خبرگزاریهای رسمی از وقوع یک زلزله در استان کهگیلویه و بویراحمد خبر دادهاند. بر اساس گزارشهای منتشر شده، تا کنون خسارت جانی به دنبال وقوع این زلزله گزارش نشده است. اگر چه، سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کهگیلویه وبویراحمد در خصوص خسارت به اماکن تاریخی گفته است: «زلزله امروز در استان، خسارت زیادی به بافت تاریخی دهدشت وارد کرده است.»
همچنین برخی منابع از مجروح شدن دهها تن در این حادثه خبر دادهاند. به گزارش تارنمای «ارثکوئک دات کام»، این زمینلرزه حتی در کویت احساس شده است.
سیدامان الله جهانبین، مدیرعامل جمعیت هلال احمر کهگیلویه و بویراحمد، به ایسنا گفته است: «چندین تیم از دهدشت و گچساران به مرکز زلزله اعزام شد. طبق بازدید صورت گرفته از مناطق شهری، تاکنون تنها ترکخوردگی ساختمان گزارش شده است.» او همچنین از «اعزام تیم ارزیاب و معاون هلال احمر گچساران به روستاهای مرکز زلزله، از جمله خیرآباد، سعادتآباد و دژ سلیمان» خبر داد.
به گفته این مقام مسئول در هلال احمر، «طبق تماسهای صورت گرفته با شوراهای روستاها تاکنون هیچ تلفاتی انسانی نداشتهایم.» بر اساس گزارشهای منتشر شده، تیمهای هلال احمر استان کهگیلویه و بویراحمد هماکنون در حال آمادهباش هستند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
محسن جلیل، رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی کهگیلویه و بویراحمد، نیز به ایسنا گفته است: «۱۶ مورد مراجعه حضوری به بیمارستانهای گچساران داشتهایم که بیشترین مراجعه به علت فرار ناشی از وقوع زلزله بوده و تنها یک مورد شکستگی دست رخ داده است که اقدامات درمانی برای آن انجام شد.»
او در خصوص زمین لرزه ۵.۲ ریشتری گچساران گفت: «هشت تیم ارزیاب کهگیلیویه و بویراحمد به منطقه زلزله زده اعزام شدند و هیچ مصدومی تاکنون به اورژانس گزارش نشده است. نیروهای اورژانس در شهرستان زلزلهزده گچساران حضور دارند.»
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی کهگیلویه و بویراحمد نیز گفته است که «پایگاه اورژانس، مراکز درمانی و بیمارستان های شهرستان گچساران و اورژانس هوایی استان در حال آمادهباش هستند و به مراکز درمانی و اورژانس شهرستانهای چرام، باشت و کهگیلویه آمادهباش داده شده است.»
رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور ناجا با اشاره به وقوع زمین لرزه ۵.۲ ریشتری در استان کهگیلویه و بویراحمد، به ایسنا گفت: «تا کنون گزارشی در خصوص انسداد راههای اصلی این استان دریافت نشده است.»
سرهنگ نادر رحمانی در خصوص وقوع زمین لرزهای با قدرت ۵.۲ ریشتر در محدوده دو گنبدان استان کهگیلویه و بویراحمد، گفت: «امکان وقوع ریزشهای جزیی در کوه وجود داشته، اما بر اساس آمارهایی که تا کنون به دست آمده است، اختلالات ترافیکی در محورهای مواصلاتی تحت تاثیر زمین لرزه مشاهده نشده است.»
برخی منابع عمق این زلزله را ده کیلومتر اعلام کردهاند.
وحید محمدیتبار، مدیرکل مدیریت بحران کهگیلویه و بویراحمد، نیز گفت:«زلزله ۵.۲ ریشتری گچساران تلفات جانی و مصدوم نداشته است.» به گفته این مقام مسئول، «این زلزله خسارت زیادی به ابنیه، راهها و ساختمانهای مسکونی شهری و روستایی وارد کرده و ترکخوردگی و ریزش سقف و دیوار منازل مسکونی را در پی داشت.»
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد، مجید صفایی گفت: «ظهر امروز یکشنبه چهارم خرداد ماه «به محض وقوع زلزله، تیمهای ارزیاب برای بررسی وضعیت بناهای تاریخی در شهرستانهای تحت تاثیر زلزله اعزام شدند.»
وی از خسارت شدید زلزله به بافت تاریخی دهدشت خبر داد و افزود: «در شهرستانهای بویراحمد و دنا نیز تاکنون خساراتی گزارش نشده است.»
همچنین، پسلرزهای به قدرت ۲.۹ در مقیاس ریشتر در ساعت ۱۳:۵۴ دقیقه امروز شهرستان گچساران را لرزاند.
مرکز لرزهنگاری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران اعلام کرد: «این پسلرزه در ساعت ۱۳:۴۵ دقیقه امروز چهارم خرداد در عمق ۱۰ کیلومتری زمین، شهرهای دوگنبدان و باشت را لرزاند. مرکز این زلزله در فاصله ۱۰ کیلومتری دوگنبدان، ۳۶ کیلومتری چرام و در ۴۲ کیلومتری باشت، کهگیلویه وبویراحمد گزارش شده است.» این زمینلرزه در شهرستان گچساران، بهمئی، لنده، کهگیلویه، دنا، باشت و شهر یاسوج، مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد، احساس شد.»
ایسنا گزارش داده است که مرکز لرزهنگاری کشور شدت این زمین لرزه را ۵.۲ درجه در مقیاس ریشتر اعلام کرده است. این زمینلرزه در ساعت۱۳ و ۴۱ دقیقه و ۲۷ ثانیه یکشنبه، چهارم خرداد ماه به وقوع پیوست: «این زمینلرزه در عمق ۱۰ کیلومتری زمین و در ۱۴ کیلومتری دوگنبدان در استان کهگیلویه و بویراحمد، ۴۱ کیلومتری سردشت خوزستان، و ۴۴ کیلومتری چرام کهگیلویه و بویراحمد رخ داد. این زلزله در بخشهایی از استانهای بوشهر، فارس و خوزستان احساس شد.»