گروه شبهنظامی حزبالله لبنان اعلام کرد یکی از فرماندهان ارشد این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی به نام طالب عبدالله در جریان درگیریهای مرزی روز سهشنبه با اسرائیل کشته شده است.
به گزارش تایمز اسرائیل، پس از آنکه حزبالله لبنان در بحبوحه خصومتهای مرزی، حدود ۸۰ موشک به سمت مناطق شمالی اسرائیل پرتاب کرد، از کشته شدن یک فرمانده ارشد این گروه در حمله هوایی منتسب به اسرائیل در جنوب لبنان خبر داد.
بنا بر اعلام حزبالله لبنان، طالب عبدالله، معروف به ابوطالب، به همراه سه عضو دیگر این گروه کشته شدهاند.
یک منبع امنیتی به رویترز گفت که ابوطالب بالاترین مقام گروه حزبالله به شمار میرود که در تنشهای ماههای اخیر با اسرائیل کشته شده است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
گفته میشود که او بر اثر یک حمله هوایی اسرائیل به شهر جویا در ۱۵ کیلومتری مرز با این کشور جان باخته است. برخی منابع اعلام کردند که این چهار عضو حزبالله احتمالا هنگام شرکت در یک جلسه هدف قرار گرفتهاند.
حزبالله در بیانیهاش از ابوطالب به عنوان یک «فرمانده» یاد کرده؛ این در حالی است که این گروه بهندرت برای عوامل ارشد کشتهشدهاش بر اثر حمله اسرائیل چنین عنوانی استفاده میکند.
تنها شخص دیگری که حزبالله از او با عنوان «فرمانده» یاد کرد، وسام الطویل، از مقامهای ارشد نیروهای رضوان بود که دیماه (ژانویه ۲۰۲۴) در حمله اسرائیل کشته شد. در آن زمان، منابع امنیتی گفتند که او و یکی دیگر از اعضای حزبالله در پی حمله پهپادی اسرائيل به خودرو آنها در روستای خربت سلم در جنوب لبنان کشته شدهاند.
در فروردین نیز اعلام شد یکی از فرماندهان میدانی شبهنظامیان حزبالله در حمله اسرائیل به جنوب لبنان کشته شده است. در آن زمان ارتش اسرائیل فرمانده کشتهشده را علی احمد حسین معرفی کرد و گفت که او مسئول طراحی و اجرای حملات علیه اسرائیلیها بوده است. حزبالله لبنان درباره مرگ این فرمانده هم بیانیه صادر کرد، اما به نقش او در این گروه اشارهای نکرد.
در ماه اردیبهشت، ارتش اسرائیل کشتن دو فرمانده ارشد میدانی گروه حزبالله در خاک لبنان را تایید و اعلام کرد که حسین علی عزقول، فرمانده واحد راکتی حزبالله، و محمد خلیل عطیه، مسئول نیروی هوایی در یگان رضوان حزبالله، را طی دو عملیات جداگانه در جنوب لبنان از پای درآورده است.
اواخر همان ماه، حزبالله لبنان کشته شدن حسین ابراهیم مکی را تایید کرد و ارتش اسرائیل هم با انتشار ویدیویی مسئولیت آن را به عهده گرفت.
ارتش اسرائیل در خردادماه اعلام کرد که یکی از فرماندهان حزبالله لبنان به نام قاسم سقلاوی را در یک حمله هوایی در منطقه تایر لبنان کشته است. حزبالله لبنان کشته شدن سقلاوی را تایید کرد، اما از او بهعنوان یک فرمانده یاد نکرد.
نیروهای دفاعی اسرائیل هنوز در مورد کشته شدن ابوطالب بر اثر حمله سهشنبه اظهارنظر نکردهاند؛ حملهای که پس از رگبارهای راکتی از لبنان به سوی مناطق شمالی اسرائیل انجام شد که البته گزارشها نشان میدهد آسیب جدی نداشتهاند، زیرا یا پدافند هوایی آنها رهگیری کرده است یا به مناطق خالی و غیرمسکونی اصابت کردهاند.
ارتش اسرائیل اعلام کرد که در پاسخ به این حملات، به یک ساختمان محل تردد اعضای حزبالله، یک محوطه پرتاب موشک و دیگر زیرساختها در جنوب لبنان حمله کرده است. پیش از آن نیز، جنگندههای اسرائیلی در شب دوشنبه به آنچه ارتش اسرائیل آن را «یک مجتمع مهم حزبالله در عمق لبنان» توصیف کرد، حمله کرده بودند.
بنا بر اعلام ارتش اسرائیل، این حملات هوایی یک محوطه نظامی در منطقه بعلبک متعلق به واحد ۴۴۰۰ حزبالله و همچنین مراکز نظامی دیگری را در جنوب لبنان هدف قرار دادند. اسرائیل وظیفه واحد ۴۴۰۰ را «تشکیل نیروی لجستیکی» از جمله تحویل تسلیحات به لبنان و توزیع آن در داخل آن کشور را بر عهده دارد. حزبالله لبنان تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران است و بیشتر تسلیحات آن را این کشور تامین میکند.
پس از حمله حماس در هفتم اکتبر، نیروهای تحت رهبری حزبالله تقریبا هر روز به مناطق اسرائیلی و پستهای نظامی در امتداد مرز حمله کردهاند. این گروه اعلام کرده است که این کار را برای حمایت از غزه و مردم فلسطین درگیر جنگ انجام میدهد.
این درگیریهای مرزی در سمت اسرائیل تاکنون به کشته شدن ۱۰ غیرنظامی و همچنین کشته شدن ۱۵ سرباز و نیروی ذخیره ارتش اسرائیل منجر شده است. حزبالله لبنان نیز تاکنون اسامی ۳۴۱ نفر از اعضایش را که در جریان درگیریهای جاری با اسرائیل ، عمدتا در لبنان و برخی نیز در سوریه کشته شدهاند، اعلام کرده است.
به گزارش رسانههای اسرائیلی، روز چهارشنبه پس از اعلام کشته شدن فرمانده ارشد حزبالله، این گروه رگبار عظیم ۱۶۰ راکتی به سمت شمال اسرائیل شلیک کرد. حزبالله صبح چهارشنبه مسئولیت پرتاب موشک به شمال اسرائیل را بر عهده گرفت و مدعی شد که چندین سایت نظامی از جمله پایگاه کنترل ترافیک هوایی واقع در ۲۰ کیلومتری مرز و همچنین یک کارخانه سازنده خودروهای زرهی را هدف قرار داده است.