در ادامه برنامههای بلندپروازانه عربستان سعودی برای توسعه سواحل دریای سرخ، این کشور از پروژهای تازه به نام «لاحق» (Laheq) رونمایی کرد؛ جزیرهای نوآورانه که قرار است تا سال ۲۰۲۸ بهعنوان یک سکونتگاه دائمی در این منطقه افتتاح شود.
به گزارش عربنیوز، جزیره لاحق قرار است اولین جزیره عربستان سعودی باشد که به جای گردشگری، بر اقامت دائمی در آنجا تمرکز شده است و برای مشتاقان بهرهمندی هرچه بیشتر از طبیعت خانههایی به سبک استراحتگاه فراهم میکند.
لاحق واقع در سواحل غربی عربستان سعودی، بخشی از مجمعالجزایری متشکل از ۹۲ جزیره بکر است که میزبان بیش از دو هزار گونه دریایی است که برخی از آنها هیچ جای دیگری یافت نمیشوند. صخرههای مرجانی، سواحل شنی سفید و تالابهای آرام این جزیره را بسیار زیبا کرده و به آن ویژگیهایی منحصربهفرد بخشیدهاند.
احمد درویش، از مدیران پروژه دریای سرخ عربستان سعودی، درباره راهاندازی جزیره لاحق به عربنیوز گفت: «این جزیره با وسعت بیش از ۴۰۰ هکتار، برای زندگی روزمره و نه فقط تعطیلات، طراحی شده است. سکونت در این مکان فرصتی منحصربهفرد برای زندگی در یک جزیره خصوصی با بهرهمندی از بهترین امکانات و در عین حال چشماندازهای طبیعی را ارائه میکند.»
او تاکید کرد که امکانات این جزیره برای تمام گروههای سنی طراحی شده است و برای پاسخ به نیازهای همه نسلها چیزی برای ارائه دارد. به همین دلیل همه نیازهای زندگی روزمره از باشگاههای ورزشی گرفته تا رستورانها، فضاهای خانوادگی و برنامههای فرهنگی را خواهد داشت.
از امکانات این جزیره میتوان به دو هتل لوکس اشاره کرد که یکی بر سلامتی و دیگری بر ایجاد تعاملات اجتماعی و فضای پرنشاط تمرکز دارد. همچنین یک فضای ساحلی با ۱۱۵ اسکله در نظر گرفته شده است که آموزش قایقرانی و ورزشهای آبی، فضایی برای مسابقات گلف و سایر ورزشها را برای مردان و زنان ارائه میدهد.
به گفته درویش، جزیره لاحق مبتنی بر ویژگیهای محیطزیست پایدار بنا میشود و خانههای این جزیره قرار است ۱۰۰ درصد با منابع انرژی تجدیدپذیر کار کنند و به تعهدات زیستمحیطی پایبند باشند. جزیره لاحق همچنین به تنوع اقتصادی، ایجاد شغل و رشد گردشگری عربستان سعودی که از اهداف چشمانداز ۲۰۳۰ است، کمک خواهد کرد.
تکمیل پروژه «لاحق» برای سال ۲۰۲۸ برنامهریزی و فروش آن بهطور رسمی آغاز شده است. عملیات ساختوساز نیز بهزودی آغاز خواهد شد و فصلی نو در زندگی در جزیرهای انحصاری رقم خواهد خورد. این جزیره به فرودگاه بینالمللی دریای سرخ دسترسی خواهد داشت که رفتوآمد به آن را هم آسان میکند.
بر اساس تصاویر منتشرشده، جزیره لاحق ترکیبی چشمنواز از معماری مدرن، امکانات کامل زندگی مرفه و حفظ زیستبوم طبیعی را به نمایش میگذارد. این جزیره قرار است با ایجاد تعادل میان جمعیت شهری و حفاظت از محیطزیست، نقطه آغازی برای فصلی تازه در توسعه پروژههای دریایی عربستان سعودی باشد.
لاحق نهتنها بهعنوان مقصدی مسکونی، بلکه بهعنوان الگویی برای زندگی پایدار و هوشمند در کنار دریا معرفی شده است و بخشی از چشمانداز ۲۰۳۰ عربستان سعودی در مسیر تنوعبخشی به اقتصاد و جذب گردشگری به شمار میرود.