمان، از جمله پس از واکسیناسیون، چگونه تغییر می‌کند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

طبق این پژوهش، ۱۲ درصد کودکانی که از طریق سزارین به دنیا آمده بودند، به اولین واکسن سرخک هیچ پاسخ ایمنی نشان ندادند، در حالی که این میزان در کودکانی که از طریق طبیعی متولد شدند، پنج درصد بود. با این حال، کودکان سزارین‌شده‌ای که دوز دوم واکسن سرخک را زده بودند، در برابر این بیماری مصونیت قوی‌ پیدا کردند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد این مصونیت پیدا نکردن کودکان سزارین‌شده با یک دوز واکسن با رشد میکروبیوم روده کودک، یعنی مجموعه عظیمی از میکروب‌ها که به طور طبیعی داخل روده زندگی می‌کنند، مرتبط است. یک پژوهش دیگر نشان داده بود که طی زایمان طبیعی انواع بیشتری از میکروب‌ها از مادر به نوزاد منتقل می‌شود که می‌تواند سیستم ایمنی بدن نوزاد را تقویت کند.

پروفسور هنریک سالجه، یکی از نویسندگان ارشد این پژوهش از دانشگاه کمبریج، می‌گوید که در زایمان به روش سزارین، کودک مانند زایمان طبیعی در معرض میکروبیوم مادر قرار نمی‌گیرد و برای توسعه و تنوع میکروبیوم‌ خود و افزایش توانایی سیستم ایمنی به کمک‌ واکسن در برابر بیماری‌ها از جمله سرخک، به زمان بیشتری نیاز دارد.

پروفسور سالجه تاکید کرد: «‌سرخک در صدر فهرست بیماری‌هایی است که نگرانش هستیم، زیرا بسیار مسری است.»

به گفته متخصصان، با توجه به شواهد موجود، تزریق هر دو دوز واکسن سه‌گانه ضروری است و اکثر موارد ابتلا در کودکان واکسینه‌نشده گزارش شده است. نوزادانی که از طریق زایمان طبیعی به دنیا می‌آیند و/یا با شیر مادر تغذیه می‌شوند، معمولا پاسخ‌های ایمنی قوی‌تر یا مطمئن‌تری دارند و از آنجا که تعداد کودکانی که از طریق سزارین متولد می‌شوند رو به افزایش است، تزریق دوز دوم واکسن سرخک بسیار حیاتی است.

بیشتر از بهداشت و درمان