منابع مطلع در فدراسیون فوتبال ایران، روز جمعه ۲۵ خردادماه، به ایندیپندنت فارسی خبر دادند که محمد ربیعی به دلیل مشارکت در پرونده فساد مالی گسترده در فوتبال ایران بازداشت شده است.
این دستگیری و پیگرد قضایی در روز پنجشنبه ۲۴ خرداد رخ داد و اتهام محمد ربیعی، سرمربی تیم ذوبآهن اصفهان، نیز پرداخت رشوه به داوران، سوءاستفاده از منابع مالی باشگاهها و پرداخت بیش از ۱۰ میلیارد تومان به افرادی با عنوان «جادوگر» در دو باشگاه مس رفسنجان و ذوبآهن بوده است.
به دلیل صدور قرار وثیقه امکان آزادی موقت ربیعی در روز شنبه وجود دارد. این سرمربی در فصل اخیر فوتبال ایران موفق شده بود همراه با ذوبآهن به رتبه قابل توجه پنجمی دست یابد و در دو فصل گذشته نیز از گزینههای سرمربیگری استقلال و پرسپولیس محسوب میشد.
اسفندماه سال گذشته و پیش از آغاز مسابقه تیمهای پرسپولیس با ذوبآهن در اصفهان، مسئولان باشگاه تهرانی در رختکن تیمشان کاغذهایی حاوی کلمات و نشانههای عجیب را یافتند، سپس از ذوبآهنیها بابت «اعتقاد به جادوگیری و خرافات» شکایت کردند. اما کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال ایران، در حکمی که رسانهها آن را «عجیب» خواندند، شکایت مطرحشده را رد و باشگاه پرسپولیس را به اتهام نشر اکاذیب به پرداخت ۶۰ میلیون تومان جریمه نقدی محکوم کرد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
نیما نکیسا، دروازهبان اسبق تیم ملی ایران و مدیرعامل فعلی باشگاه ذوبآهن اصفهان، در جریان اعتراضات سراسری مردم ایران علیه جمهوری اسلامی در سال ۱۴۰۱، جوانان و نوجوانان معترض را «اغتشاشگران مسلح و تجزیهطلب» خوانده و مدعی شده بود که جمهوری اسلامی یکی از مقتدرترین دولتهای جهان است. به همین دلیل در جریان مسابقه تیمهای بسکتبال کاله مازندران و ذوبآهن اصفهان در فروردینماه سال جاری، شهروندان معترض علیه مدیرعامل ذوبآهن شعار دادند.
مستندات ارسالشده برای ایندیپندنت فارسی نشان داد که نام وحید کاظمی، موعود بنیادیفر و بیژن حیدری در فهرست داوران متهم به دریافت رشوه قرار دارد. این سه داور مطرح و پرکار فوتبال ایران، بسیاری از مسابقات حساس و تاثیرگذار فصل گذشته را برای تیمهای صدرنشین و قعرنشین در جدول سوت زدهاند.
از سوی دیگر شامگاه پنجشنبه هفته جاری، در برنامه اینترنتی عادل فردوسیپور و طی گفتوگوی او با رضا جاودانی، مجری سابق صداوسیما و عضو فعلی کمیته انضباطی فدراسیون، بخشهای جدیدی از پرونده گسترده فساد مالی در فوتبال ایران افشا شد که مواردی از آن به محمد ربیعی ارتباط داشت.
جاودانی در این مصاحبه گفت: «پولهایی که به داوران داده شد از طریق مسئول سازمان لیگ و با انتقال پول به اقوام نزدیک چند داور یا عروس یک مسئول، به جیب این داورها رفت. ۴۰۰ سکه در سه صرافی برای داوران به یورو تبدیل شد. سه صرافی این انتقال پولها را تایید کردند. یک داوری هم، که در کرج موبایلفروشی دارد، بخشی از رشوهها را تقسیم کرده است. یا مثلا یک بار ۲۵۰ میلیون تومان به فردی در شمال کشور پول دادند تا برای آقایان روابط جنسی خارج از عرف را فراهم کند. آن طور که من شنیدهام ۶ میلیارد تومان هم صرف یک جادوگر شده، یا ۷۵۰ سکه به دستور محمد ربیعی، سرمربی سابق مس رفسنجان، و از سوی علی علیزاده (قائم مقام سابق این باشگاه) تقسیم شد.»
او همچنین، با اشاره به نقش افراد رسانهای و خبرنگاران در فساد گسترده فوتبال، تاکید کرد: «در بحث رسانه در شهرک بنفشه کرج، یک خانه به یکی از اهالی مشهور رسانه، به علاوه یک خودرو داده شد. به یکی از تهیهکنندگان برنامههای ورزشی ساعت ۶۰۰ میلیون تومانی دادند. به همان تهیهکننده یک واحد تجاری در میدان پالیزی هم اهدا شد که من از این موضوع اطلاع داشتم. یا به مجری معروف صداوسیما ماشین دادند که ناگهان گم شد. خرید آپارتمان در قشم و کیش هم بوده و ۷۰ میلیارد تومان نیز برای تایید استانداردهای ورزشگاه رفسنجان رشوه دادند.»
پیش از محمد ربیعی هم خداداد افشاریان، رییس کمیته داوران، سهیل مهدی، رییس برگزاری سازمان لیگ، و فریبرز محمودزاده، معاون اقتصادی رییس فدراسیون فوتبال، بازداشت شده بودند. همچنین پژمان راهبر، سردبیر وبسایت ورزش۳، و مهدی هژبری، سردبیر وبسایت طرفداری و مدیر رسانهای باشگاه استقلال، در زمان مدیریت علی خطیر، بهدلیل مشارکت در این پرونده با قید وثیقه و موقتا آزاد شدهاند.
مدارک ارسالشده برای ایندیپندنت فارسی نشان میدهد که مهدی تاج، رییس فدراسیون، و تمامی اعضای هیئترییسه فدراسیون فوتبال ایران، نیز در سالهای اخیر به طرق مختلف درگیر پرونده فساد گسترده و «۷ میلیون دلاری» بودهاند.