ادامه حملات اسرائیل به سوریه هم‌زمان با احتمال بازگشایی سفارت‌خانه‌های دمشق

براساس برخی گزارش‌ها قرار است سفارت سوریه در واشینگتن، که از سال ۲۰۱۴ تعطیل بود، به‌زودی بازگشایی شود

حملات اسرائیل به سوریه که پس از سقوط دولت بشار اسد آغاز شد همچنان ادامه دارد. سازمان دیده‌بان حقوق بشر سوریه این حملات را «شدیدترین حملات اسرائيل» به سوریه از سال ۲۰۱۲ تاکنون نام داد.

دیده‌بان حقوق بشر سوریه گزارش داد که جنگنده‌های ارتش اسرائیل بامداد دوشنبه ۲۶ آذر چندین هدف ازجمله انبار موشک زمین به زمین و واحدهای پدافند هوایی سوریه را در شهر ساحلی «طرطوس» در جنوب شرقی این کشور هدف قرار دادند.

ویدیوهای منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی نیز انفجارهای مهیب ناشی از این حملات هوایی را نشان می‌دهد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

این حملات هم‌زمان با آن انجام می‌شود که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، روز یکشنبه طی بیانیه‌ای از طرح اسرائیل برای افزایش ساکنان بلندی‌های جولان خبر داد. نتانیاهو در اعلامیه خود افزود: «تقویت جولان تقویت اسرائیل است و این موضوع در حال حاضر اهمیت ویژه‌ای دارد. ما به نگهداری از جولان،‌ شکوفایی آن و اسکان شهروندانمان ادامه خواهیم داد.»

پس از اعلام این موضوع، وزارت خارجه عربستان سعودی طی بیانیه‌ای طرح اسرائیل برای دو برابر کردن جمعیت شهرک‌نشینان بلندی‌های جولان را محکوم کرد. ریاض این طرح اسرائیل را «ادامه تخریب امکان بازگرداندن امنیت و ثبات به سوریه» دانست.

اخباری از بازگشایی سفارت‌خانه‌های سوریه

قطر روز یکشنبه اعلام کرد که سفارت این کشور در سوریه از روز سه‌شنبه فعالیت‌هایش را از سر می‌گیرد. قطر ۱۳ سال پیش و پس از آغاز جنگ داخلی در سوریه سفارت‌خانه‌اش در این کشور را بسته بود.

وزارت امور خارجه قطر طی بیانیه‌ای در این زمینه گفت: «قطر ازسرگیری فعالیت سفارت خود در کشور برادر، جمهوری عربی سوریه،‌ را از روز سه‌شنبه اعلام می‌کند.»

حسین اکبری، سفیر جمهوری اسلامی در سوریه، نیز در یک گفت‌وگوی تلویزیونی بدون ذکر تاریخ دقیق اعلام کرد که سفارت جمهوری اسلامی در سوریه به‌زودی فعالیتش را از سر می‌گیرد.

اکبری حمله به سفارت جمهوری اسلامی در دمشق را به هیئت تحریرالشام منسوب نکرد و گفت که قبل از رسیدن این گروه به دمشق «عده‌ای نامشخص سفارت ما را غارت کردند». او در گفت‌وگوی ویژه خبری افزود که هیئت تحریرالشام امنیت سفارت جمهوری اسلامی را تامین کرد.

او همچنین مدعی شد که هیئت تحریرالشام برای بازگشایی کنسولگری جمهوری اسلامی اعلام آمادگی کرده است. این اظهارات در حالی است که محمد جولانی، رهبر گروه تحریرالشام، در روزهای اخیر بارها از شکست نفوذ جمهوری اسلامی در سوریه سخن گفته است.

خبرگزاری ملی اسرائیل (آروتز شوا) نیز گزارش داد که به نظر می‌رسد سفارت سوریه در واشینگتن روز دوشنبه بازگشایی شود.

ایالات متحده در سال ۲۰۱۴ و هم‌زمان با جنگ داخلی سوریه، تعلیق روابط با این کشور را اعلام کرد و سفارت سوریه در واشینگتن بسته شد.

در همین حال، وزارت خارجه روسیه روز یکشنبه از ارسال پرواز ویژه به سوریه برای خارج کردن برخی از دیپلمات‌های این کشور و همچنین دیپلمات‌های بلاروس و کره شمالی خبر داد.

وزارت خارجه روسیه طی بیانیه‌ای اعلام کرد که «فعالیت سفارت روسیه در دمشق ادامه دارد». با این حال خبرگزاری دولتی ریانووستی روسیه به نقل از وزارت خارجه بلاروس نوشت که همه دیپلمات‌های این کشور از سوریه خارج شده‌اند.

انتقال دو تن دلار و یورو

اسناد فایننشال تایمز نشان می‌دهد که رژیم بشار اسد در حالی که به‌شدت کمبود ارز دارد، ۲۵۰ میلیون دلار به وزن تقریبا دو تن ۱۰۰ دلاری و ۵۰۰ یورویی را در سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ به فرودگاه ونوکوو مسکو منتقل کرده است تا در بانک‌های تحریم‌شده سپرده‌گذاری کند.

این رسانه در گزارشی نوشت که بانک مرکزی دولت اسد، طی یک دوره دو ساله، حدود ۲۵۰ میلیون دلار پول نقد به مسکو منتقل کرد. این انتقال در حالی انجام شد که دیکتاتور وقت سوریه برای حمایت نظامی به کرملین بدهکار بود و بستگانش در سوریه مخفیانه به کسب مال و دارایی مشغول بودند.

براساس این گزارش، این انتقال‌های غیرمعمول از دمشق نشان می‌دهد که روسیه، یکی از متحدان کلیدی اسد که از او حمایت نظامی کرده بود تا در حکومت باقی بماند، به یکی از مهم‌ترین مقاصد پول نقد سوریه بدل شده بود.

چهره‌های مخالف و دولت‌های غربی رژیم اسد را به  غارت ثروت سوریه و روی آوردن به فعالیت‌های مجرمانه برای تامین مالی جنگ و ثروتمند کردن خود متهم می‌کنند.

تلاش برای بازگشت به زندگی عادی

به گزارش الحدث، کلاس‌های دانشگاه‌های حلب که به‌دلیل تحولات اخیر لغو شده بود مجدد برقرار شده است و دانشجویان به دانشگاه‌ها بازگشته‌اند.

ویدیوهای منتشرشده در الحدث، بازگشت دانشجویان به دانشگاه‌ها را نشان می‌دهد که بسیاری از آن‌ها پرچم شورشیان را در دست دارند.

مسیحیان ارتدوکس ساکن شهر بندری لاذقیه در شمال سوریه نیز روز یکشنبه برای نخستین بار پس از سقوط حکومت بشار اسد در مراسم عشای ربانی کلیسای جورج مقدس شرکت کردند.

اگرچه نیروهای مسلح حاکم بر سوریه تاکید کرده‌اند که زندگی اقلیت‌های مذهبی از تحولات اخیر متاثر نخواهد شد، همچنان عدم قطعیت و بیم از آینده در اذهان مسیحیان و دیگر اقلیت‌های قومی و مذهبی سوریه وجود دارد.

بیشتر از جهان