حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت و درمان، وجود پشه آئدس در شش استان ایران را تایید کرد ولی مدعی شد که آلودگی ناشی از این پشه تاکنون در هیچیک از استانهای ایران مشاهده نشده است.
این ادعا در حالی مطرح میشود که برخی رسانههای داخلی با استناد به گزارشهای پزشکی از ابتلای شماری از افراد به بیماری تب دنگی خبر دادهاند. نیش پشه آئدس عامل ابتلا به بیماری ویروسی تب دنگی است.
این مقام دولتی درباره دلیل انتشار بیماری تب دنگی در ایران گفت: «بارندگی شدید روزهای اخیر در دبی و ماندن آب در سطح محلات این شهر موجب انتشار پشه آئدس و شیوع تب دنگی در امارات متحده عربی شد و ایرانیهایی هم که به این بیماری مبتلا شدند، مسافران دبی بودند.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
فرشیدی در ادامه نیز افزود که وزارت بهداشت در تلاش برای جلوگیری از ورود بیماری تب دنگی به داخل ایران است و این کار را با «دقت و جدیت» انجام میدهد.
او تاکید کرد که با وجود مشاهده پشه آئدس در شش استان ایران، هنوز شواهدی مبنی بر اینکه افرادی در اثر آلودگی ناشی از این پشه در ایران به بیماری تب دنگی مبتلا شده باشند، وجود ندارد.
بهرغم ادعای این مقام وزارت بهداشت، عباس رضاییانزاده، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، کمتر از یک هفته قبل از ابتلای برخی افراد به بیماری تب دنگی و ثبت دو مورد فوت در اثر این بیماری خبر داد.
او خاطرنشان کرد چنانچه بیماری تب دنگی به موقع تشخیص داده شود و بیمار تحت درمان قرار بگیرد، ظرف دو هفته بهبودی مییابد و در صورت تشخیص بهموقع، نرخ مرگومیر ناشی از این بیماری بین دو تا پنج درصد است اما اگر بهموقع تشخیص داده و درمان نشود، خطر مرگ تا ۵۰ درصد مبتلایان را تهدید میکند.
ضایعات پوستی، درد عضلانی، استخوانی و مفصلی، حالت تهوع، استفراغ، تورم غدد لنفاوی و درد پشت چشم از مهمترین علائم بیماری ویروسی تب دنگیاند.
این بیماری به طور معمول در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری شیوع دارد و علائم آن مشابه آنفلوانزا است. تب دنگی در ایران نخستین بار در سال ۱۳۹۵ شناسایی شد و پس از آن، از مشاهده پشه آئدس در شهرهای جنوبی از جمله بندرعباس، جزیره هرمز و بندر کنگ گزارشهایی ثبت شد.