وزیر پیشنهادی ورزش برای دولت پزشکیان؛ از اختلاس و تعلیق قایقرانی تا ورود سپاه و تعطیلی فوتبال زنان

دنیامالی به دلیل اعتراض سرمربی نسبت به حقوق پایین زنان فوتبالیست، تیم زنان ملوان را با طرح اتهام «همجنسگرایی» منحل کرد

احمد دنیامالی، وزیر معرفی‌شده برای وزارتخانه ورزش و جوانان، در ستاد انتخاباتی قالیباف، تابستان ۱۴۰۳- مهر

کابینه ارائه‌شده مسعود پزشکیان به مجلس شورای اسلامی حیرت بسیاری از ناظران سیاسی را در ایران برانگیخت و بار دیگر دیدگاه درست اکثریت جامعه ایران و تحریم‌کنندگان انتخابات را ثابت کرد.

از عجیب‌ترین اسامی حاضر در فهرست کابینه مسعود پزشکیان می‌توان به انتخاب احمد دنیامالی برای مقام وزارت ورزش و جوانان اشاره کرد؛ او مدیری است با سابقه عضویت در سپاه پاسداران و نزدیک به محمدباقر قالیباف، رییس مجلس شورای اسلامی، که در دهه‌های اخیر انواع خطاها، سوءاستفاده‌های مالی، اعمال تبعیض‌های حکومتی و سرکوب امنیتی ورزشکاران مرد و زن در کارنامه‌اش ثبت شده است.

برای مثال، دنیامالی در زمستان ۱۴۰۲ و پس از ثبت‌نام برای نامزدی انتخابات مجلس، به‌دلیل مفتوح‌بودن چندین پرونده مالی علیه او که مربوط به دوران حضورش در شهرداری تهران، شورای شهر پایتخت و فدراسیون قایقرانی بود، از سوی شورای نگهبان رد صلاحیت شد. اما با دخالت قالیباف و انجام لابی‌هایی با دیگر مقام‌های ارشد نظام، صلاحیت احمد دنیامالی در واپسین لحظات تایید شد تا درنهایت با کسب تنها حدود هفت درصد رای واجدین شرایط، مجددا نماینده بندرانزلی در مجلس شورای اسلامی شود.

یا در موردی دیگر، دنیامالی در سال ۱۳۹۵ و در جایگاه ریاست مجمع باشگاه ملوان بندرانزلی به‌دلیل انتقاد مریم ایراندوست، سرمربی تیم فوتبال زنان ملوان از او، ناگهان دستور به انحلال کامل این تیم محبوب داد و سپس در گفت‌وگو با رسانه‌ها، با پرونده‌سازی امنیتی علیه ایراندوست و دختران فوتبالیست، مدعی همجنسگرا بودن بعضی از اعضای این تیم شد.

براساس اعلام یکی از اعضای تیم زنان ملوان در آن دوران به ایندیپندنت فارسی، «انتقاد ایراندوست از دنیامالی بابت دستمزدهای بسیار پایین بازیکنان و مربیان در رختکن ملوان»، دلیل عصبانیت دنیامالی و دستور انحلال این تیم «با اتهامی دروغین» بود.

مناصب دولتی و حکومتی احمد دنیامالی در چهار دهه اخیر قابل شمارش نیست، اما از مهم‌ترین آنان می‌توان به فرماندهی سپاه بندرانزلی، ریاست فدراسیون قایقرانی، ریاست مجمع باشگاه ملوان بندرانزلی، دو دوره عضویت در مجلس شورای اسلامی، عضویت در چهارمین دوره شورای شهر تهران، معاونت عمرانی شهرداری تهران در دوران قالیباف، معاونت وزیر راه، ریاست سازمان بنادر و کشتی‌رانی ایران، معاونت فنی شرکت راه‌آهن و مدیرعاملی منطقه آزاد بندرانزلی اشاره کرد.

احمد دنیامالی از ابتدا به لطف نسبت خانوادگی‌اش با رحمان دادمان، وزیر راه و ترابری دولت محمد خاتمی، وارد حلقه مدیران مورد اعتماد نظام جمهوری اسلامی شد و مدیریت پروژه ۵۰۰ میلیون دلاری توسعه و تجهیز فاز ۲ بندر رجایی بندرعباس نصیبش شد.

از جنجالی‌ترین موارد کارنامه احمد دنیامالی می‌توان به چهارمین انتخابات شورای شهر تهران اشاره کرد که او با اینکه به لطف حضور در فهرست ائتلافی اصلاح‌طلبان به شورا رفت، اما ناگهان در زمان رای‌گیری برای انتخاب شهردار جدید و با زیر پا گذاشتن «قسم‌نامه» خود، به ادامه شهرداری قالیباف در پایتخت رای داد تا رییس فعلی مجلس به لطف رای دنیامالی این رای‌گیری را ۱۶ به ۱۴ از محسن هاشمی رفسنجانی ببرد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

پیش از آن هم دنیامالی با احکام قالیباف جایگاه معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران را از سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۸ و سپس ریاست هیئت‌مدیره شرکت کریت عمران را از سال ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۲ برعهده داشت که، به گزارش برخی از خبرنگاران و رسانه‌های مستقل در ایران، در جریان انجام پروژه‌هایی مانند ساخت برج میلاد، تونل توحید، تونل رسالت، بوستان آب و آتش و تونل نیایش، یا ساخت مجموعه تفریحی ۱۳۸ هکتاری و دو هزار میلیارد تومانی «هزار و یک شهر»، اتهامات مالی فراوانی علیه او مطرح شد و سپس دادگاه شعبه ۵۷ ۱۰ کارکنان دولت نیز او را به ۶ ماه انفصال از خدمات دولتی و ممنوع‌الخروجی از ایران محکوم کرد.

دنیامالی که در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۳ رییس ستاد انتخاباتی قالیباف در استان گیلان بود و قالیباف را «جزو پاکدست‌ترین مدیران نظام» می‌خواند، اردیبهشت ۱۳۹۱ از سوی محمد عباسی، وزیر ورزش و جوانان دولت احمدی‌نژاد، به اتهام مسجل شدن اختلاس و سوءاستفاده‌های مالی در این فدراسیون، مانند اتهام «تصرف غیرقانونی اموال دولتی» و همچنین مخالفت با تبدیل فدراسیون قایقرانی به سه فدراسیون جداگانه، از کار برکنار شد.

او به این دلیل که با تقسیم فدراسیون قایقرانی ایران به سه فدراسیون روئینگ، کانوئینگ و سیلینگ از سفرهای متعدد خارجی و مناصب او در فدراسیون‌های جهانی کاسته می‌شود، با این تصمیم مخالفت کرد و سپس کوشید تا با انجام لابی‌های پنهانی در مجلس زمینه‌ساز استیضاح عباسی از وزارت ورزش شود.

درنهایت پس از برکناری دنیامالی، او طی نامه‌نگاری‌های طولانی با کمیته بین‌المللی المپیک و چند سفر به مقر سه فدراسیون جهانی روئینگ، کانوئینگ و سیلینگ در اسپانیا، ایرلند و اسکاتلند، موجب تعلیق فدراسیون قایقرانی ایران در فاصله یک ماه مانده تا آغاز بازی‌های المپیک ۲۰۱۲ لندن شد. اما ارسال مستنداتی از سوی وزارت ورزش به کمیته بین‌المللی المپیک و فدراسیون‌های جهانی قایقرانی درباره تخلفات مالی فراوان دنیامالی و محکومیت قضایی او موجب شد تا این تعلیق برداشته شود.

در ادامه دنیامالی پس از انتخاب حسن روحانی به ریاست‌جمهوری جدید ایران، مجددا در سال ۱۳۹۲ به ریاست فدراسیون قایقرانی ایران انتخاب شد،‌ اما به‌دلیل دستور قالیباف برای ماندن دنیامالی در شورای شهر تهران، او پس از مدت کوتاهی از سمت خود در فدراسیون قایقرانی استعفا کرد.

محروم کردن آرزو معتمدی، کسب‌کننده سهمیه برای قایقرانی ایران در المپیک ۲۰۱۲ لندن و جایگزین کردن آرزو حکیمی ۱۶ ساله به جای معتمدی، از دیگر نمونه‌های عملکرد احمد دنیامالی در ورزش ایران است.

یافته‌های ایندیپندنت فارسی نشان می‌دهد احتمالا دلیل ورود دنیامالی به ورزش و فدراسیون قایقرانی ایران در سال ۱۳۸۳، افزایش موج مهاجرت قایقرانان زن و مرد انزلی‌چی از ایران بوده است تا دنیامالی با حمایت مستقیم فرماندهان سپاه پاسداران در استان گیلان و با هدف ایجاد جو امنیتی در فدراسیون قایقرانی، مانند تهدید ورزشکاران و اخذ ضمانت‌نامه‌های هنگفت، از ادامه این مهاجرت‌ها جلوگیری کند.

بیشتر از ورزش