حکم حبس جدید سرباز پیشین ارتش بریتانیا، که با اتصال به زیر کامیون حمل غذا از زندان فرار کرده بود، به دلیل سبک بودن آن بازبینی خواهد شد.
دنیل خلیفه در ۲۱ سالگی به جرم جاسوسی و انتقال اسرار نظامی برای جمهوری اسلامی زندانی شد و بعد از فرار از زندان، در ابتدای ماه جاری میلادی، حکم ۱۴ سال زندان گرفت، اما حالا نشریه بریتانیایی سان گزارش داده است که پرونده او به لرد هرمر، دادستان کل بریتانیا، ارجاع شده است تا اگر حکم مطابق با جرم تشخیص داده نشود، برای بازنگری به دادگاه تجدیدنظر ارسال شود.
براساس این گزارش، مقامهای قضایی بریتانیا ۲۸ روز فرصت دارند تا تصمیم بگیرند که آیا حکم صادرشده به اندازه کافی سنگین است یا نه. سخنگوی دفتر دادستان کل بریتانیا تاکید کرد که درخواست بررسی این حکم تحت طرح «بازبینی احکام بسیار سبک» (ULS) ارائه شده است. به گفته او، «مقامهای قضایی ۲۸ روز از زمان صدور حکم فرصت دارند تا این پرونده را بررسی کنند و درمورد آن تصمیم بگیرند.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
سان نوشته است براساس اطلاعات بهدستآمده، دنیل خلیفه برای تبدیلشدن به یک جاسوس دوجانبه بریتانیایی یک طرح غیرمنطقی را اجرا کرده بود. او هزاران پوند دریافت کرده بود تا اطلاعاتی، ازجمله فهرست سربازان در حال خدمت را برای نظام ایران افشا کند. سپس خودش ظاهرا به این امید که امآی۵ و امای۶ او را بهمثابه یک جاسوس دوجابنه علیه تهران به کار بگیرند، به نهادهای اطلاعاتی بریتانیا گفت که برای ایران کار میکند.
وکیل او نیز اقداماتش را بیشتر به یک داستان کودکانه مانند اسکوبیدو شبیه دانست، تا یک عملیات حرفهای مانند جیمز باند. در ابتدا سازمانهای اطلاعاتی او را نادیده گرفتند، اما بعدتر نگرانیها را به پلیس گزارش دادند و پلیس او را دستگیر کرد. دنیل خلیفه سپس در حالی که در بازداشت موقت بود، با استفاده از یک بند دستساز خوش را به کامیون حمل مواد غذایی متصل کرد تا از زندان فرار کند، اما پس از سه روز دوباره دستگیر شد.
دنیل خلیفه ۲۳ ساله، اهل کینگستون در جنوب غربی لندن، به دوازده سال زندان برای هر دو اتهام جاسوسی (شش سال برای هر اتهام جاسوسی) و همچنین دو سال و سه ماه حبس برای فرار از زندان محکوم شده است. این مجازاتها بهطور متوالی اجرا خواهند شد. قاضی چیما-گراب او را یک «احمق خطرناک» خواند و در جلسه محاکمه در تاریخ ۳ فوریه در دادگاه وولویچ کراون به او گفت: «سوگندی که خوردی تو را ملزم میکرد که به قانون اسرار رسمی پایبند باشی و منافع بریتانیا را در اولویت قرار دهی، اما چه شرمآور که بیش از دو سال با عوامل ایران، کشوری که منافعش با بریتانیا همسو نیست و گاهی تهدیدی برای این کشور محسوب میشود، در ارتباط بودی.»
او تاکید کرد که هدف اصلی صدور این حکم بازدارندگی دیگران از اقدامات مشابه است. درمورد تلاش خلیفه برای جاسوسی دوجانبه هم قاضی گفت: «این واقعیت که تو چنین برنامه خطرناک و خیالی را آغاز کردی، نشاندهنده نابالغی و بیعقلی است.»
همچنین پلیس او را «شخصیتی شبیه والتر میتی» (شخصیت اصلی داستانی به نام «زندگی پنهان والتر میتی» که از روی آن فیلمی معروف به همین نام نیز ساخته شده است) دانست که خیالاتش تاثیر قابل توجهی بر دنیای واقعی داشت. همانطور که دنیل خلیفه نیز پس از فرار از زندان به یک شعبه مکدونالد رفت و پس از آن بازداشت شد.
سپتامبر سال گذشته نیز مادر دنیل خلیفه گفته بود پسرش مشکل روانی دارد و درخواست کرده بود که به پسرش کمک شود چراکه «او در دنیای واقعی زندگی نمیکند». فرناز خلیفه تاکید کرد که پسرش از نوجوانی دورههای عود بیماری روانی داشته است و معتقد است دنیل کمک و حمایت روانی لازم را دریافت نکرده است.