ارتش آمریکا به ماموریت اسکله شناور غزه پایان داد

جمهوری‌خواهان می‌گویند با وجود بندر اشدود هیچ نیازی به صرف هزینه هنگفت برای ساخت این اسکله نبود

یک کامیون حامل کمک‌های ارسالی به غزه روی اسکه شناور آمریکا، ۲۵ ژوئن ۲۰۲۴ــ رویترز

ارتش آمریکا ساعاتی قبل اعلام کرد که ماموریتش برای نصب و استفاده از اسکله موقت شناور در ساحل غزه به پایان رسیده و به «تلاش فوق‌العاده اما پردردسر» برای رساندن کمک‌های بشردوستانه به فلسطینی‌ها به‌طور رسمی پایان داده است.

به گزارش رویترز، این اسکله که به دستور جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، ساخته شد، تلاشی گسترده بود که از طریق آن، حدود هزار نیروی آمریکایی توانستند از ماه مه انواع اقلام کمکی را به مردم در غزه برسانند؛ عملیاتی که هدف آن کمک به جلوگیری از قحطی، پس از ماه‌ها جنگ بین اسرائیل و حماس بود.

با این حال شرایط آب‌وهوایی بد و چالش‌های مختلف توزیع کالا در داخل غزه اثربخشی این طرح را که ارتش ایالات متحده آن را بزرگ‌ترین تلاش جهانی در دهه‌های اخیر برای کمک‌رسانی به منطقه‌ای در خاورمیانه نامیده بود، محدود کرد. مدت زمان بهره‌برداری از اسکله غزه تنها حدود ۲۰ روز بود.

براد کوپر، معاون فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام)، در یک نشست خبری گفت: «ماموریت افزایش نیروهای دریایی تکمیل شده است و بنابراین دیگر به استفاده از اسکله نیازی نیست. کمک‌هایی که از طریق دریا به غزه می‌رسند، اکنون به بندر اشدود در اسرائیل منتقل می‌شود و حداقل پنج میلیون پوند اقلام کمکی دیگر هم که در قبرس یا روی کشتی‌ها است، در روزهای آینده به اشدود خواهد رفت.»

او افزود: «ارزیابی ما این است که اسکله موقت توانست اثرگذاری موردنظر را داشته باشد و حجم بسیار بالایی از کمک‌ها را به غزه برساند. ما اطمینان حاصل کردیم که تمامی این اقلام به‌سرعت میان غیرنظامیان ساکن غزه توزیع شدند.»

با این حال رویترز می‌نویسد که این اسکله به موضوعی حساس و مناقشه‌برانگیز در کنگره آمریکا تبدیل شده است، زیرا جمهوری‌خواهان آن را یک «شیرین‌کاری سیاسی» در دولت بایدن می‌دانند که پس از ماه‌ها حمایت قاطعانه از حمله اسرائیل به حماس برای تنبیه این گروه شبه‌نظامی، تحت فشار دموکرات‌ها برای کمک به فلسطینی‌ها، به اجرای آن متعهد شد.

راجر ویکر، سناتور ایالت می‌سی‌سی‌پی و عضو ارشد کمیته نیروهای مسلح سنا، گفت: «ممکن است این فصل در ذهن رئیس‌جمهوری بایدن تمام شده باشد، اما شرمندگی ملی که بابت اجرای این پروژه ایجاد شد، نه.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

کوپر می‌گوید که انتظار می‌رود این اسکله که مجوز استفاده از آن تا پایان ژوییه بود، کمتر از ۲۳۰ میلیون دلاری که پنتاگون برای آن پیش‌بینی کرده بود، هزینه روی دست ایالات متحده گذاشته باشد.

او اضافه کرد که ایالات متحده تاکنون بیش از یک میلیون پوند کمک از طریق اشدود ارسال کرده و گفت مطمئن است که می‌توان از طریق این بندر کمک‌های بیشتری به فلسطینی‌ها رساند: «ما مشتاقانه منتظر دریافت میلیون‌ها پوند کمک‌ایم تا از این مسیر عبور کند.»

اسکله شناور ساخته‌شده در ساحل غزه به طول ۳۷۰ متر در این مدت بارها به دلیل شرایط آب‌وهوایی نامساعد برداشته و جمع شده است. این اسکله از ماه ژوئن هم به دلیل مواج بودن دریا به بندر اشدود منتقل شد و از آن زمان تاکنون استفاده نشده است و به نوشته رویترز، مشخص نیست آیا ارتش ایالات متحده این اسکله را در اشدود و قبل از بازگرداندن آن به ایالات متحده، تخریب می‌کند یا خیر.

برنامه جهانی غذا در سازمان ملل، در ماه ژوئن به دلیل نگرانی‌های امنیتی، عملیات کمک‌رسانی از طریق این اسکله شناور را متوقف کرد که باعث انباشته شدن کمک‌ها در سواحل غزه شد.

سازمان ملل مدت‌ها است که اعلام کرده مسیر دریایی نمی‌تواند جایگزین دسترسی زمینی شود و مسیرهای زمینی باید به عنوان محور اصلی عملیات کمک‌رسانی به این منطقه محصور باقی بمانند؛ جایی که یک ناظر جهانی حوزه گرسنگی، ماه گذشته هشدار داد که خطر بروز قحطی در آن بسیار زیاد است.

مقام‌های سازمان‌های امدادی می‌گویند برای رفع نیازهای مردم در غزه به روزانه حدود ۶۰۰ کامیون کمک‌های بشردوستانه و کالا نیاز است.

بیشتر از جهان