آلن دلون، بازیگر سرشناس فرانسوی و چهرهای محبوب میان علاقهمندان به سینما روز یکشنبه ۲۸ مرداد در ۸۸ سالگی درگذشت.
سه فرزند این چهره ماندگار صنعت سینما با تایید خبر درگذشت پدرشان به خبرگزاری فرانسه اعلام کردند: «خانواده خواستار حفظ حریم خصوصی است.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
مرد خوشچهره سینمای فرانسه در سال ۱۹۶۰ و در ۲۵ سالگی با بازی در فیلم «ظهر بنفش» به شهرت رسید و بازی در فیلمهایی مانند «پلنگ و روکو و برادرانش» در دهه شصت میلادی لقب زیباترین مرد سینما را گرفت.
محبوبیت و جذابیت آلن دلون از مرزهای فرانسه عبور کرد و در کشورهایی مانند ایران نیز تصاویر او جلوهبخش نشریات مختلف شد.
هجوم علاقهمندان این بازیگر فرانسوی به سالنهای سینمای ایران باعث شد آن سالها فیلمهای دلون یکی از پرطرفدارترین فیلمها در سینماهای ایران باشد.
چهره جذاب دلون در دهه ۴۰ تا ۷۰ که او را نماد زیبایی مردانه کرده بود، تا امروز نیز مور توجه است.
شدت محبوبیت دلون سبب شد دوبله فیلمهای او و صداپیشگانی که بهجای او سخن گفتهاند نیز در ایران محبوب باشند.
خسرو خسروشاهی بیش از دیگران صداپیشگی دلون را برعهده داشت. برخی مردم او را با نام «صدای آقای دلون» میشناسند.
دستکم در نسخه دوبلهشده ۴۰ فیلم، صدای خسروشاهی بر چهره آلن دلون نشست.
خسروشاهی سال ۱۳۹۹ در برنامهای گفت: «زمان سفر دلون به ایران از طرف تلویزیون با من تماس گرفتند که در این مراسم شرکت کنم، اما بهخاطر اینکه زمان کمی داشتم نتوانستم در این مراسم حاضر شوم.»
در تاریخ ۳ بهمن سال ۱۳۴۸ دختران و پسران جوان ایرانی و طرفداران بسیاری در فرودگاه مهرآباد تهران گرد آمدند تا از کسی استقبال کنند که بیش از نیمقرن از محبوبترین چهرههای سینمای جهان در ایران بود.
آلن دلون سال ۱۳۴۸ طی سفر به ایران برای نمایش فیلم استخر، که نقش اول آن را بر عهده داشت، با بازیگران معروف سینمای ایران دیدار داشت. تصاویر این نشستها و عکس دلون در کنار بازیگران ایرانی در صفحه یکی از نشریات آن زمان انتشار یافت.
آنچه در این عکسها و گزارشها دیده میشود شادمانی هنرمندان ایرانی از دیدار با بازیگری است که در اوج محبوبیتش قرار داشت.
سفر محبوبترین بازیگر سینمای جهان به ایران برای نشریات سینمایی جهان نیز فرصتی بود تا به سینمای ایران و زیباییهای این کشور بیش از پیش توجه شود.
حضور همزمان آلن دلون و اینگرید برگمان، ستاره برجسته سینمای جهان، در این سفر، یکی از برنامههای فرهنگی دوران پهلوی برای معرفی ایران به منزله مقصد گردشگری بود.
پس از آن بود که بسیاری از هنرمندان محبوب سینما و موسیقی و ورزشکاران و تیمهای ورزشی بزرگ راهی ایران شدند.
برخی بر این باورند، اگر انقلاب ۱۳۵۷ روی نمیداد، حاصل این سفرهای هنری میتوانست به ساخت فیلمهای سینمایی با حضور مشترک ستارگان سینمای ایران و جهان منجر شود.
از تصاویر مشهور سفر دلون به تهران، عکس او کنار پلکان یکی از هواپیماهای ناوگان هوایی ملی ایران است. همچنین تصویر دیدار بهروز وثوقی و آلن دلون جمله عکسهایی است که بهسرعت چاپ و فروخته شدند.
از بازیگرانی که در مهمانی برگزارشده به افتخار آلن دلون دیده میشوند، پوری بنایی است که در آن زمان نامزد بهروز وثوقی بود. در یکی از بریده جراید آن روزگار آمده است این هنرپیشه سرشناس از بهروز وثوقی دعوت کرد به همراه مسعود کیمیایی، پس از پایان جشنواره فیلم برلین، برای دیدار با او راهی کشور فرانسه شوند.
میزان محبوبیت دلون در ایران به حدی است که حتی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، صداوسیمای جمهوری اسلامی به پخش آثار او از تلویزیون ادامه داد.
مردی که در سن ۸۸ با زندگی وداع کرد، دههها نماد موفقیت، زیبایی، شهرت و محبوبیت سینمای جهان بود و نامش در کنار برج ایفل و شهر پاریس از نمادهای مهم فرهنگی فرانسه در جهان به شمار میآید.