طالبان افغانستان برای مهار «تی‌تی‌پی» ۱۰ میلیارد روپیه درخواست کردند

وزیر دفاع پاکستان به مقام‌های طالبان هشدار داده است که اگر تروریست‌های مستقر در خاک افغانستان مهار نشوند، پاکستان خود وارد عمل می‌شود

خواجه محمد آصف، وزیر دفاع پاکستان‌ــ NICOLAS ASFOURI  AFP

خواجه آصف، وزیر دفاع پاکستان در مصاحبه‌ای با شبکه جیو نیوز گفت که پس از افزایش حملات تحریک طالبان پاکستانی، او در معیت گروهی از مقام‌های پاکستان به کابل سفر کردند و از مقام‌های رژیم طالبان افغان خواستند شبه‌نظامیان را از مناطق مرزی میان دو کشور دور کنند تا تهدید علیه پاکستان مهار شود، اما مقام‌های طالبان افغانستان برای این کار ۱۰ میلیارد روپیه (معادل حدود ۳۵ میلیون و ۸۱۶ هزار دلار) درخواست کرده‌اند.

خواجه آصف افزود که مقام‌های طالبان ضمن درخواست این مبلغ برای انتقال اعضای تحریک طالبان پاکستان از نوار مرزی به مناطق دیگر، تاکید کرده‌اند  برای اینکه آن‌ها دوباره به نقاط مرزی برنگردند، تضمینی وجود ندارد.

خواجه آصف آخرین بار فوریه ۲۰۲۳ همراه با هیئتی از مقام‌های امنیتی پاکستان از جمله ژنرال ندیم انجم، رئیس سازمان اطلاعات نظامی پاکستان (آی‌اس‌آی) به کابل سفر کرد. در این سفر، هیئت پاکستانی با مقام‌های ارشد طالبان از جمله ملا عبدالغنی برادر، معاون نخست‌وزیر، ملا محمد یعقوب، وزیر دفاع و سراج‌الدین حقانی، وزیر داخله (کشور)، ملاقات کردند.


ملاقات مقام‌های امنیتی پاکستان با ملا عبدالغنی برادر، معاون نخست‌وزیر طالبان، فوریه ۲۰۲۳، کابل‌ــ خبرگزاری باختر
 

خواجه آصف با اشاره به ملاقات با مقام‌های رژیم طالبان گفت که در این دیدار به آنان با صراحت اعلام شد اگر جلو استفاده از خاک افغانستان علیه منافع پاکستان گرفته نشود، ارتش این کشور اقدام خواهد کرد. خواجه آصف افزود: «به آن‌ها [مقام‌های طالبان] گفتم اگر تروریست‌ها متوقف نشوند، ما مجبور به اقدام خواهیم شد و بعدا نباید گلایه‌ کنند.»

وزیر دفاع طالبان توضیح نداد مقام‌های طالبان علاوه بر منتقل کردن اعضای تحریک طالبان پاکستان از امتداد مرز دو کشور در ازای دریافت ۳۵ میلیون دلار، دیگر چه وعده‌هایی برای مهار خطر شبه‌نظامیان داده‌اند.

رسانه‌های پاکستانی پیش از این گزارش‌ داده بودند که در جریان سفر قبلی هیئت امنیتی پاکستان به کابل، طالبان افغانستان طرحی را که برای انتقال اعضای تحریک طالبان پاکستان از شهرهای شرقی ‌هم‌مرز با پاکستان به شهرهای شمال افغانستان تهیه کرده بودند، ارائه کردند. به دنبال آن، در مورد نقل مکان شماری از شبه‌نظامیان پاکستانی به شهرهای شبرغان و بلخ گزارش‌هایی منتشر شد و منابع مطلع در این شهرها نیز در گفت‌وگو با ایندیپندنت فارسی، حضور شبه‌نظامیان پاکستانی را در این شهرها تایید کردند، اما این طرح به صورت کامل اجرا نشد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در این مدت، ارتش پاکستان دو بار، در ماه‌های مارس و دسامبر، اهدافی را در شرق افغانستان بمباران کرد. منابع پاکستانی هر بار گفتند قرارگاه‌های فرماندهان تحریک طالبان پاکستان هدف  قرار گرفتند. پس از هر دو حمله، نهادهای امنیتی رژیم طالبان واکنش مشابه را وعده دادند، اما عملا اقدامی نکردند.

بر اساس یک گزارش ناظران شورای امنیت سازمان ملل متحد، با سلطه طالبان افغانستان بر کابل، حدود چهار هزار و ۵۰۰ عضو تحریک طالبان پاکستانی وارد خاک افغانستان شدند و در مناطق شرقی این کشور، در امتداد مرز با پاکستان، اقامت گزیدند. مقام‌های پاکستان از جمله خواجه آصف، بارها با انتقاد از طالبان افغان گفته‌اند که حملات مرگبار در پاکستان از خاک افغانستان طراحی می‌شوند. 

مقام‌های طالبان افغانستان هم هربار ادعاهای مقام‌های پاکستانی را رد کرده و ناامنی در این کشور را «مشکل داخلی پاکستان» خوانده‌ و مدعی شده‌اند که هیچ تروریست خارجی در خاک افغانستان حضور ندارد.

بیشتر از جهان