بقایی در واکنش به تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا: بی‌پاسخ نمی‌ماند

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی تاکید کرد که «با توجه به عملکرد و رفتار دولت آمریکا حرکت‌های خود را در آینده تنظیم خواهیم کرد»

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی، روز دوشنبه ۲۸ آبان در نشست مطبوعاتی خود اظهار کرد که «اقدامات ایذایی و تحریم‌های بخش‌های مختلف اقتصادی ایران بی‌پاسخ نمی‌ماند.»

بقایی در پاسخ به پرسشی درمورد تصمیم احتمالی اتحادیه اروپا برای تحریم خطوط کشتیرانی جمهوری اسلامی گفت که «حتما هر کنش نامناسبی علیه منافع ایران با واکنش متقابل ایران مواجه خواهد شد.»

به گزارش رسانه‌های داخل ایران، سخنگوی وزارت خارجه در بیانی تهدیدآمیز افزود: «در شرایطی که مقامات اوکراین خودشان اذعان دارند ادعاهای مربوط به انتقال موشک بالستیک از ایران به روسیه صحت نداشته، انتظار می‌رفت مقامات اروپایی در اقدامات تحریمی قبلی خود علیه ایران که بر مبنای این ادعا بوده تجدیدنظر کنند. اما به نظر می‌رسد برخی کشورهای اروپایی بر ادامه روند تقابل تاکید دارند که این موضوع به نفع هیچ‌کس نخواهد بود.»

این گفته‌ها پس از آن است که روز دوشنبه آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان به متحدان ولادیمیر پوتین از جمله جمهوری اسلامی ایران درباره وضع تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا هشدار داد.

بربوک که در  جمع وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا درباره جنگ روسیه و اوکراین و صدور مجوز استفاده از موشک‌های دوربرد به کی‌یف صحبت می‌کرد،‌ گفت که اتحادیه اروپا تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع و مساله صدور پهپاد از چین به روسیه را هم بررسی می‌کند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در بخش دیگری از نشست مطبوعاتی اسماعیل بقایی، او در پاسخ به این سوال که برخی معتقدند بعد از روی کار آمدن دونالد ترامپ، ایران در انجام عملیات وعده صادق ۳ سست شده و احتمالا این عملیات را انجام نمی‌دهد، گفت: «در دفاع از تمامیت سرزمینی و حاکمیت کشورمان از کسی اجازه نمی‌گیریم و به  هر تجاوزی که انجام می‌شود قطعا پاسخ قاطع داده خواهد شد.»

در این نشست پرسش دیگری نیز مطرح شد مبنی بر این که «وزیر خارجه ایران چندین بار اعلام کرده که اگر منافع جمهوری اسلامی ایجاب کند، اقدام‌های لازم درباره  گفت‌وگو  با آمریکا انجام می‌گیرد اما بدون ارتباط گرفتن با تیم رییس‌جمهور جدید آمریکا چطور می‌توان فهمید منفعتی در مذاکره هست یا نه؟» که بقایی پاسخ داد: «تقلیل مسائل ایران و آمریکا به یک دوره یا فرد خاص یا انتخابات مشخص، رویکرد واقع‌گرایانه‌ای نیست. ما کماکان ما با توجه به عملکرد و رفتار دولت آمریکا حرکت‌های خود را در آینده تنظیم خواهیم کرد.»

او همچنین افزود که «همچنان کانال ارتباطی بین ایران و آمریکا دفتر حافظ منافع این کشور در تهران است.»

در روزهای گذشته، پس از انتشار گزارش‌های متعدد در رسانه‌های خارجی درباره دیدار ایلان ماسک و امیرسعید ایروانی، نماینده جمهوری اسلامی در سازمان ملل، وزارت خارجه ایران این ملاقات را تکذیب کرد.

در ابتدا فرناز فصیحی، خبرنگار روزنامه آمریکایی «نیویورک‌تایمز» مدعی شده بود ایلان ماسک، که نقش موثری در پیروزی ترامپ داشت، با امیرسعید ایروانی در مکانی مخفی دیدار کرده است تا درباره راه‌های کاهش تنش میان جمهوری اسلامی و ایالات متحده گفت‌وگو کند. سی‌بی‌اس نیوز هم رسانه دیگری بود که از قول منابعش نوشت این دیدار در اقامتگاه سفیر ایران در نیویورک انجام شده است. با این حال هم سخنگوی وزارت خارجه ایران و هم عباس عراقچی،‌ وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی چنین دیداری را تکذیب کردند.

بقایی همچنین روز دوشنبه در پاسخ به پرسشی درباره احتمال تصویب قطعنامه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای علیه جمهوری اسلامی و تاثیر آن بر مذاکرات با آژانس، با مثبت ارزیابی کردن سفر رافائل گروسی به ایران گفت: «انتظار می‌رود طرف‌های مقابل قدردان این ابتکار و این رویکرد همراه با حسن نیت ایران باشند و اجازه دهند موضوعات بین ایران و آژانس در مسیر فنی و به دور از فشارها و ملاحظات سیاسی ادامه پیدا کند.»

این اظهارات پس از آن است که خبرگزاری رویترز هفته گذشته گزارش کرد که قدرت‌های اروپایی به دنبال قطعنامه جدیدی علیه ایران در نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی‌اند.

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی همچنین در پاسخ به این سوال که اجرای قرارداد ۲۵ ساله بین کشورهای ایران و چین به کجا انجامیده است و چینی‌ها  به چه میزان به تعهدات خود در مورد اجرای این توافق عمل کرده‌اند؟ گفت: «در این سال‌ها روابط ایران و چین محکم و مفید بوده است. ایران و چین کماکان همچون گذشته تاکید دارند که از ابزارهای مختلف برای گسترش روابط استفاده کنند و این توافق‌نامه یکی از مهم‌ترین چارچوب‌ها در این ارتباط است.»