پژوهش جدید: افراد خوش‌بین می‌توانند بیشتر پس‌انداز کنند

پژوهشگران دریافتند، خوش‌بینی بیشتر حتی در افرادی که درآمد کمتری داشتند، با پس‌انداز بیشتر مرتبط بود. به طوری که یک تفاوت کوچک در سطح خوش‌بینی افراد هم به پس‌اندازی به میزان یک هزار و ۳۵۲ دلار منتهی شده بود

عکس تزیینی‌ــزنی پول در دستانش گرفته و خوشحال است‌ــ Canva

مطالعه‌ای که به‌تازگی در مجله شخصیت و روانشناسی اجتماعی‌ (Journal of Personality and Social Psychology) منتشر شد، نشان می‌دهد افرادی که به آینده خوش‌بین‌ترند، می‌توانند بیشتر پس‌انداز ‌کنند. این نتیجه حتی با وجود در نظر گرفتن متغیرهایی مانند میزان درآمد، ویژگی‌های شخصیتی و میزان دانش مالی افراد، همچنان صدق می‌کند

جو گلدستون، نویسنده اصلی این مطالعه از دانشگاه کلرادو بولدر، می‌گوید: «ما اغلب خوش‌بینی و مثبت‌اندیشی را مانند عینک‌های رنگی می‌بینیم که باعث ‌می‌شود مردم کمتر برای آینده پس‌انداز کنند. اما تحقیقات نشان داد که خوش‌بینی می‌تواند یک قابلیت درونی مهم باشد که فرد را ترغیب کند پس‌انداز کند تا در برابر سختی‌های اقتصادی مقاوم‌تر باشد.»

به گزارش نیوز‌مکس، محققان در این مطالعه داده‌های بیش از ۱۴۰ هزار نفر را در ایالات متحده، بریتانیا و ۱۴ کشور اروپایی را تجزیه و تحلیل و پاسخ‌ها به پرسش‌هایی را که «خوش‌بینی ذاتی» را ارزیابی می‌کردند، بررسی کردند و دریافتند خوش‌بینی بیشتر حتی در افرادی که درآمد کمتری داشتند، با پس‌انداز بیشتر مرتبط بود. به طوری که یک تفاوت کوچک در سطح خوش‌بینی افراد هم به پس‌اندازی به میزان یک هزار و ۳۵۲ دلار منتهی شده بود.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

این ارتباط مثبت بین خوش‌بینی و پس‌انداز حتی زمانی که محققان عوامل دیگری مانند سن، جنسیت، وضعیت روابط، وضعیت والدین، وضعیت اجتماعی‌اقتصادی دوران کودکی، سلامتی، وضعیت شغلی و پنج ویژگی‌ شخصیتی مهم (وظیفه‌شناسی، برون‌گرایی، همدلی، روان‌رنجوری و تجربه‌پذیری) را کنترل کردند، همچنان باقی ماند و تاثیر خوش‌بینی بر افراد با درآمد پایین‌تر قوی‌تر شد.

گلدستون می‌گوید که پس‌انداز کردن کسی که برای تامین هزینه‌های زندگی تنها به حقوق ماهانه‌اش وابسته است و منابع مالی اضافی برای مقابله با شرایط اضطراری ندارد،‌ ممکن است اصلا عملی هم نباشد، اما یک نگرش خوش‌بینانه ممکن است باعث شود او علی‌رغم تمام چالش‌ها، برای کنار گذاشتن پول انگیزه داشته باشد. در حالی که افرادی با درآمد بالا اغلب به طور خودکار و از طریق پرداخت‌ قسط وام مسکن، طرح‌های بازنشستگی که کارفرماها ارائه می‌کنند یا به دلیل ساده درآمد اضافی داشتن، پس‌انداز می‌کنند.

این نتایج نشان می‌‌دهد که اگر در کنار برنامه‌های آموزشی مدیریت بهتر پول و بهبود وضعیت مالی، تکنیک‌هایی برای تقویت خوش‌بینی و نگرش مثبت به آینده نیز آموزش داده شوند، این آموزش‌ها موثرتر خواهند بود.

به گفته گلدستون، داشتن ذهنیت امیدوارانه به آینده در کنار آموزش مهارت‌های مدیریت صحیح درآمد، می‌تواند به افراد بیشتری کمک کند برای خود امنیت مالی ایجاد کنند.

بیشتر از زندگی