شی جینپینگ، رئیسجمهوری چین، در نطق افتتاحیه خود در بیستمین کنگره حزب حاکم کمونیست در پکن، گفت که چین از حق استفاده از زور در مورد تایوان چشمپوشی نخواهد کرد.
رئیسجمهوری چین در این سخنرانی در جمع بیش از دو هزار و ۳۰۰ مقام بلندپایه در تالار بزرگ خلق، گفت که حل مسئله تایوان به مردم چین بستگی دارد.
او گفت چین همچنین باید مطمئن شود میهنپرستان بر هنگ کنگ حاکماند و افزود که چین از هنگکنگ برای ادغام در سرزمین اصلی پشتیبانی میکند.
شی جینپینگ، رئیسجمهوری چین، در کنفرانس حزب کمونیست که هر ۱۰ سال دو بار برگزار میشود، گفت که نظام «یک کشور، دو نظام» برای هنگکنگ بهترین حالت است و در نهایت باید به این نظام پایبند شود. او قرار است در این کنگره سومین بار برای یک دوره پنجساله دیگر رهبر این کشور شود.
حال که شی قرار است دوره بعد نیز در قدرت باشد، انتظار میرود بسیاری از سیاستهایش ادامه یابند؛ از جمله فقدان تحمل نقد به دولتش و سیاست سفتوسخت کووید صفر که او در دفاع از آن گفت با این سیاست، «مردم و جانشان بالاتر از هر چیز قرار دارند».
منتقدان اشاره کردهاند این سیاست سختگیرانه هزینههایی را بر بخش املاک و صنعت گردشگری این کشور تحمیل کرده اما او گفت که این سیاست «در مدیریت جلوگیری از همهگیری و مهار آن و توسعه اجتماعی و اقتصادی نتایج مثبت چشمگیری داشته است».
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
او در این کنگره از دستاوردهای پنج سال گذشته سخن گفت و دستاوردهای حزب کمونیست در ریشهکنی فقر، برقراری نظامهای سلامت و تامین اجتماعی و مقابله با همهگیری کووید- ۱۹ را ستود.
او گفت که حزبش برای رسیدن به اهدافی که آن را «نوسازی» چین مینامد، سخت تلاش میکند.
به گزارش آسوشیتدپرس، شی گفت: «روند نوسازی ملت چین روندی تاریخی و بازگشتناپذیر است.»
او در این سخنرانی دوساعته، بر حمایت از بخش خصوصی هم دوباره تاکید کرد و از حزب خواست «نظام اقتصادی بازار سوسیالیستی سطح بالایی» بنا کند.
شی در این سخنرانی که از تلویزیون پخش میشد، گفت: «پنج سال آینده دورهای حیاتی خواهد بود.» این در حالی است که اقتصاد چین بر اثر تنشهای فزاینده با ایالات متحده، ژاپن و هند در حال رکود است.
پکن با همسایگان آسیایی خود هم بر سر مالکیت دریاهای جنوب و شرق چین و بخشی از رشتهکوههای هیمالیا مدام درگیر است و ایالات متحده، ژاپن، استرالیا و هند در واکنش به این کشور گروهی راهبردی به نام کوآد (Quad) تشکیل دادهاند.
شی همچنین خواستار افزایش سرعت توسعه نظامی شد و همزمان اعلام کرد سیاستهای پرتنش خارجیاش با ایالات متحده تغییر نخواهند کرد.
بر اساس گزارشها، او گفت: «میکوشیم وضعیت نظامی خود را از جنبههای نظری، نیروی انسانی و اسلحه با سرعت بیشتری نوسازی کنیم و ظرفیتهای راهبردی ارتش را تقویت خواهیم کرد.»
دولت چین همچنین در آستانه این کنگره اقدامهای امنیتی را تشدید کرد و نظارت عمومی، سانسور رسانهها و اینترنت را افزایش داد.
هفته قبل پستهای منتشر شده در رسانههای اجتماعی در مورد اتفاق نادر آویختن شعارنوشته اعتراضی از پلی در پکن حذف و حسابهایی که این انتقاد از دولت شی را در اپلیکیشن رسانه اجتماعی ویچت بازنشر کرده بودند، مسدود شدند.
به گزارش خبرگزاری الجزیره در آستانه این کنگره حزب کمونیست، به کارخانههای فولادسازی استان هبی واقع در نزدیکی محل برگزاری هم دستور داده شد فعالیتهای خود را کاهش دهند تا کیفیت هوا بهبود یابد.
همچنین طبق گزارشها، اسلاف رئیسجمهوری چین در حزب کمونیست شامل هو جیناتو، رهبر قبلی حزب، ون جیابائو، نخستوزیر قبلی و سونگ پینگ، پیشکسوت ۱۰۵ ساله حزب نیز او را همراهی میکنند.
از نظر تحلیلگران، حضور سایر رهبران حزب کمونیست در این رویداد نشانگر آن است که شی با هیچ مخالفت جدی مواجه نیست و این در حالی است که دولت او همچنان با انتقادها بابت نقض حقوق بشر و حبس دستجمعی گروههای اکثرا مسلمان اقلیت و نیز زندانی کردن منتقدان روبرو است.
در حالی که روند برگزاری این کنگره مانند اکثر رویدادهای سیاسی چین محرمانه است، انتظار میرود شی مجموعه جدیدی از رهبران احتمالا دستچین شده را معرفی کند.
تایوان اندکی بعد از این سخنرانی، واکنش نشان داد و اعلام کرد حاکمیت خود را واگذار نمیکند و این جزیره خودمختار در مورد آزادی و دموکراسی خود کوتاه نمیآید.
دفتر ریاستجمهوری تایوان اعلام کرد که مردم با دیدگاه چین مبنی بر اداره تایوان به شیوه «یک کشور، دو نظام» آشکارا مخالفاند.
این دفتر اعلام کرد حفظ صلح و ثبات منطقهای مسئولیت مشترک هر دو طرف است و افزود که دیدار در میدان نبرد جزو گزینهها نیست.
© The Independent