فرصت ثبتنام در انتخابات فدراسیون فوتبال به پایان رسید و حالا مشخص شده است که مهدی تاج، علی کفاشیان، حیدر بهاروند، شهابالدین عزیزی خادم و امیر عابدینی برای حفظ یا تصاحب صندلی مهم ساختمان خیابان سئول نامزد شدهاند.
بررسی کارنامه این پنج مدیر مورد تایید دستگاههای اطلاعاتی جمهوری اسلامی در سالها و دهههای اخیر نشان میدهد که همگی آنها پروندههای متعدد تخلف مالی دارند، اشتباهاتی تاثیرگذار مرتکب شدهاند، به دلیل سوءاستفاده از منابع عمومی محکومیت قضایی دارند و آثار منفی قابل توجه بر فوتبال ایران بهجا گذاشتهاند. در نتیجه به نظر میرسد انتخابات فدراسیون فوتبال نیز مانند سایر انتخاباتهای سیاسی نظام جمهوری اسلامی، نمایشی و صوری باشد.
تاج، کفاشیان، عزیزی خادم و بهاروند در سیاهترین دوران فوتبال ایران طی ۱۷ سال اخیر اصلیترین سمتهای فدراسیون فوتبال مانند ریاست، نایبریاست یا ریاست سازمان لیگ را بر عهده داشتند. امیر عابدینی هم که سابقه ریاست بر فدراسیون در دهه ۱۳۷۰ و سپس مدیرعاملی پرسپولیس به مدت هشت سال را در کارنامه دارد، در سالهای اخیر به دلیل ارتباطات نزدیک با تاج و کفاشیان، در بخشهای مالی و تبلغیاتی فدراسیون با آنان همکاری میکرد.
از طرفی به نظر میرسد از بین پنج نامزد فعلی، دستکم حیدر بهاروند و امیر عابدینی در لحظه آخر به نفع مهدی تاج انصراف دهند. در نتیجه، در صورت تایید صلاحیت عزیزی خادم، او در کنار تاج و کفاشیان، سه نامزد نهایی انتخابات ریاست فدراسیون خواهند بود. اگرچه حتی درباره احتمال کنار کشیدن علی کفاشیان به سود تاج نیز زمزمههایی شنیده میشود و بسیاری از خبرنگاران ورزشی در ایران، از حالا شانس انتخاب مجدد مهدی تاج را به دلیل سابقه امنیتی و حکومتی او، بسیار بالاتر از عزیزی خادم، رقیب اصلی او، براورد میکنند.
آماده نبودن حتی یک ورزشگاه استاندارد و بینالمللی فوتبال در شش ماه گذشته، از دست رفتن امتیاز میزبانی باشگاهها و تیم ملی از رقبای خارجی، دیرکرد دستکم هفت ساله در ورود کمکداور ویدیویی به ایران، ورود ناقص این فناوری به ایران و ادامه محرومیت دستکم چهار مسابقه در هر هفته لیگ برتر از کمکداور ویدیویی، قرارداد فاجعهبار با مارک ویلموتس و پرداخت هشت میلیون یورو به این مربی بیکیفیت بابت تنها شش ماه فعالیت، افت شدید کیفیت چمن تمامی ورزشگاههای ایران به دلیل قرارداد اجباری این ورزشگاهها با شرکت مورد تایید فدراسیون، ناکامیهای پیاپی تیمهای ملی فوتبال ایران در ردههای پایه، بیتوجهی به تربیت نسل جدید فوتبال ایران و رسیدن معدل سنی تیم ملی بزرگسالان به ۳۱ سال، ناکامی در شکستن رکورد ۴۶ ساله برای رسیدن به فینال جام ملتهای آسیا و در نهایت تشکیل دستکم هفت پرونده قضایی به اتهام اختلاس و دریافت رشوه علیه تاج و بازداشت و احضار ۱۲ نفر از منصوبان او در پرونده فساد گسترده مالی فوتبال ایران، از جمله بازداشت رئیس کمیته داوران، معاون حقوقی یا مسئول برگزاری مسابقات سازمان لیگ، از جمله مهمترین آثار مدیریت رئیس فعلی فدراسیون فوتبال ایران در سالهای اخیر محسوب میشود.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
با وجود تمام اینها، به نظر میرسد برای دستگاههای امنیتی جمهوری اسلامی که بهطور مستقیم در تمامی عزلونصبهای فدراسیون فوتبال دخالت میکنند، مهدی تاج همچنان مورداعتمادترین گزینه برای تصدی ریاست این فدراسیون محسوب میشود، زیرا تاج با سابقه عضویت در سپاه پاسداران، از زمان آغاز خیزش سراسری ۱۴۰۱ و همراهی گروهی از فوتبالیستها و مربیان و پیشکسوتان در همراهی با دستگاههای امنیتی برای بازداشت، احضار و ممنوعالکاری چهرههای فوتبالی همراه با شهروندان معترض به جمهوری اسلامی، بیشترین همکاری را داشت.
نمایشی بودن این انتخابات زمانی نمایانتر میشود که بدانیم نامزدهای ثبتنامکننده در انتخابات موظفاند تا روز ثبتنام گزینههای نایبرئیسی اول تا سوم خود را معرفی کنند و در این انتخابات، مهدی تاج با نایبرئیس اولی مهدی محمدنبی و نایبرئیس دومی حیدر بهاروند ثبتنام کرده، حیدر بهاروند خود با نایبرئیس اولی مهدی محمدنبی و نایبرئیس دومی منصور قنبرزاده وارد شده، علی کفاشیان با نایبرئیس اولی میرشاد ماجدی و نایبرئیس دومی منصور قنبرزاده، در انتخابات شرکت کرده است و مهدی محمدنبی و منصور بیکوردی هم نایبرئیسهای اول و دوم امیر عابدینیاند.
در نتیجه حضور مشترک مقامهای فعلی فدراسیون در تمامی فهرستهای انتخاباتی چهار نامزد و حضور چند نفر در چند فهرست، بهطور واضح نشاندهنده این است که بین تاج، کفاشیان، عابدینی و بهاروند فرق چندانی وجود ندارد و در نهایت «تیم مهدی تاج» برنده این انتخابات خواهد شد.