بالا گرفتن تنش با حزب‌الله؛ وزرای اسرائیلی خواستار حمله به لبنان شدند

آتش‌سوزی‌های ناشی از حملات هوایی حزب‌الله لبنان به مناطقی از شمال اسرائیل همچنان ادامه دارد و انتقادهای گسترده‌ای را به دولت نتانیاهو وارد کرده است

آتش‌سوزی در مناطقی از اسرائیل به دنبال رهگیری یک هدف هوایی از سوی ارتش، چهارم ژوئن ۲۰۲۴ ـ Times of Israel

پس از حمله‌های راکتی شبه‌نظامیان حزب‌الله لبنان به مناطقی از شمال اسرائیل که آتش‌سوزی‌های گسترده‌ای را به همراه داشت، رسانه‌های اسرائیلی گزارش می‌دهند که روز سه‌شنبه چهارم ژوئن (۱۵ خرداد) همچنان صدای آژیر در برخی از نقاط شمالی به گوش می‌رسد و مهار حریق به طور کامل پایان نیافته است.

به نوشته تایمز اسرائیل، پس از وقوع این آتش‌سوزی‌ها، نفتالی بنت، نخست‌وزیر پیشین اسرائیل انتقادهای شدیدی را از دولت بنیامین نتانیاهو مطرح کرد. او با انتشار بیانیه‌ای ضمن اظهار این که اسرائیل مدیریت نمی‌شود و فاقد رهبری است، افزود: «باید شمال را نجات دهیم. مناطق شمالی در حال شعله‌ور شدن است. مکان‌های زیبا تبدیل به انبوهی از آوار شده است. برخی از ساکنان محل زندگی‌شان را تخلیه کرده‌اند و در فکر زندگی در جای دیگری‌اند. این یک رویداد استراتژیک بزرگ است و به هیچ وجه قابل عادی‌سازی نیست.»

نفتالی بنت در ادامه هشدار داد که «رها شدن شمال برای آینده ما خطرناک است» و از دولت و روسای امنیتی خواست «مسیر جدیدی» را ترسیم کنند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

گزارش‌ها حاکی از آن است که آتش‌سوزی مناطق شمالی اسرائیل جنگل‌هایی را در بر می‌گیرد که در آن درختانی به قدمت ۴۰۰ سال وجود دارد. عمده جمعیت این مناطق، پیشتر و به دنبال آغاز جنگ اسرائیل و حماس پس از حمله هفتم اکتبر این گروه شبه‌نظامی به اسرائیل،‌ تخلیه شده بود.

شلیک موشک‌ها که از روز یکشنبه آغاز شد و روز دوشنبه ادامه یافت، باعث آتش‌سوزی‌های گسترده‌ای شد که در شرایط گرم و خشک به سرعت گسترش پیدا کرد. رسانه‌های اسرائيلی گزارش داده‌اند که تعدادی از شهروندان بر اثر این حریق‌ها جراحت سطحی برداشته‌اند و برخی خانه‌ها آتش گرفته است.

ارتش اسرائیل هنوز در مورد این حادثه اظهارنظری نکرده اما حزب‌الله لبنان روز دوشنبه اعلام کرد که حملات پهپادی علیه اسرائیل انجام داده است. این حملات در حالی انجام شد که علی باقری کنی، سرپرست وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران روز دوشنبه به لبنان سفر کرد.

پس از آتش‌سوزی مناطق شمالی اسرائیل، یاییر لاپید، رهبر اپوزیسیون، انتقادهایی را روانه ایتامار بن گویر، وزیر امنیت ملی کرد که وزارت او بر سازمان آتش‌نشانی نظارت می‌کند.

لاپید با انتقاد از بن گویر به دلیل شرکت در مراسمی در اورشلیم در حالی که شمال درگیر آتش‌سوزی گسترده شده است گفت: «در تاریخ اسرائیل هیچ‌گاه دولتی بی‌توجه‌تر از این وجود نداشته است. آنها هیچ اهمیتی نمی‌دهند؛ نه به شمال، نه جنوب و نه آزادی گروگان‌ها.»

سازمان آتش‌نشانی و خدمات نجات اسرائیل در گزارش‌هایی اعلام کرده که بیشتر آتش‌سوزی‌های شمال کنترل شده است. در بیانیه این سازمان آمده است که اطفای یک آتش‌سوزی بزرگ در نزدیکی آمیاد بخشی از عملیاتی بود که پس از یک نبرد ۹ ساعته برای مهار حریق مناطق شمالی انجام گرفت و تخمین زده می‌شود که نزدیک به ۹۹۰ هکتار زمین در آتش سوخته باشد.

این سازمان اعلام کرد که همچنان در حال مبارزه برای کنترل آتش‌سوزی‌های بیشتر است که بعد از ظهر دوشنبه در منطقه شمالی کرن‌نفتالی رخ داده است. بر اساس گزارش‌ها همچنان صدای آژیر در شمال اسرائیل شنیده می‌شود، مقامات محلی می‌گویند نگران سرایت آتش‌سوزی به مناطق مسکونی‌اند.

همزمان با آن که قانونگذاران مخالف دولت، بنیامین نتانیاهو را به دلیل ناتوانی در کنترل درگیری مرزی تشدید شده با حزب‌الله مورد حمایت ایران، مورد انتقاد قرار دادند، وزرای راست افراطی اعلام کردند که زمان شروع جنگ در لبنان فرا رسیده است.

اگرچه اسرائیل به حملات حزب‌الله با حملات هدفمند به اعضا و زیرساخت‌های این گروه در لبنان پاسخ داده، وزیران اسرائیلی اکنون خواستار جنگ همه‌جانبه‌ شدند. این درخواست در شرایطی مطرح می‌شود که اسرائیل در حال مبارزه با گروه حماس در نوار غزه است، بدون اینکه پایان روشنی برای این درگیری پس از هشت ماه جنگ مشاهده شود.

ایتامار بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل، در بیانیه‌ای که رسانه‌های عبری‌زبان منتشر کردند، نوشت: «آنچه در شمال اتفاق می‌افتد، ورشکستگی [اخلاقی] است و بی‌کفایتی کابینه‌ای را نشان می‌دهد که هنوز بر این تصور است که ضدحمله‌های محدود منجر به حفاظت طولانی‌مدت خواهد شد. ما شاهد ادامه سیاستی هستیم که به حمله هفتم اکتبر منتهی شد. وقت آن است که تمام لبنان بسوزد.»

بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی اسرائیل نیز کابینه جنگ سه نفره را مورد تمسخر قرار داد و در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «مفهوم جدید رهبری کابینه جنگ به معنی ساعت‌ها سوختن در آتش است.»

او با یادآوری سخنان گالانت ادامه داد: «یک سال پیش وزیر دفاعی بود که گفت لبنان را به عصر حجر برگردانیم.» اسموتریچ خطاب به نتانیاهو، گالانت و رئیس ستاد ارتش اسرائیل نوشت: «زمان انجام این کار فرا رسیده است. حمایت کامل از سوی همه مردم اسرائیل وجود دارد.»

بیشتر از جهان