آرایش یا نمایش نظامی؛ تجهیز نیروی دریایی سپاه به ده‌ها موشک کروز جدید

سپاه پاسداران ادعا کرد که این سامانه‌ها از به‌روزترین تسلیحات ضد سطحی و زیرسطحی نیروی دریایی‌اند

تصویری از موشک کروز دریایی نصیر- رسانه‌های اجتماعی

در بحبوحه گمانه‌زنی‌ها درباره احتمال و نوع پاسخ تلافی‌جویانه جمهوری اسلامی به اسرائیل، روابط عمومی نیروی دریایی سپاه پاسداران اعلام کرد: «انبوهی از موشک‌های کروز جدید ضد ناوشکن» با دستور فرمانده کل سپاه پاسداران به نیروی دریایی این نهاد نظامی تحت نظر علی خامنه‌ای الحاق شد.

خبرگزاری صداوسیما به نقل از روابط عمومی نیروی دریایی سپاه پاسداران نوشت: «این موشک‌های کروز دارای سر جنگی شدیدالانفجار و غیرقابل رهگیری است و اصابت هر یک از آن‌ها موجب آسیب شدید و غرق شدن ناوشکن‌های دشمن می‌شود.»

بر اساس این گزارش، انواع سامانه موشکی دوربرد، میان‌برد، پهپادهای جنگالی، رزمی، شناسایی و انهدامی، سامانه‌های جنگ الکترونیک، رادارهای دریایی و دیگر ادوات رزمی در اختیار نیروی دریایی سپاه پاسداران گذاشته شده‌اند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در پی رونمایی شماری از این تجهیزات نظامی، رسانه‌های وابسته به سپاه پاسداران شمار آن‌ها را دو هزار و ۶۵۴ سامانه اعلام کردند و مدعی شدند که «به دلیل رعایت اصول حفاظتی» تنها امکان رونمایی ۲۱۰ سامانه وجود داشت و دیگر «سامانه‌های راهبردی» به نمایش درنیامدند.

سپاه پاسداران ادعا کرد که این سامانه‌ها از به‌روزترین تسلیحات ضد سطحی و زیرسطحی نیروی دریایی‌اند.

اعلام الحاق موشک‌های کروز و تجهیزات نظامی جدید به نیروی دریایی سپاه پاسداران در حالی است که اخبار متعددی درباره احتمال و چگونگی پاسخ تلافی‌جویانه جمهوری اسلامی به اسرائیل منتشر می‌شود.

پس از کشته شدن اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران، مقام‌های جمهوری اسلامی به تناوب ادعای «پاسخ سخت» و «انتقام» را مطرح کردند. شبکه‌های مختلف تلویزیون نیز برچسب «خونخواهی مهمان» را به صفحه نمایشگرها افزودند.

در نقطه مقابل، رسانه‌های بین‌المللی نیز سناریوهای متعددی را درباره چگونگی پاسخ تلافی‌جویانه جمهوری اسلامی بررسی کردند. ایالات‌متحده آمریکا درمورد افزایش تنش‌ها در منطقه به جمهوری اسلامی هشدار داد و برخی مقام‌های دیگر کشورهای خارجی نیز تلاش کردند در کاهش تنش‌ها و دعوت طرفین به خویشتن‌داری نقش‌آفرینی کنند.

در یکی از آخرین تهدیدهای جمهوری اسلامی، روز جمعه نوزدهم مرداد، احمد خاتمی، امام جمعه موقت تهران گفت که «انتقام اسماعیل بدون تردید حتمی است». او در ادامه افزود: «اینکه کی، چگونه و کجا اسرائیل را بزنیم، با تدبیر مقامات ایران انجام می‌شود.»

هم‌زمان صادق آملی لاریجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام هم ادعا کرد که پاسخ جمهوری اسلامی به اسرائیل «قاطعانه» است و «دشمن پشیمان خواهد شد».

علی باقری کنی، سرپرست وزارت امور خارجه، نیز در نشست سازمان همکاری اسلامی که در جده عربستان سعودی برگزار شد، گفت که «ایران به جز استفاده از حق ذاتی‌اش در دفاع مشروع گزینه دیگری ندارد».

جلسه اضطراری سازمان همکاری اسلامی به درخواست جمهوری اسلامی و پس از ترور اسماعیل هنیه در تهران تشکیل شد.

اکنون گمانه‌زنی‌هایی وجود دارد مبنی بر اینکه تلاش آمریکا برای مهار پاسخ تلافی‎‌‌‌جویانه جمهوری اسلامی به اسرائیل تا حدود زیادی موفق بوده و این امکان وجود دارد که ایران در «پاسخ سخت» خود تجدیدنظر کند.

روزنامه گاردین در گزارشی به این موضوع پرداخت و نوشت که به دلیل همراهی نکردن دیگر کشورهای اسلامی با «پاسخ نظامی» ایران، احتمال تجدیدنظر در مورد «حمله انتقام‌جویانه» وجود دارد.