سازمان عفو بینالملل امروز اعلام کرد که جنگجویان طالبان پس از به دست گرفتن کنترل استان غزنی در ماه گذشته، ۹ مرد از قوم هزاره را به قتل رساندند.
این قتلها بین ۴ تا ۶ ژوئیه در روستای موندرخت از ولسوالی مالستان رخ داده است. محققان این سازمان با شاهدان عینی در محل صحبت کردند و بر اساس شواهد شش نفر از مردان مورد اصابت گلوله قرار گرفتند و سه نفر تحت شکنجه کشته شدند. یکی از مردان با روسری خود خفه شده بود و ماهیچههای بازوی او هم بریده شده بود.
قتلهای وحشیانه احتمالاً بخش کوچکی از کل کشتهشدگان به دست طالبان تا به امروز را نشان میدهد، زیرا این گروه خدمات تلفن همراه خود را در بسیاری از مناطقی که اخیراً تصرف کردهاند، قطع کرده است و کنترل میکند که کدام عکسها و فیلمها از این مناطق به اشتراک گذاشته میشود.
در همین رابطه، اگنس کالامارد، دبیرکل سازمان عفو بینالملل میگوید: «وحشیگری خون سردانه این کشتارها یادآور سابقه گذشته طالبان و نمونه هولناکی از آنچه حکومت طالبان ممکن است به ارمغان آورد، است. این کشتارهای هدفمند نشان میدهد که اقلیتهای قومی و مذهبی تحت حکومت طالبان در افغانستان همچنان در معرض خطر هستند.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
دبیرکل عفو بینالملل در ادامه از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواست تا قطعنامهای اضطراری تصویب کند و از طالبان خواسته شود تا به قوانین بینالمللی حقوق بشر احترام بگذارند و امنیت همه افغانها را بدون توجه به پیشینه قومی و اعتقادات مذهبی آنها تضمین کنند.
او افزود شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد باید یک مکانیسم تحقیق قوی برای مستندسازی، جمعآوری و حفظ شواهد جنایات جاری و نقض حقوق بشر در سراسر افغانستان راهاندازی کند. این امر برای اطمینان از تصمیمگیری آگاهانه توسط جامعه بینالمللی و مبارزه با مصونیت از مجازات که همچنان به جنایات سنگین در کشور دامن میزند، حیاتی خواهد بود.
شکنجه و قتل در چارچوب درگیری مسلحانه نقض کنوانسیونهای ژنو است و جنایت جنگی محسوب میشود.
طالبان در پی سقوط دولت در روزهای اخیر قدرت را در افغانستان به دست گرفتهاند. عفو بینالملل خواستار حفاظت از هزاران افغانستانی از جمله دانشگاهیان، روزنامه نگاران، فعالان جامعه مدنی و زنان مدافع حقوق بشر شده است.