وزارت دفاع طالبان روز چهارشنبه ۲۴ مرداد به مناسبت سومین سالروز سقوط دولت جمهوری و خروج آمریکا در فرودگاه بگرام رژه نظامی برگزار کرد. در این مراسم شماری از رهبران طالبان ازجمله سراجالدین حقانی، رهبر شبکه حقانی و وزیر داخله (کشور)، ملا عبدالغنی برادر، مولوی عبدالکبیر و عبدالسلام حنفی، معاونان نخستوزیر، امیرخان متقی، وزیر خارجه، و عبدالق وثیق، رییس اداره استخبارات (اطلاعات) طالبان، حضور داشتند. شماری از مقامهای طالبان در این مراسم سخنرانی و بر حفاظت و دفاع از این گروه تاکید کردند.
مولوی عبدالکبیر در این مراسم ادعا کرد که سلطه طالبان بر افغانستان باعث برقراری امنیت، از میان رفتن قدرتها و جناحهای زورگو، مهار فساد و منع کشت و قاچاق مواد مخدر شده است. معاون نخستوزیر طالبان در حالی این ادعاها را مطرح کرد که افغانستان همچنان یکی از بزرگترین صادرکنندگان مواد مخدر و در شمار فاسدترین کشورهای جهان است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
سراجالدین حقانی در سخنانی گفت مردم افغانستان باید شکرگزار سلطه طالبان بر این کشور باشند، چون با فروپاشی دولت جمهوری و خروج نیروهای خارجی از افغانستان این کشور به «استقلال» دست یافته است. حقانی همچنین از مردم فلسطین خواست که مانند طالبان به «جهاد» خود ادامه دهند و یک روزی دولت مستقل آنان تشکیل خواهد شد.
رژه نظامی طالبان در پایگاه نظامی بگرام، که از ۲۰۰۱ تا ۲۰۲۱ قرارگاه نظامیان آمریکایی بود، مشابه رژه سال گذشته اجرا شد. واحدهای مختلف نظامی طالبان ازجمله واحد انتحاری، نیروی هوایی، گروهی از موتورسیکلتسواران مجهز به بمبهای خودساخت (دستی)، واحد مهاجمان مجهز به کلاشینکف و واحدهای ویژه سوار بر تانکهای آمریکایی در این رژه شرکت کردند.
مولوی یعقوب، وزیر دفاع طالبان که میزبان رژه نظامی بود، روز سهشنبه در گفتوگو با تلویزیون ملی افغانستان گفت که این گروه از صفر شروع کرده بود و حالا با گذشت سه سال یک ارتش منظم دارد. یعقوب بدون اشاره به شمار نیروهای ارتش گفت که طالبان توانایی دفاع از هرگونه مداخله نظامی را دارد.
وزیر دفاع طالبان افزود: «درکل به افغانها این اطمینان را میدهم که شما اکنون مالک ارتشی هستید که انشاالله از کشور شما، از عزت شما، از مال شما و از سرحدات شما به گونه کامل میتواند حفاظت کند.»
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان، نیز در بیانیهای که در اکس منتشر کرد گفت: «تعهد میکنیم از نظام اسلامی قدرتمندانه حفاظت و به هر قیمتی از آن دفاع کنیم.»
سخنگوی طالبان نیز از مردم افغانستان خواست بابت سلطه این گروه و برقراری امنیت شکرگزار و هرلحظه آماده دفاع دربرابر هرگونه مداخله خارجی باشند.
در همین حال نهادهای امنیتی طالبان و بهویژه واحدهای وزارت دفاع این گروه، همزمان با برپایی رژه نظامی در پایگاه هوایی بگرام، در جادههای قندهار نیز رژه نظامی برگزار کردند. طالبان در دو سال گذشته نیز در شهرهای بزرگ ازجمله در کابل، قندهار، هرات و مزارشریف با برپایی رژه نظامی و تجمع مردمی به تجلیل از سالروز سلطه بر افغانستان پرداختند.
رژه نظامی واحد موتوسیکلت سواران طالبان در پایگاه هوایی بگرام-MoDAfghanistan2-X@روز سهشنبه، مقامهای طالبان در شهرهای مختلف از مردم خواستند که در گردهماییهای این گروه شرکت کنند. در برخی از شهرها ازجمله در بامیان، مزارشریف و تخار، مسئولان طالبان برای دانشگاهها و مدارس، از همه کارکنان، اساتید و دانشجویان خواستند که بهشکل گسترده در «جشن استقلال» شرکت کنند. در نامه مفتی حضرت، رییس دانشگاه بامیان، آمده است که شرکت در این مراسم برای کارکنان و اساتید دانشگاه اجباری است و اگر کسی از شرکت در این مراسم خودداری کند «غایب» محسوب میشود.
طالبان همچنین پرچمها و شعارهایشان را در خیابانها، جادهها و بر سردر مغازههای مردم آویختند. شماری از ساکنان کابل و مزارشریف به ایندیپندنت فارسی گفتند که آویختن پرچم طالبان بر سردر مغازهها اجباری است و اگر کسی از آن خودداری کند با مجازات سختی مواجه خواهد شد. یک مغازهدار در مزارشریف با ارسال عکسی از پرچم آویختهشده بر سردر مغازهاش گفت خودداری از این کار به معنی دشمنی با طالبان است و ممکن است پیامد سنگینی داشته باشد.
طالبان در حالی از سومین سالگرد بازگشت به قدرت با عنوان «جشن استقلال» تجلیل میکنند که در این مدت هیچ دولتی رژیم این گروه را به رسمیت نشناخته است و بهرغم درخواستهای مکرر رهبران طالبان از کشورهای اسلامی برای به رسمیت شناخته شدن رژیم این گروه، دولتها این درخواست را بیپاسخ گذاشتهاند. با این حال در این مدت طالبان با بسیاری از کشورهای جهان و منطقه روابط دیپلماتیک و اقتصادی برقرار کردند و سفارتخانهها و کنسولگریهای افغانستان را در این کشورها تصاحب کردند.