نماینده ویژه وزارت خارجه ایالات متحده در امور ایران میگوید انتخابات آینده ریاست جمهوری ایران عاملی برای تصمیمگیری دولت جو بایدن در مورد چگونگی پیشبرد مذاکرات هستهای محسوب نمیشود.
رابرت مالی در گفتوگو با باراک راوید خبرنگار وبسایت اکسیوس که گزارش آن روز چهارشنبه منتشر شد گفت، ما قصد نداریم روند مباحثات خود را بر اساس انتخابات ایران تنظیم کنیم، این روند بر اساس آن که چطور ما میتوانیم با دفاع از منافع امنیت ملی ایالات متحده سازگار باشیم تعیین میشود.»
وی در توضیح گفت که به عبارت دیگر قصد نداریم رویه خود را در برابر برنامه هستهای ایران، به خاطر انتخابات ایران آهسته کنیم یا به آن شتاب ببخشیم.
این دیپملات کهنهکار آمریکایی خاطر نشان کرد که دولت ایالات متحده برای ایران روشن کرده است برای بازگشت مشترک دو کشور به پیروی از برجام، تمایل به شرکت در یک روند جدی دیپلماتیک دارد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
به گفته آقای مالی، نگاه دولت جدید آمریکا این است که مذاکره مستقیم کارایی بیشتری دارد و جای کمتری برای بروز سوء تفاهم میگذارد، اما برای ما، محتوا از شکل مذاکره مهمتر است.
ایران و شش قدرت جهانی ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، روسیه، چین و آلمان تابستان ۱۳۹۴ به توافقی برای اعمال محدودیت بر فعالیتهای هستهای ایران در ازای لغو برخی تحریمها دست یافتند.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق آمریکا، که از ابتدا مخالف توافق بود، با هدف دستیابی به توافقی بهتر که فعالیتهای موشکی و منطقهای ایران را نیز شامل شود، سه سال بعد از توافق خارج شد.
ایران در واکنش به این تصمیم، به تدریج از تعهدات خود در برجام عبور کرد؛ که آخرین آن، توقف اجرای پروتکل الحاقی و ممانعت از بازرسیهای سرزده و فراپادمانی آژانس بینالمللی انرژی اتمی بود.
جو بایدن رئیس جمهوری جدید ایالات متحده گفته است قصد دارد با پیگیری دیپلماسی مساله را حل کند و اگر تهران از تعهدات خود بهطور کامل پیروی کند، واشینگتن نیز به برجام باز خواهد گشت.
ایران میگوید آمریکا نخست از برجام خارج شد و خود نیز باید گام نخست را با بازگشت به توافق و لغو تحریمها بردارد.