وزیر امر به معروف طالبان می‌گوید زنان حق ندارند با صدای بلند «سبحان‌الله» بگویند

در قانون امر به معروف و نهی از منکر طالبان، صدا، صورت و بدن زنان «عورت» دانسته شده است

ماموران وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان‌‌ــ AFP

وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان فایلی صوتی از یک سخنرانی خالد حنفی در یک تجمع مردمی در شرق افغانستان منتشر کرده است که در آن، وزیر امر به معروف و نهی از منکر رژیم طالبان می‌گوید بر اساس قوانین این گروه، یک زن بالغ حق ندارد صدای زن دیگری را بشنود.

خالد حنفی در جریان سفر به شهرهای شرق افغانستان به رسانه‌ها اجازه نداد از سخنرانی او تصویربرداری کنند و بخش رسانه‌ای وزارت امر به معروف و نهی از منکر تنها گزارش صوتی مختصری از این نشست‌ها تهیه کرده است.

حنفی در یکی از این نشست‌ها می‌گوید: «زنان نمی‌توانند با صدای بلند قرآن، ترانه یا آهنگ بخوانند. این کار قطعا ممنوع است. زمانی‌ که یک زن بالغ نماز ادا می‌کند و یک خواهر بالغ دیگر از مقابل او می‌گذرد، اجازه ندارد الحمدالله و سبحان‌الله بگوید.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

این نخستین‌ بار است که وزیر امر به معروف و نهی از منکر طالبان شنیدن صدای زن را هم برای زنی دیگر ممنوع اعلام می‌کند. البته در این مورد هنوز فرمان و حکمی کتبی صادر نشده، اما بیشتر محدودیت‌هایی که ملا هبت‌الله آخندزاده، رهبر طالبان، برای زنان و مردان وضع کرده است، معمولا شفاهی به خالد حنفی و دیگر مقام‌های این گروه ابلاغ می‌شوند.

وزیر امر به معروف و نهی از منکر رژیم طالبان افزود در حالی که بر اساس شریعت اسلامی [براساس برداشت این گروه]، یک زن حتی اجازه گفتن الحمدالله و سبحان‌الله هم در حضور زن دیگری ندارد، پس مشخص است که هرگز نمی‌تواند آهنگ و ترانه بخواند.

طالبان پیش از این نیز با صدور قوانین و فرمان‌‌هایی که شمار آن‌ها به بیش از ۷۰ رسیده است، محدودیت‌های زیادی را برای زنان وضع کرده‌اند.

وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان در اواخر مردادماه، قانونی جدید به نام امر به معروف و نهی از منکر را با تایید ملا هبت‌الله آخندزاده صادر کرد که در آن صدا، صورت و بدن زن «عورت» دانسته شده و تاکید شده بود که باید به دلیل «ترس از فتنه»، پنهان نگه داشته شوند.

در این قانون، عکاسی و پخش تصایر موجودات زنده هم ممنوع شده است؛ آنچه در یک ماه اخیر به‌تدریج در حال اجرا شدن است. این قانون در میان برخی سران طالبان نیز با مخالفت‌هایی مواجه شده است اما دفتر ملا هبت‌الله آخندزاده در قندهار بر اجرایی شدن تمامی مفاد قانون امر به معروف و نهی از منکر تاکید می‌کند.

تاکنون پخش تصویر در شبکه‌های تلویزیونی چهار استان از جمله قندهار، تخار، هلمند و بادغیس ممنوع و فعالیت رسانه‌های تصویری در این استان‌ها متوقف شده است. البته مقام‌های طالبان در کابل همچنان همه‌روزه عکس و ویدیو از نشست‌ها و سخنرانی‌هایشان در رسانه‌ها منتشر می‌کنند، اما این نگرانی وجود دارد که ملا هبت‌الله آخندزاده با استفاده از قدرت و نفوذی که دارد، فعالیت تمام شبکه‌های تلویزیونی در افغانستان را متوقف کند.

در این صورت، تنها گزینه برای اطلاع‌رسانی شبکه‌های رادیویی و استفاده از شبکه‌های اجتماعی خواهد بود.