با تداوم بحران انرژی در ایران، ناصر اسکندری، سرپرست معاونت راهبری تولید شرکت برق حرارتی، خبر داد که هشت هزار و ۵۰۰ مگاوات از ظرفیت نیروگاهها بهدلیل نبود سوخت، از مدار خارج شده است.
این مقام شرکت برق گفت به این دلیل که بار مصرف در فصل زمستان کمتر از فصل تابستان است، نیروگاهها در زمینه تولید برق مشکلی ندارند و امکان تامین برق به صورت مطمئن و پایدار وجود دارد، اما به دلیل مشکلات تامین سوخت، بخش زیادی از ظرفیت نیروگاهها از مدار خارج شدهاند. او در ادامه افزود: نیروگاههای حرارتی امسال بهصورت تجمعی بیش از پنج میلیارد مترمکعب کمتر گاز دریافت کردهاند.
به گفته سرپرست معاونت راهبری تولید شرکت برق حرارتی، بخشی از این کمبود از طریق سوخت مایع جبران شده اما مخازن نیروگاهی به طور کامل پر نشده است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
خبرگزاری تسنیم روز دوشنبه بیستوششم آذرماه درباره پشت پرده تعطیلیهای روزهای اخیر و قطعیهای پیاپی برق نوشت: «ناترازی گاز به ۳۵۰ میلیون مترمکعب در روز افزایش یافته است و در پی کسری ۵۰ میلیون مترمکعبی سوخت نیروگاههای کشور، ۱۷ نیروگاه به دلیل نبود سوخت از مدار خارج شدهاند.»
این رسانه وابسته به سپاه پاسداران در ادامه ادعا کرد با تعطیلی ادارات و مدارس در روزهای اخیر، بین ۵ تا ۱۰ درصد در مصرف گاز و حدود ۳ درصد در مصرف برق صرفهجویی شده که این میزان کاهش مصرف، به پایدار ماندن شبکه برق و شبکه گاز کمک کرده است.
به نظر میرسد دولتیها قصد دارند با همین توجیه به تعطیلی مدارس، مراکز آموزشی، ادارات، صنایع و کسبوکارها را ادامه دهند.
مسئولان جمهوری اسلامی و رسانههای حکومتی همواره بدون اشاره به فرسودگی زیرساختها و چالشهای کلان در تامین انرژی، مردم را به مصرف کمتر دعوت میکنند. حال آنکه طی روزهای اخیر بسیاری از کسبوکارها در پی قطعیهای مداوم برق و گاز متضرر شدهاند و بیشتر ساعتهای روز در تعطیلی کامل بودند.
روز دوشنبه رئیس اتاق اصناف تهران گفت مراکز خرید بزرگ و سراها باید تا ساعت ۲۰ ساعت فعالیت داشته باشند و چنانچه این دستورالعمل را رعایت نکنند، گاز و برق این مراکز قطع خواهد شد.
در روز سهشنبه، ۲۳ استان ایران به دلیل کمبود سوخت، برق و آلودگی هوا بهطور کامل تعطیل و سایر استانها نیز نیمهتعطیل شدند. روز دوشنبه نیز ۲۶ استان ایران تعطیل شده بودند.
مدارس، دانشگاهها و ادارات در ایران به علت بحران انرژی و آلودگی هوا از بیستودوم آذرماه در تعطیلی گسترده بودهاند. با این حال، بحران کمبود انرژی و آلایندهها ادامه دارد و مسئولان جمهوری اسلامی از حل این مشکلات ناتواناند.
طی روزهای اخیر صاحبان بسیاری از مشاغل و کسبوکارها در فضای مجازی از ضررهای هنگفتی خبر دادهاند که قطعیهای مداوم برق به آنان تحمیل کرده است. برخی شهروندان نیز تجمعهای اعتراضی برگزار کردهاند.
بر مبنای گزارش رسانههای داخلی، طی روزهای اخیر بازارهای مختلف در تهران و دیگر شهرهای بزرگ در رکود کامل بودند. در این وضعیت، سقوط ارزش ریال در برابر ارزهای خارجی نیز ادامه دارد؛ به طوری که روز سهشنبه قیمت دلار از مرز ۷۷ هزار تومان و بهای یورو نیز از مرز ۸۰ هزار تومان عبور کرد.