دمشق روز سهشنبه ۵ اردیبهشت (۲۵ آوریل)، تحریمهای جدید اتحادیه اروپا علیه افراد و نهادهای مرتبط با دولت بشار اسد، رئیسجمهوری سوریه، را محکوم کرد و گفت که این تحریمها مانع کمک به مناطق آسیبدیده از زلزله خواهد شد.
اتحادیه اروپا روز دوشنبه، ۲۵ فرد و هشت نهاد سوری را به اتهام دست داشتن در نقض حقوق بشر و قاچاق مواد مخدر در این کشور جنگزده تحریم کرد. با این حال، اتحادیه اروپا اعلام کرد که این تحریمها به این معنا نیست که مانع ارائه کمکهای بشردوستانه به بخشهایی از سوریه شود که در ۶ فوریه با زمینلرزههای مرگبار بهشدت آسیب دیده است.
به گزارش خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)، یک مقام وزارت خارجه سوریه اتحادیه اروپا را به «تکرار دروغها» با این ادعا که تحریمها علیه سوریه مانع ارسال کمکهای بشردوستانه یا دسترسی به مواد غذایی و تجهیزات پزشکی نمیشود، متهم کرد.
این مقام وزارت خارجه سوریه گفت که این اقدامهای اتحادیه اروپا «تهدید جدی برای زندگی و معیشت مردم سوریه» است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
به گزارش خبرگزاری فرانسه، اتحادیه اروپا همچون ایالات متحده و بریتانیا، سامر کمال اسد و واسم بدیع اسد، پسر عموهای رئیسجمهوری، را به اتهام دست داشتن در قاچاق مواد مخدر محرک کاپتاگون تحریم کرد. این اتحادیه و متحدانش میگویند که قاچاق این ماده مخدر یکی از منابع اصلی درآمد دمشق است.
تجارت مواد مخدر و بهویژه قرص کاپتاگون در سوریه، سالانه بالغ بر ۱۶ میلیارد دلار برآورد شده است.
قرصهای «کاپتاگون» یکی از معروفترین انواع مواد روانگردان در منطقه خاورمیانه بهشمار میروند که نزدیک به ۱۰ سال است بهطور گسترده در سوریه رواج پیدا کرده و در سه سال گذشته بهدلیل افزایش آزمایشگاهها و دستگاههای تولید این ماده در مناطق مختلف سوریه، بهویژه در جنوب این کشور، میزان تولید و قاچاق آن گسترش یافته است.
ایندیپندنت فارسی نیز پیشتر در چند گزارش اختصاصی به نقش گروه حزبالله لبنان، شبهنظامیان مورد حمایت جمهوری اسلامی، و همچنین دولت بشار اسد در تولید و قاچاق کاپتاگون پرداخته بود.
اتحادیه اروپا همچنین، تحریمهایی را علیه نهادهای دیگر از جمله شرکتهای امنیتی خصوصی بهدلیل کمک به رژیم سوریه در استخدام جنگجویان و شرکت مهندسی ساخت و ساز روسی استوری ترنس گاز (Stroytransgaz) که کنترل بزرگترین معادن فسفات کشور را در اختیار دارند، اعمال کرده است.
اتحادیه اروپا ۲۳ فوریه اعلام کرده بود که تحریمهای سوریه را به مدت ۶ ماه کاهش میدهد تا کمکهای ارسالی به این کشور زلزلهزده را تسریع کند. تصمیم این اتحادیه پس از آن اعلام شد که ایالات متحده آمریکا نیز اقدام مشابهی را در دستور کار قرار داد.
با این حال، وزارت خارجه سوریه روز سهشنبه گفت که این اقدام اروپا «به هیچ وجه تاثیری نداشت و صرفا تبلیغاتی» بود.
اتحادیه اروپا دولت سوریه و افراد و نهادهای مرتبط با آن را پس از سرکوب خشونتآمیز معترضان از ۱۰ سال پیش، مورد تحریم قرار داده است. جنگ سوریه از سال ۲۰۱۱ تاکنون بیش از نیم میلیون کشته و میلیونها آواره بر جا گذاشته است.