امام جمعه اصفهان در دیدار با جانشین معاونت اطلاعات و امنیت ستاد کل نیروهای مسلح و فرمانده نیروی انتظامی اصفهان خواستار ناامن کردن محیط برای افراد بیحجاب شد.
یوسف طباطبایینژاد با ادعای این که افراد بیاعتقاد به حجاب متجاوز به حقوق مردم هستند، برخورد با آنان را اجرای حکم خداوند دانست.
نماینده آیتالله خامنهای در اصفهان در ادامه اظهار داشت: «باید فضای جامعه را برای این عده که تعداد آنها هم کم است ناامن کرد و نباید اجازه داد بهراحتی بیایند و در خیابانها و پارکها هنجارشکنی کنند.»
او در ادامه با اشاره به بازتاب بینالمللی رفتارهای ضد حقوق بشری حکومت ایران افزود که دولتهای غربی حق دخالت در امور داخلی ما را ندارند. وی در ادامه، اجرای قانون حجاب اجباری را یک قانون داخلی دانست و گفت که آنها به قانون خودشان باید عمل کنند و ما هم به قانون خودمان عمل میکنیم.
وی در ادامه نیز خواستار تشکیل دادگاههای ویژه برای برخورد با آن چه «ناهنجاریهای اخلاقی» نامید شد.
سخنان اخیر طباطبایینژاد در حالی مطرح میشود که پرونده اسیدپاشی در اصفهان همچنان باز است.
بسیاری سخنان پیشین او را مجوزی برای نیروهای حزباللهی در برخورد خشن با زنان بیاعتقاد به حجاب میدانند. امام جمعه اصفهان در سال ۹۳ و در خطبههای نماز جمعه گفته بود: «مسئله حجاب دیگر از حد تذکر گذشته است و برای مقابله با بدحجابی، باید چوب تر را بالا برد و از نیروی قهریه استفاده کرد.» بلافاصله پس این سخنان، پیامکهایی در شهر اصفهان برای شهروندان این شهر با این مضمون ارسال شد: «روی صورت بدحجابان اسید پاشیده میشود.»
اندکی بعد، بر روی صورت برخی از زنان که از چادر نداشتند و حجاب مد نظر حکومت را رعایت نکرده بودند، توسط افرادی ناشناس مایعی پاشیده شد که باعث آسیب شدید به صورت زنان مورد حمله شد.
این موضوع با واکنش شدید افکار عمومی مواجه شد و بسیاری خواستار دستگیری و محاکمه عوامل این حملات خشونتبار شدند. اما تا امروز هنوز پلیس هیچ کس را به عنوان متهم دستگیر و معرفی نکرده است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
در حالی که کوچکترین اعتراض خیابانی علیه حکومت با واکنش شدید پلیس مواجه میشود و معترضان به سرعت شناسایی میشوند، اما پلیس اصفهان اظهار کرد که نتوانسته سرنخی در این مورد پیدا کند.
این موضوع باعث شد تا برخی از افراد درون جمهوری اسلامی، ماجرا را به بیگانگان مرتبط بدانند. حتی برخی اسیدپاشی را کار عوامل اسرائیل عنوان کردند. همچنین برخی دیگر نیز موضوع را نوعی مسئله شخصی عنوان کردند.
این در حالی است که اسیدپاشیها به طور منظم و در فواصل کوتاه زمانی رخ داده و افرادی که مورد حمله قرار گرفتند، هیچ ارتباطی با یکدیگر نداشتند. از سوی دیگر مایعی که بر صورت آنها پاشیده شده بود، در تمام موارد شبیه هم بوده است و این نشان میدهد که یک مسئله سیستماتیک در جریان بوده است.
در همین حال اگرچه در فضای مجازی و در افکارعمومی، این حملات را مشابه رفتارهای افراد حزباللهی در دهه ۶۰ و ۷۰ دانسته و آن را به ناهیان منکر نسبت دادهاند.
در پی این ماجرا، برخی از مردم اصفهان و تهران که در اعتراض به اسیدپاشی دست به تجمع زدند، با سرکوب و دستگیری مواجه شدند. محمدرضا باهنر، نایب رئیس وقت مجلس شورای اسلامی در مصاحبهای در همان زمان، انتساب اسیدپاشی به عاملان اجرای «امر به معروف و نهی از منکر» را مستوجب برخورد قضایی دانسته بود.