سازمان امنیت سلامت بریتانیا (UKHSA)، روز چهارشنبه در اطلاعیهای اعلام کرد که در نمونههای فاضلابی که بین ماه فوریه و مه ۲۰۲۲ در لندن گرفته شده، فلج اطفال شناسایی شده است.
این سازمان اعلام کرد که «احتمال» دارد این ویروس بین افراد «نزدیک به یکدیگر» در شمال شرقی لندن بوده باشد و تحقیقی در جریان است تا مشخص شود آیا انتقال جمعی صورت گرفته است یا نه.
به لطف تلاشهای گسترده برای واکسیناسیون در سراسر جهان، این بیماری تا حد زیادی ریشهکن شده است. افغانستان و پاکستان تنها دو کشور باقیمانده در جهاناند که فلج اطفال در آنها هنوز بهعنوان بیماری بومی (آندمیک) طبقهبندی میشود.
چه نوع فلج اطفالی پیدا شده است؟
بر اساس تحلیلها، ویروسی که سازمان امنیت سلامت بریتانیا یافته است، از «نوع وحشی» فلج اطفال نیست. بلکه نوعی از ویروس است که از واکسن زنده خوراکی فلج اطفال (OPV) ناشی میشود.
این واکسن مصونیت رودهای ایجاد میکند و افراد ممکن است چندین هفته پس از واکسیناسیون، آن را در مدفوع خود دفع کنند.
این ویروسهای واکسنی ممکن است بعدا در جوامع تحت واکسیناسیون، بهدلیل بهداشت نامناسب دست و آلودگی آب و غذا از شخصی به شخص دیگر منتقل شوند. سرفه و عطسه هرچند چندان رایج نیست، راه دیگر سرایت است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
نشانههای فلج اطفال چیست؟
طبق اعلام سازمان خدمات سلامت ملی بریتانیا (NHS)، بیشتر افرادی که به فلج اطفال مبتلا میشوند، نشانهای ندارند.
با این حال برخی افراد ممکن است نشانههای خفیفی شبیه آنفلوانزا داشته باشند که ۱۰ روز طول میکشد، مانند:
- تب
- خستگی شدید (بیرمقی)
- سردرد
- حالت تهوع (استفراغ)
- گردن درد
- درد عضلانی
در موارد نادر، فلج اطفال ممکن است به دشواری موقت در تحرک ماهیچهها منجر شود که معمولا در پا اتفاق میافتد. این حالت ممکن است چند ساعت یا چند روز طول بکشد.
عوارض درازمدت فلج اطفال ممکن است فلج را هم شامل شود و برخی افراد ممکن است بهدلیل ضعف ماهیچه، مشکلات مفاصل یا مشکلات بلع به درمان درازمدت نیاز داشته باشند.
درمان فلج اطفال شامل موارد زیر است:
- بستری در بیمارستان
- مصرف مسکن
- کمک تنفسی
- حرکات کششی و ورزشی مرتب برای پیشگیری از مشکلات ماهیچهای و مفاصل
© The Independent