بازداشت یک شهروند ایرانی‌ــ‌بریتانیایی دیگر؛ نسرین روشن از بیش از ۲۰۰ روز پیش در اوین است

نسرین روشن و سارا تبریزی در آبان‌ ۱۴۰۲، هنگامی که قصد داشتند به طور قانونی از ایران خارج شوند، در فرودگاه بازداشت شدند

نسرین روشن (سمت چپ) و سارا تبریزی‌ــ شبکه‌های اجتماعی

خانواده نسرین روشن، شهروند ایرانی‌ــ‌بریتانیایی، اعلام کردند که ماموران جمهوری اسلامی بیش از ۲۰۰ روز است که او را بازداشت کرده‌اند و در سلول انفرادی در زندان اوین نگهداری می‌کنند.

به گزارش تلگراف، نسرین روشن که ۶۰ ساله است و پیش از این با شهبانو فرح پهلوی ملاقات کرده و در تجمع‌های لندن برای اعتراض به کشته شدن مهسا امینی نیز حضور داشته است، برای دیدن اقوامش به ایران رفته بود که هنگام بازگشت در فرودگاه تهران بازداشت شد.

آرش آسیابی، همسر نسرین روشن، درباره بازداشت او گفت: «همسرم ۲۵ سال پیش از ایران مهاجرت کرد و تابعیت بریتانیا را دارد. او برای دیدار با یکی از بستگانش که بیمار بود به ایران رفت و هنگامی که قصد خروج داشت، در فرودگاه بازداشت شد. او از آن زمان در سلول انفرادی زندان اوین نگهداری می‌شود.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

نسرین روشن به همراه نوه دایی‌اش، سارا تبریزی ۲۱ ساله، آبان ۱۴۰۲ در فرودگاه امام تهران بازداشت شدند. سارا تبریزی با قرار وثیقه آزاد شد اما چندی بعد به دلایل نامعلومی فوت کرد.

بنا بر گزارش رسانه‌های حقوق‌ بشری، ماموران امنیتی و بازجویان پیش از بازداشت سارا تبریزی در فرودگاه او را تحت فشار قرار داده بودند تا با آن‌ها همکاری کند. او پس از دستگیری در فرودگاه، به بازداشتگاه وزارت اطلاعات تهران در زندان اوین که به بند ۲۰۹ معروف است، منتقل شد. با پایان بازجویی‌ها، سارا پس از حدود ۱۰ روز با تودیع قرار وثیقه یک میلیارد تومانی از زندان اوین آزاد شد اما بار دیگر در ۱۸ دی احضار و این بار پس از چند ساعت بازجویی به بند زنان زندان اوین منتقل شد.

او بعد از گذشت چند روز، در ۲۵ دی‌‌ماه مجددا با وثیقه‌ای دیگر به مبلغ دو میلیارد تومان موقتا تا زمان صدور حکم آزاد شد، اما گفته می‌شود که نیروهای امنیتی بارها در تماس‌های تلفنی او را تحت فشار قرار می‌دادند. پنجم فروردین ۱۴۰۳، پیکر بی‌جان سارا تبریزی در خانه پدری‌اش در تهران پیدا شد.

اکنون آرش آسیابی می‌گوید با اینکه ماموران قضایی گفته بودند همسرش نسرین روشن پس از هشت ماه آزاد می‌شود، به‌تازگی به ‌اعلام شده است که باید سه سال را در زندان بگذراند. او با بیان اینکه یکی از اتهام‌های نسرین روشن ارتباط با خانواده پهلوی است، تاکید کرد: «نسرین همیشه به خانواده سلطنتی ایران احترام می‌گذاشت. او سال گذشته برای شرکت در مراسم سالگرد درگذشت شاه فقید به مصر رفت و آنجا با ملکه فرح پهلوی دیدار کرد.»

خبر بازداشت این شهروند ایرانی‌ــ بریتانیایی در حالی منتشر می‌شود که پیش از این نیز بسیاری از شهروندان دوتابعیتی با اتهام‌های مختلفی چون «جاسوسی» یا «تبلیغ علیه نظام» با بازداشت‌های طولانی‌مدت مواجه شده بودند؛ روندی که به «گروگان‌گیری سیاسی» جمهوری اسلامی برای دستیابی به اهدافش مشهور شده است.

در سال‌های پس از انقلاب اسلامی، مقام‌های جمهوری اسلامی ۱۴ شهروند دوتابعیتی ایرانی‌ــ‌بریتانیایی را بازداشت کرده‌اند. نازنین زاغری‌ــ‌رتکلیف یکی از شناخته‌شده‌ترین این زندانیان است، در سال ۲۰۲۲ آزاد شد. مهران رئوف، مهندس و فعال کارگری ایرانی‌‌ــ‌بریتانیایی هم که در اکتبر ۲۰۲۰ بازداشت شد، هنوز در زندان اوین به سر می‌برد.