شبکه خبری بریتانیایی اسکاینیوز با انتشار گزارشی در روز پانزدهم فوریه (۲۷ بهمن) جزئياتی درباره زوج بریتانیایی بازداشتشده در ایران منتشر کرد.
به نوشته این رسانه، این زوج بریتانیایی به نامهای کریگ و لیندسی فورمن، که با هدف ترویج روانشناسی مثبت با موتورسیکلت به دور دنیا سفر میکردند، در ایران بازداشت شدهاند.
هویت این افراد در حالی منتشر میشود که روز جمعه وزارت خارجه بریتانیا، ۲۴ ساعت پس از اینکه خبرگزاریهای جمهوری اسلامی تصویر دیدار سفیر بریتانیا با این زوج را منتشر کردند، بازداشت آنها را تایید کرد اما هیچ جزئیاتی ارائه نداد. در رسانههای جمهوری اسلامی گفته شده که این زوج به دلایل امنیتی بازدداشت شدهاند.
وزارت خارجه بریتانیا بیآنکه اطلاع دهد این زن و مرد کی و چرا بازداشت شدهاند و چرا تاکنون در این زمینه سکوت کرده است، اعلام کرد که با مقامهای جمهوری اسلامی در این زمینه در تماس است و دسترسی کنسولی به بازداشتیها فراهم شده است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
مقامهای جمهوری اسلامی نیز مانند وزارت خارجه بریتانیا درباره این دو نفر توضیحی ندادند و صرفا خبرگزاری ایرنا روز چهارشنبه تصویری محو از آنها را هنگام دیدار با هوگو شورتر، سفیر بریتانیا، در دادسرای عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان منتشر کرد.
اسکاینیوز به نقل از خانواده این زوج نوشت که «بهشدت نگران» وضعیت آنها هستند و با دولت بریتانیا در تماساند تا درباره راههای امکان بازگشتشان مطلع شوند.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پیشتر گفته بود که این کشور در حال ارائه کمک کنسولی به دو تبعه بریتانیایی بازداشتشده در ایران است و با مقامهای محلی در تماس است.
براساس اطلاعات منتشرشده در رسانههای اجتماعی، این زوج در دسامبر گذشته (دیماه) از مرز زمینی ارمنستان وارد ایران شدند و به سمت استرالیا در سفر بودند.
لیندسی فورمن با انتشار تصاویری در شبکههای اجتماعی به توضیحاتی درباره سفرشان میپرداخت. او ۳۰ دسامبر درمورد چگونگی مواجهه با «یکی از چالشبرانگیزترین» قسمتهای سفرشان یعنی ورود به ایران و پاکستان مطلبی را منتشر کرده بود.
در این مطلب آمده است: «بهرغم توصیههای دوستان، خانواده و هشدارهای بریتانیا مبنی بر سفر نکردن به ایران، ما تصمیم گرفتهایم به حرکتمان ادامه دهیم. چرا؟ زیرا معتقدیم مهم نیست در کجای جهان هستید، بیشتر مردم انسانهای خوب و مهربانیاند که برای زندگی معنادار تلاش میکنند.»
در ادامه این مطلب آمده است: «بله، ما از خطرات موجود آگاهیم؛ اما همچنین میدانیم که پاداش ملاقات با افراد باورنکردنی، شنیدن داستانهای آنها و دیدن مناظر خیرهکننده این مناطق میتواند بسیار بیشتر از ترس باشد.»
آخرین مطلب اینستاگرامی لیندسی فورمن درمورد دیداری در مدرسه ناصریه اصفهان بود. او درباره این دیدار نوشته بود: «چه رفتار یا لحظاتی باعث شده فرهنگهای مختلف به هم مرتبط شوند؟ دو قلب، یک رفتار. این رفتار ساده یعنی گذاشتن دستها روی قلب از هر کلام و فرهنگ و زبانی فراتر میرود. در مدرسه ناصریه اصفهان این افتخار را داشتم که با این روحانی مهربان و متفکر آشنا شوم. بهرغم تفاوتهای ما در زمینه زبان و اعتقاد، این حالت بیانگر این بود که من تو را میبینم، به تو احترام میگذارم و به هم متصل هستیم.»
او در ادامه این مطلب نوشت: «پایان سفر همچنان به من میآموزد که هسته اصلی بشریت مشترک است: مهربانی، فروتنی و احترام به یکدیگر.»
جمهوری اسلامی ایران پیش از این نیز شهروندان بریتانیایی را بازداشت کرده و از آزادی آنها برای رسیدن به اهداف خود استفاده کرده است. نازنین زاغری رتکلیف و انوشه آشوری که ایرانی-بریتانیایی هستند، پس از سالها زندان در ایران در مارس ۲۰۲۲ آزاد شدند. در مذاکرات مربوط به آزادی آنها جمهوری اسلامی خواستار پرداخت بدهی ۴۰۰ میلیون پوندی بریتانیا بابت تانکهای چیفتن شده بود که شاه فقید ایران به بریتانیا سفارش داده بود.
وزارت خارجه بریتانیا پیشتر از شهروندان این کشور خواسته بود از هر گونه سفر به ایران خودداری کنند. آمریکا، فرانسه، آلمان، هلند و سوئد هم از دیگر کشورهاییاند که به شهروندانشان چنین توصیهای کردهاند.