دیپلمات ترکیه‌ای به‌عنوان هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل در امور افغانستان منصوب شد

فریدون سینیرلی اوغلو در سال ۲۰۱۵ در حکومت موقت ترکیه وزیر خارجه بود

فریدون سینیرلی اوغلو به‌عنوان هماهنگ کننده ماموریت ویژه ارزیابی سازمان ملل در امور افغانستان منصوب شد-  DON EMMERT / AFP

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد فریدون سینیرلی اوغلو، دیپلمات ترکیه‌ای را به‌عنوان هماهنگ کننده ماموریت ویژه ارزیابی این سازمان در امور افغانستان منصوب کرد. 

در بیانیه دفتر دبیرکل سازمان ملل متحد روز سه‌شنبه، پنجم اردیبهشت برابر با ۲۵ آوریل آمده است که سینیرلی اوغلو به درخواست آنتونیو گوترش وضعیت افغانستان و چالش‌ها در این کشور را با هدف ارائه توصیه‌های برای رویکرد یکپارچه و منسجم زیرنظر خواهد داشت.

در این بیانیه آمده است که سینیرلی اوغلو بیش از چهار دهه، در امور بین‌الملل و دیپلماسی تجربه دارد و در بخش میانجی‌گری در موضوعات سیاسی، بشر دوستانه، توسعه و حقوق‌بشر کار کرده و در موضوعات خاورمیانه، شمال آفریقا، اروپا، آمریکایی شمالی و آسیا از جمله افغانستان تخصص دارد. 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

سینیرلی اوغلو در سال ۲۰۱۵ در حکومت موقت ترکیه وزیر خارجه بود و بین سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۳ به‌عنوان نماینده دائم ترکیه در سازمان ملل متحد نیز مشغول به کار بوده است.

همزمان مارتین گریفیتس، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد به ایران سفر کرده است. او روز سه‌شنبه با حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران دیدار کرد.

به گزارش ایرنا، در این دیدار پیرامون وضعیت بشردوستانه در افغانستان گفت‌وگو شده است. اما جزئیات بیشتری در این مورد ارائه نشده است. 

با به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان، جمهوری اسلامی ایران تلاش کرده که روابط نزدیک با حکومت طالبان برقرار کند و حتی دیپلمات‌های این گروه را پذیرفته و سفارت و کنسولگری‌های افغانستان را به طالبان تحویل داده است.  

جمهوری اسلامی ایران از هیئت‌های طالبان پذیرایی می‌کند و مقام‌های طالبان بیشتر از هر کشور به ایران سفر می‌کنند.  

در دوران حکومت طالبان فعالیت نهادهای مرتبط با سازمان ملل متحد در افغانستان به‌دلیل ممنوعیت کار زنان با چالش جدی مواجه شده است. نمایندگان سازمان ملل متحد در سفرهای متعدد به افغانستان، نتوانستند طالبان را متقاعد کنند که ممنوعیت کار و آموزش زنان را لغو کنند. 

سازمان ملل متحد برای غلبه بر بحران بشردوستانه در افغانستان به چهار میلیارد و ۶۲۰ میلیون دلار نیاز دارد، اما تنها توانسته ۲۵۰ میلیون دلار جمع‌آوری کند.  

بیشتر از جهان