در حالی که ایالات متحده در اوج درگیری با بحران شیوع شتابان ویروس مرگبار کرونا قرار دارد، حقایق تازه در مورد انتشار این بیماری همه گیر که از شهر ووهان چین ظهور کرده است، آشکار می شود. شماری از کارشناسان آمریکایی خاطر نشان می کنند که بر اساس یک گزارش اطلاعاتی مهم، مسئولان امنیتی در ماه نوامبر گذشته هشدار داده بودند که چین شاهد یک بیماری واگیردار شدیدی شده است که پیامدهای آن همه چیز را دگرگون می کند و تهدید بزرگی برای سلامتی مردم به شمار می رود.
شبکه خبری ایبیسی نیوز در برنامه ی ویژه ی که روز پنجشنبه گذشته پخش شد، آینده بحران کرونا را با چهار تن از کارشناسان مورد بحث و بررسی قرار داد. در جریان این گفتمان، کارشناسان آمریکایی ضمن ابراز نگرانی از خطر روز افزون بیماری کرونا، یاد آور شدند که مرکز ملی اطلاعات پزشکی ایالات متحده در ماه نوامبر گذشته در گزارش ویژه هشدار داده بود که یک بیماری همه گیر مهلکی که به نام "کرونا" یاد می شود در چین شیوع یافته و گسترش این بیماری می تواند تهدیدی برای سلامتی نیروهای آمریکایی مستقر در قاره آسیا باشد. سپس مسئولان امنیتی بارها هشدار خود را در مورد این خطر تکرار کرده و آژانس اطلاعات دفاعی، ستاد مشترک ارتش، کاخ سفید و سایر نهادی های ذیدخل را از جدی بودن این خطر آگاه کردند؛ افزون بر آن، در این گزارش بر اهمیت اتخاذ تدابیر پیشگیری از گسترش این بیماری تأکید شده و خاطر نشان شده است که اقدامات پیشگیرانه می تواند میزان تلفات و خسارت های ناشی از این بیماری را به شدت کاهش دهد.
به گفته منابع آگاه، تلاش های مسئولان امنیتی برای اطلاع رسانی و هشدار دهی در مورد خطر این بیماری همه گیر ادامه داشت و در 25 نوامبر و همزمان با برگزاری مراسم "عید شکر گزاری" نهادهای اطلاعاتی گزارشی دیگری را در این زمینه منتشر کرده و بار دیگر هشدار دادند که بیماری کرونا تهدید بزرگی برای سلامتی بشر است و رهبری چین به رغم این که ابعاد این خطر را می داند اما از دادن اطلاعات حساس به دولت های خارجی و نهادهای بهداشتی بین المللی خودداری می کند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
البته به رغم این که سرویس های اطلاعاتی، مسئله شیوع ویروس کرونا را از ماه نوامبر 2019، جدی گرفته و بارها در مورد این خطر همه گیر هشدار داده بودند اما در سوم ژانویه 2020، رئیس جمهور ترامپ را به صورت مستقیم از ابعاد این خطر آگاه کردند.
همچنان قابل ذکر است که تا اواسط ماه دسامبر گذشته، رسانه های خبری، شبکه های اجتماعی و حتی رسانه های تحت کنترل دولت چین، صحبت از شیوع یک بیماری تنفسی شبیه به بیماری همه گیر سارس داشتند که در سال 2003 شیوع یافت؛ سپس در 31 دسامبر 2019، پکن، سازمان بهداشت جهانی را از انتشار بیماری تنفسی جدیدی به نام کووید 19 اطلاع داد.
اما گزارش مرکز ملی اطلاعات پزشکی آمریکا، پرده از جزئیات دیگری در مورد این بیماری مرگبار بر می دارد که تهدیدی برای دولت دونالد ترامپ به شمار می رود، به ویژه این که اقدامات دولت برای مقابله با جلوگیری از گسترش ویروس کرونا با انتقادات شدیدی رو به رو است. دولت آمریکا به رغم آگاهی از ابعاد بیماری کرونا، پرواز هواپیماها میان چین و آمریکا را تا 31 ماه ژانویه گذشته متوقف نکرد؛ همین امر باعث شیوع غیر قابل تصور ویروس کرونا در ایالات متحده شد و تا کنون بیش از نیم میلیون نفر به این بیماری مهلک مبتلا شده و در حدود 15 هزار نفر دیگر در اثر این بیماری جان خود را از دست دادند.
از سوی دیگر و در پی تشدید بحران کرونا و افزایش انتقادات علیه دولت ترامپ، پنتاگون روز چهارشنبه گذشته با نشر اعلامیه وجود چنین گزارشی را انکار کرد. اکنون این سوال مطرح می شود که رئیس جمهور آمریکا چه زمانی از شیوع این بیماری آگاه شده است؟ در کنفرانس خبری روزانه کاخ سفید آماده است که به محض آگاهی از مسئله جدی بودن خطر بیماری کرونا، رئیس جمهور ترامپ تصمیم به محدود کردن سفر به چین گرفت و این تصمیم از دوم ماه فوریه 2020، به اجرا در آمد. در حالی که در 22 ماه ژانویه گذشته، دونالد ترامپ در مصاحبه اش با تلویزیون سی ان بی سی برای نخستین بار صحبت از خطر بیماری کرونا کرد و در پاسخ به پرسشی مبنی بر این که آیا نگرانی از خطر این ویروس در آمریکا وجود دارد، ترامپ اظهار داشت که هیچ خطری متوجه آمریکا نیست و دولت همه چیز را در کنترل دارد.
علاوه بر آن، در 19 فوریه گذشته دونالد ترامپ ، اقدامات مقامات دولت چین در راستای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا را مورد ستایش قرار داد، اما در 13 ماه مارس گذشته رئیس جمهور آمریکا به منظور پیشگیری از انتشار بیماری همه گیر کرونا، فوریت های پزشکی را در سراسر کشور اعلام کرد و دولت آمریکا مبالغ هنگفتی را برای مقابله با بیماری واگیردار کرونا اختصاص داد.
در همین راستا، یک مقام اطلاعاتی به شبکه خبری ای بی سی نیوز گفته است: اگر هشدار سازمان اطلاعات مرکزی، به مقامات دولتی در واشنگتن، در اوایل انتشار ویروس کرونا در چین صحت داشته باشد، بدین معنی است که دولت ترامپ عملا با شکست رو به رو است و ایالات متحده دچار فاجعه بزرگی شبیه به حادثه 11 سپتامبر در سال 2001، خواهد شد.
از سوی دیگر، جان کوهین، یکی از مقامات بلند پایه پیشین وزارت امنیت مهین ایالات متحده اظهار داشت: هر گاه هشداری در مورد مسائل امنیتی و بهداشتی داده می شود، بایستی مسئولان دولتی به سرعت دست به کار شوند و پیش از آن که کنترل اوضاع از دست برود، تدابیر لازم را اتخاذ کنند. وی افزود: به رغم این که سرویس های اطلاعاتی در مورد خطر شیوع این بیماری هشدار داده بودند، اما کاخ سفید تمام هشدارها را نادیده گرفته و اقدامات بهداشتی ضروری را برای پیشگیری از انتشار این بیماری مرگبار که سراسر جهان را فراگرفته است، در زمان لازم اتخاذ نکرده است.
© IndependentArabia