دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی تنها سه روز پس از افتتاح رسمی، در پی اختلاف بر سر شمارش آرای انتخابات هیاترییسه و تایید اعتبارنامه دو تن از نمایندگان، به تنش لفظی و فیزیکی کشیده شد. محمدباقر قالیباف و حمید رسایی نیز، که تصویر احوالپرسیشان در صحن مجلس خبرساز شده بود، نخستین مشاجره لفظیشان را در نسخه دوم «مجلس انقلابی» آغاز کردند.
روز پنجشنبه ۱۰ خرداد، ویدیوهایی از صحن علنی مجلس بیرون آمد که نشان میداد برخی نمایندگان به یکدیگر هجوم آوردهاند و برخی دیگر برای جدا کردن آنان تلاش میکنند.
از مجموع گزارشهای رسانههای داخلی چنین برمیآید که اعتراض به تایید اعتبارنامه غلامرضا تاجگردون و مالک شریعتی از یک سو و تغییر اعضای هیاترییسه پس از بازشماری آرا از سوی دیگر موجب شد که صحن علنی مجلس به صحنه درگیری فیزیکی نمایندگان بدل شود.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
جنجال در مجلس دوازدهم درواقع از نخستین روز شروع به کار رسمی آغاز شده بود. صبح سهشنبه هشتم خرداد، پس از اعلام نتایج انتخابات داخلی برای تعیین رییس، نایبرییسان و دبیران مجلس، حمید رسایی، از کاندیداهای هیاترییسی مجلس به نتایج آرا اعتراض کرد و خواستار بازشماری آرا شد.
امیرحسین ثابتی دیگر نماینده تندرو مجلس دوازدهم نیز در کانال تلگرامیاش مدعی شد که برای سه تن از اعضای هیاترییسه حدود ۲۰ رای اضافه اعلام شده است. در پی اعتراض نمایندگان، عصر چهارشنبه آرای نمایندگان این بار با حضور رییس مرکز حراست مجلس شورای اسلامی، کاندیدای معترض و نماینده هیاترییسه، بازشماری شد.
نکته قابل توجه این است که در بازشماری آرا یکی از دبیران هیاترییسه تغییر کرد. در شمارش اولیه اکبر رنجبرزاده یکی از دبیران هیاترییسه معرفی شده بود اما در بازشماری آرای او و عباس پاپیزاده مساوی شد.
نمایندگان شمارشکننده رییس مرکز حراست مجلس و نایبییس مجلس، برای انتخاب یکی از این دو به قرعهکشی متوسل شدند. درنهایت نیز عباس پاپیزاده یکی از دبیران هیاترییسه شد و اکبر رنجبرزاده از آن حذف شد.
اما این تمام ماجرا نبود. برخی نمایندگان به تفاوت نتیجه شمارش آرا اعتراض کردند و برخی دیگر نیز این اتفاق را فرصتی برای تاختن به رقبا دانستند. وقتی محمدباقر قالیباف در جایگاه ریاست مجلس تلاش کرد از حساسیت این موضوع بکاهد، حمید رسایی به او کنایه زد و گفت: «آقای قالیباف میگوید اتفاقی نیفتاده، یک نماینده جابهجا شده، مثل اینکه بگوییم ۳ هزار میلیارد اختلاس شده است، چیزی نیست که.»
قالیباف نیز پاسخ رسایی را داد و خطاب به او گفت: «در انتخابات هیاترییسه من هم مثل شما روی صندلی پایین صحن نشسته بودم و هیچ مسئولیتی نداشتم.»
مناقشه لفظی قالیباف و رسایی تنها دو روز پس از فراگیر شدن تصویری از روبوسی آنان در صحن مجلس پس از انتخاب رییس و هیاترییسه اتفاق افتاد و واکنشهای زیادی در پی داشت، اما اوج تنش و درگیری روز پنجشنبه در مجلس وقتی اتفاق افتاد که تایید اعتبارنامه غلامرضا تاجگردون و مالک شریعتی در دستور کار قرار گرفت.
حمید رسایی در ارتباط با این موضوع نیز به قالیباف تاخت و گفت که فردی در مجلس مالک شریعتی و علیرضا سمیعی را تهدید کرده و گفته است که نمیگذارم شب به خانه برسید.
مالک شریعتی، که در سردترین انتخابات جمهوری اسلامی، به نمایندگی تهران وارد مجلس دوازدهم شد، یک روز قبل در پستی اعلام کرده بود که به همراه امیرحسین ثابتی و شماری دیگر از نمایندگان برای تایید نشدن اعتبارنامه غلامرضا تاجگردون، نماینده گچساران، تلاش میکند.
در جریان بررسی اعتبارنامه تاجگردون فضای مجلس بهشدت متشنج شد، بهطوریکه نمایندگان حامی تاجگردون و شریعتی برای هم خط و نشان کشیدند و برخی نیز به یکدیگر حملهور شدند. این درگیری با دخالت برخی نمایندگان پایان یافت و اعتبارنامه شریعتی و تاجگردون هم تایید شد.
تنشها و درگیریها در مجلس دوازدهم ساعتی بعد نیز در رسانهها ادامه یافت. مالک شریعتی در مصاحبه با رسانهها مدعی شد که غلامرضا تاجگردون خطاب به علیرضا سلیمی، عضو هیاترییسه مجلس، گفته است که او را تکه تکه میکند. شریعتی همچنین مدعی شد که تاجگردون به خود او نیز گفته است که نمیگذارد شب به خانه بازگردد.
همه اینها در حالی است که علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، در نخستین روز شروع به کار مجلس دوازدهم در پیامی به نمایندگانی که با توسل به نظارت استصوابی شورای نگهبان به مجلس راه یافتهاند، توصیه کرد که از «مسابقات بیفایده رسانهای و مجادلات مضر سیاسی» خودداری کنند.
در پایان جلسه روز پنجشنبه محمدباقر قالیباف اعلام کرد که جلسه بعدی مجلس بیستم خرداد برگزار میشود.