با گذشت سه روز از اعتراضهای مردمی در ایران و رفتار خشن نیروهای امنیتی، اتحادیه اروپا همچنان در این مورد سکوت کرده و تنها بیانیههای خارجی که تا لحظه تنظیم این گزارش در حمایت از این اعتراضها صادر شده، مربوط به کاخ سفید و وزارت امور خارجه آمریکا است.
البته سفارت فرانسه توییتی در مورد اعتراضهای ایران داشته اما نه خطاب به مردم ایران، بلکه خطاب به شهروندان خود در ایران و به آنها هشدار داده که از تجمعها و اعتراضها دوری کنند.
گزارشها حاکی از آن است که اعتراضها در ۵۰ شهر ایران ادامه دارد و دهها نفر کشته و صدها زخمی بر جا گذاشته و صدها نفر نیز بازداشت شدهاند. به دلیل عدم دسترسی رسانههای آزاد به داخل ایران، تا این لحظه امکان تایید تعداد دقیق قربانیان برخورد خشن نیروهای امنیتی وجود ندارد.
این تصویر که در شبکههای اجتماعی دست به دست میشود، مردم شیراز را نشان میدهد که به نیروهای ضد شورش گل میدهند. #IranProtests #اعتراضات_سراسری #بنزین_۳۰۰۰_تومانی pic.twitter.com/zojNMXefOa
— ديده بان حقوق بشر (@hrw_fa) November 18, 2019
اعتراضها از روز جمعه و به دنبال افزایش سه برابری قیمت بنزین آغاز شد و از روز شنبه حکومت علاوه بر سرکوب خشن معترضان اینترنت را نیز قطع کرد.
اما در حالی که این اعتراضها ادامه دارد، کشورهای اروپایی هیچ واکنشی نداشتهاند.
ریچارد گرنل، سفیر آمریکا در آلمان از نخستین افرادی بود که بیتفاوتی اروپا را با توییتی که در صفحه شخصیاش منتشر کرد، زیر ذرهبین قرار داد.
We have the technical ability to turn the internet on for the people of Iran. And ensure it is free of government blockers. Europe and America should do it together. @realDonaldTrump @RegSprecher @SecPompeo @HeikoMaas https://t.co/RsJgLFs3rN
— Richard Grenell (@RichardGrenell) November 17, 2019
گرنل در این توییت به توانایی فنی وصل اینترنت در ایران اشاره کرد و گفت آمریکا و اروپا باید با کمک یکدیگر این اقدام را انجام دهند. او در این توییت هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان را نیز منشن کرد. اما تا لحظه تنظیم این گزارش وزارت امور خارجه آلمان در مورد توانایی که سفیر آمریکا به آن اشاره کرده، واکنشی نشان نداده است.
گرنل در توییتی دیگر که بامداد دوشنبه منتشر کرد هم به تماسهایی اشاره کرده که در این زمینه با مقامات وزارت امور خارجه آمریکا و کاخ سفید داشته است.
امروز چندین و چند تماس با مقامات و همکارانم
— Richard Grenell (@RichardGrenell) November 17, 2019
در کاخ سفید و وزارت خارجه داشتم. ما بر کمک به
مردم ایران متمرکز هستیم. آنها از این رژیم رنج بسیار کشیدند.
سفیر آمریکا در آلمان در توییت دیگری نیز شرکتهای گوگل، فیسبوک، اپل، توییتر، اینستاگرام، نوکیا و اریکسون را منشن کرده تا به کمک مردم ایران بیایند.
Now would be a good time for @Google, @facebook, @Apple, @Twitter, @instagram, @nokia and @ericsson to help the people of Iran. https://t.co/YNDkJzVx51
— Richard Grenell (@RichardGrenell) November 17, 2019
همزمان مایک پومپئو با بازنشر توییتی که در جریان اعتراضهای دیماه ۱۳۹۶ منتشر کرده بود، از حمایت آمریکا از مردم ایران سخن گفته است.
مورگان اورتگاس، سخنگوی کاخ سفید نیز در توییتی تصمیم حکومت جمهوری اسلامی در قطع اینترنت را محکوم کرده و اعلام کرده که آمریکا از مردم ایران حمایت میکند.
همچنین کاخ سفید در بیانیهای استفاده از قوه قهریه علیه معترضان ایرانی را محکوم کرده و از اعتراضات مسالمت آمیز مردم ایران علیه رژیم حمایت کرد ه است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
استفانی گریشام، دبیر مطبوعاتی کاخ سفید در این بیانیه محدودیت شدید کانالهای ارتباطی برای معترضان ایرانی را محکوم کرده است.
مقامات جمهوری اسلامی دلیل مشکلات جاری در ایران را تحریمهای آمریکا اعلام میکنند که امکان صادرات نفتی را از آنها گرفته است. اما آنها از حجم کمک یک میلیارد دلاری به گروههای حماس و حزبالله که به طور سالیانه در اختیار آنها قرار میگیرد، سخن نمیگویند که در شرایط تحریم نفتی میتواند به کمک حل مشکلات معیشتی مردم ایران بیاید.
از سوی دیگر به گفته حسن روحانی، رئیسجمهور ایران، در جریان سفر مهرماه او به نیویورک، امکان مذاکره با دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا و لغو تحریمها وجود داشته، اما او تصمیم گرفته که راه مقاومت و مذاکره نکردن را انتخاب کند و هزینهاش را هم از جیب مردم بپردازد.