وزیر دفاع پیشنهادی ترامپ شبکه حقانی را «شیطان» خوانده بود

«هیچ اشتباهی در این نیست که بگوییم شبکه حقانی همان شیطان است. شبکه حقانی یکی از شاخه‌های القاعده است.»

گزینه ترامپ برای سمت وزیر دفاع آمریکا‌ــ AFP

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا، پیت هگست، کهنه‌سرباز گارد ملی آمریکا، را به‌عنوان نامزد سمت وزیر دفاع معرفی کرد. هگست که سابقه خدمت در افغانستان و عراق دارد، یکی از منتقدان سرسخت رژیم طالبان به‌ویژه شبکه حقانی به رهبری سراج‌الدین حقانی، وزیر داخله (کشور) طالبان است.  

هگست ۴۴ ساله که به‌عنوان مجری و مفسر برنامه‌های تلویزیونی فعالیت می‌کند، به دلیل خدمت در ارتش آمریکا در مورد افغانستان و طالبان اطلاعات زیادی دارد. 

او پس از سقوط افغانستان به دست طالبان گفته بود که ایالات متحده آمریکا با اجازه دادن به طالبان برای تصرف افغانستان، با «شیطان» معامله کرد و بسیاری از رهبران رژیم طالبان از زندانیان پیشین‌اند.  

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

او به فاکس‌نیوز گفت: «هیچ اشتباهی در این نیست که بگوییم شبکه حقانی همان شیطان است. شبکه حقانی یکی از شاخه‌های القاعده است.»

هگست در ادامه، با اشاره به اینکه اف‌بی‌آی برای دستگیری سراج‌الدین حقانی ۱۰ میلیون دلار جایزه تعیین کرده است، افزود: «چیزی که درباره جهادی‌ها می‌دانم این است که معتقدند برای پیشبرد اهدافشان می‌توانند به کافران و غرب دروغ بگویند. این همان چیزی است که در حال حاضر با این ترفندهای تبلیغاتی طالبان، حقانی و القاعده می‌بینیم.» 

به اعتقاد او، طالبان در معامله با «دولت ضعیف» جو بایدن، به همه خواسته‌هایشان رسیدند. 

پیت هگست در یک برنامه تلویزیونی دیگر هم به سراج‌الدین حقانی و شبکه حقانی تاخت و آن‌ها را «حامیان تروریسم» خطاب کرد.  

او گفت که جلال‌الدین حقانی، بنیان‌گذار شبکه حقانی و پدر سراج‌الدین حقانی، یکی از نزدیکان اسامه بن لادن، رهبر شبکه القاعده، بوده و تصریح کرد: «القاعده و حقانی یکی‌اند. اینک شبکه حقانی، همان‌طور که می‌دانیم، کاملا با طالبان ادغام شده است. همه نیروهای ما (از افغانستان) رفته‌اند و پایگاه هوایی بگرام را رها کردند. ما به آن‌ها [طالبان] تجهیزات دادیم. آن‌ها تجهیزات نظامی دارند و معتقدند که آمریکایی‌ها را درست مانند شوروی شکست داده‌اند و دولت آمریکا به متحدان افغان خود پشت کرده است.» 

ایالات متحده آمریکا اسامه بن لادن را سال ۲۰۱۱ در منطقه‌‌ ایبت‌آباد ایالت خیبرپختون‌خوا پاکستان کشت. 

شبکه حقانی به رهبری سراج‌الدین حقانی در دوران جنگ طالبان با حکومت پیشین افغانستان و متحدان غربی‌ آن، مسئولیت خونین‌ترین حملات در افغانستان را به عهده گرفت و نیروهای انتحاری شبکه حقانی پیچیده‌ترین حملات انتحاری را در این کشور اجرا کردند. 

بیشتر از جهان