مقامهای آمریکایی روز چهارشنبه ۲۶ آوریل گفتند که طالبان از کشته شدن مسئول برنامهریزی بمبگذاری در فرودگاه کابل بیخبر بودند.
حمله انتحاری ۲۶ اوت ۲۰۲۱ فرودگاه کابل به کشته شدن ۲۰۰ تن از جمله ۱۳ سرباز آمریکایی منجر شد. این انفجار در دومین هفته تسلط طالبان بر افغانستان و در میان هرجومرج و تراکم شهروندان افغان برای خروج از طریق این فرودگاه رخ داد.
به گزارش ABC News، جان کربی، سخنگوی کاخ سفید و ژنرال پت رایدر، دبیر مطبوعاتی پنتاگون، اعلام کردند که واشنگتن در عملیات طالبان که به گفته آنها باعث کشته شدن طراح حمله به فرودگاه کابل شد، هیچ نقشی نداشته است.
یک مقام آمریکایی گفت که واشنگتن دنبال این تروریست شاخه خراسان دولت اسلامی (داعش) بود اما طالبان موفق شدند بهتنهایی او را بکشند. او تاکید کرد که برای کشتن این عضو داعش به هیچ وجه با طالبان هماهنگی صورت نگرفته است.
طالبان تاکنون بابت کشتن این «دشمن» داعشی امتیازی برای خود قائل نشدهاند.
این مقام آمریکایی گفت که طالبان نمیدانستند تروریستی خاص را کشتهاند.
با این حال ایالات متحده آمریکا مشخص نکرد چگونه و از طریق کدام کانال ارتباطی یا منبع از مرگ این عضو برجسته داعش مطلع شده است. جان کربی، گفت: «من اجازه ندارم در این باره اطلاعاتی بدهم.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
این مقام آمریکایی افزود که واشنگتن از طریق ظرفیتهای اطلاعاتی خود از مرگ این فرد مطلع شده است.
بر اساس اعلام کاخ سفید و پنتاگون، حمله طالبان که به کشته شدن طراح حمله به فرودگاه کابل انجامید، در هفتههای اخیر رخ داده است. این مقام آمریکایی گفت که این رویداد اوایل ماه آوریل بوده و این تروریست در حمله زمینی طالبان کشته شده است.
داعش تهدیدی جدی برای کشورهای منطقه و غرب شمرده میشود و به همین دلیل این کشورها از طالبان میخواهند برای مبارزه با داعش اقدامهای جدی انجام دهند.
اداره استخبارات (اطلاعات) طالبان اواخر ماه مارس ادعا کرد مولوی ضیاءالدین، فرد شماره ۲ داعش در استان بلخ در شمال افغانستان، را کشته است.
طالبان داعش را تهدیدی جدی برای بقای حکومتشان را میدانند و به همین دلیل سرکوب این گروه را در اولویت قرار دادهاند. حکومت طالبان همچنین در تلاش برای جلب توجه کشورهای منطقه و غربی است تا با کارت بازی داعش زمینه تعامل با آنان را فراهم کند.