نیروی هوایی اوکراین روز سهشنبه اعلام کرد که روسیه در یک حمله شبانه گسترده، ۱۸۸ پهپاد را به سمت مناطق مختلفی از اوکراین پرتاب کرد. اوکراین این حمله را به عنوان رکوردشکنی روسیه در ارسال همزمان پهپادها در جنگ با کییف توصیف کرد.
به گزارش آسوشیتدپرس، نیروی هوایی اوکراین اعلام کرد که بیشتر پهپادهای ارسالی روسیه رهگیری شدند، اما چندین مجتمع مسکونی و زیرساختهای حیاتی مانند شبکه برق ملی آسیب دیدند. هنوز گزارشی از تلفات جانی در ۱۷ منطقه هدف پهپادهای روسیه گزارش نشده است.
روسیه از اواسط سال جاری مناطق غیرنظامی اوکراین را با حملات سنگین پهپادی و موشکی مورد حمله قرار داده است.
به گفته تحلیلگران نظامی، ارتش روسیه تا حد زیادی در سال گذشته ابتکار عمل در میدان نبرد را در دست داشته و به شدت در منطقه دونتسک شرقی که در آن پیشرفتهای تاکتیکی قابل توجهی انجام میدهد، فشار آورده است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
با این حملهها، پیشبینی میشود که اوکراین زمستان سختی را پیش رو داشته باشد. این کشور نگران از تامین برق در بحبوحه حملات روسیه، درمورد این موضوع نیز واهمه دارد که چقدر میتواند روی حمایت ایالات متحده در سال آینده میلادی پس از روی کار آمدن دونالد ترامپ حساب کند.
گزارش شاهدان حاکی از آن است که هشدار حمله هوایی شب گذشته در منطقه کییف بیش از هفت ساعت به طول انجامید. برخی ناظران میگویند روسیه در تلاش است غیرنظامیان را مضطربتر از گذشته کرده و اراده اوکراین را برای مقاومت در جنگ تقریبا سه ساله از بین ببرد.
وزارت دفاع روسیه نیز روز سهشنبه اعلام کرد که نیروهای این کشور ۳۹ پهپاد اوکراینی را در شبانهروز بر فراز مناطق مختلف مرزی منهدم کردند.
در همین حال، ستاد کل ارتش اوکراین روز سهشنبه گفت که در طول ۲۴ ساعت گذشته تقریبا نیمی از درگیریها در طول حدود ۱۰۰۰ کیلومتر خط مقدم در نزدیکی پوکروفسک و کوراخوف در منطقه دونتسک رخ داده است.
موسسه مطالعات جنگ مستقر در واشینگتن اواخر روز دوشنبه اعلام کرد که پیشروی روسیه مسیرهای تدارکاتی مهم در دونتسک را تهدید میکند.
این اندیشکده با اشاره به این که خط دفاعی اوکراین در دونتسک در خطر تسخیر قرار ندارد، افزود که روسیه باید بیش از هشت هزار کیلومتر مربع از خاک را تصرف کند تا به هدف کرملین برای تصرف کل دونتسک دست یابد.
همزمان با ادامه حمایت غرب از اوکراین، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه، اعلام کرد که در صورت استقرار موشکهای میانبرد و کوتاهبرد آمریکا در آسیا، روسیه نیز اقدامات متقابلی از جمله استقرار این نوع موشکها در منطقه را در نظر خواهد گرفت.
ریابکوف تاکید کرد که دشمنان و متحدانشان نباید احساس امنیت کاذب داشته باشند و زمان برای اتخاذ تدابیر قویتر فرا رسیده است. او هچنین به عدم محدودیت بینالمللی برای استقرار موشکهای «اوریشنیک» روسی اشاره کرد و افزود که تصمیم روسیه برای تعلیق یا ادامه استقرار این موشکها به اقدامات آمریکا بستگی دارد.
این اظهارات در حالی مطرح میشود که روسیه همچنان طبق تفاهمنامه سال ۱۹۹۸، آمریکا را از آزمایش موشکهای خود مطلع میکند.