با آغاز شمارش معکوس تا روز برگزاری مراسم تاجگذاری شاه چارلز در ماه مه، برگزارکنندگان دعوتنامهها را فرستادهاند و برای مراسم آماده میشوند.
فهرست نهایی مهمانان هنوز تایید نشده است، اما شامل طیفی از اعضای دربار کشورهای دیگر، سران حکومتی و سیاستمداران خواهد بود.
اما یکی از افراد ردهبالا که در این مراسم شرکت نخواهد کرد، دوشس ساسکس است که با فرزندانش در کالیفرنیا خواهد ماند.
کاخ باکینگهام ضمن اعلام غیبت او در مراسم گفت: «کاخ باکینگهام خرسند است که با قطعیت اعلام کند که دوک ساسکس ششم مه در مراسم تاجگذاری در کلیسای وستمینیستر شرکت خواهد کرد.»
«دوشس ساسکس با شاهزاده آرچی و شاهدخت لیلیبت در کالیفرنیا خواهند ماند.»
به گزارش تلگراف، جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، نیز در تماسی تلفنی با شاه چارلز، خبر داد که در مراسم تاجگذاری شرکت نخواهد کرد و به جای او همسرش جیل، بانوی اول ایالات متحده، نماینده این کشور در این مراسم خواهد بود.
بهرغم تصمیم رئیس جمهوری آمریکا به حضور نیافتن در مراسم، واشنگتن کوشیده است انکار کند که علت غیبت او، اهمیت ندادن به این مراسم بوده است.
همزمان، حمزه یوسف، نخستوزیر جدید اسکاتلند، گفته با اینکه جمهوریخواهی متعهد است، در این مراسم شرکت خواهد کرد و وعده داد که بعدازظهر همان روز نیز در یک گردهمایی استقلال در گلاسگو سخنرانی کند.
در ادامه به تفصیل، به مهمانانی خواهیم پرداخت که احتمالا در مهمانی ششم مه شرکت خواهند کرد.
خاندان سلطنتی بریتانیا
در قیاس با مراسم ۱۹۵۳، مراسم تاجگذاری شاه چارلز جمعوجورتر خواهد بود، اما تقریبا تمام اعضای خاندان سلطنتی حضور چشمگیری خواهند داشت.
قرار است اعضای این خاندان گسترده، از جمله شاهزاده هری و نیز خویشان دورتر، در این مراسم در کلیسای وستمینیستر شرکت کنند.
به گزارش تلگراف، حتی جوانترین اعضای این خاندان، مانند شاهزاده لوییز، نیز قرار است حضور داشته باشند و والدینشان با مشکل چگونگی مواظبت از آنها روبهرو خواهند بود.
شاهزاده جورج جوانترین شاه احتمالی آینده خواهد بود که نقشی رسمی در مراسم تاجگذاری به عهده میگیرد و نام او نیز جزو چهار ملازم رسمی پدربزرگش ذکر شده است.
وظیفه این شاهزاده ۹ ساله، حمل رداهای شاه در کنار سه ملازم خردسال دیگر خواهد بود که عبارتند از لرد اولیور کولموندلی ۱۳ ساله، نیکلاس بارکلی ۱۳ ساله، و رالف تولماخ ۱۲ ساله، که پسران دوستان اعلیحضرتاند.
اما دوشس ساسکس در این رویداد شرکت نخواهد کرد و با فرزندانش، آرچی سه ساله و لیلیبت یک ساله، در کالیفرنیا خواهد ماند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
تا جایی که تلگراف مطلع شده است، نکات متعددی در این تصمیم دوشس مبنی بر شرکت نکردن در مراسم تاجگذاری دخیل بود، اما یکی از مهمترینها، جشن چهارمین سالروز تولد آرچی است که با روز تاجگذاری همزمان شده است.
دوشس یورک نیز در مراسم تاجگذاری شرکت نخواهد کرد، اما قرار است در جشن خصوصی خانواده سلطنتی که پس از مراسم تفویض برگزار میشود، شرکت کند.
او اوایل ماه جاری در مصاحبهای گفت که میداند چرا دعوت نشده است، چون «نمیشود خدا و خرما را با هم داشت».
او در مصاحبه با برنامه «صبح بهخیر بریتانیا» در شبکه آیتیوی گفت: «کسی که طلاق گرفته... فکر نکنم بتواند خدا و خرما را با هم داشته باشد.»
«من همسر سابقم را طلاق دادهام و خیلی هم از این کارم راضیام- او را طلاق دادهام، نه اینکه از او طلاق گرفتهام، این دو فرق مهمی دارند.»
«فقط چون این مناسبت حکومتی است، در آن شرکت ندارم، اما در مراسم خصوصی میتوانم باشم و شرکت در این مراسم حس خوشایندی به من میدهد، واقعا اینطور است.»
«چنانکه گفتم، نمیشود خدا و خرما را با هم داشت. باید تصمیم گرفت و یا اینطرفی بود یا آنطرفی، بازی نباید درآورد.»
«به نظرم چارلز و کامیلا عملکرد بسیار خوبی در جمع کردن خانواده دور هم دارند.»
سارا فرگوسن، دوشس یورک، میگوید در مراسم تاجگذاری شرکت نخواهد کرد زیرا شاهزاده اندرو را طلاق داده است و «نمیشود خدا و خرما را با هم داشت».
'I think that Charles and Camilla are doing an exceptional job at unifying the family.'
— Good Morning Britain (@GMB) April 20, 2023
Sarah Ferguson, the Duchess of York says she will not be at the coronation because she is divorced to Prince Andrew and 'you can't have it both ways'. pic.twitter.com/Ruk04MRXYm
او همچنین اعلام کرد که قصد دارد به این مناسبت «دورهمی چای و ساندویچ مرغ خودمانی مخصوص تاجگذاری» برگزار کند و «نمای خانه را پرچمآرایی کند».
او افزود: «ضمنا دلم میخواهد مراسم را از تلویزیون تماشا کنم ،چون آنجا بهتر از همهچیز باخبر میشوم.»
به گزارش تلگراف، یک منبع آگاه نزدیک به دوشس نیز تایید کرد که «او دعوت نشده، اما پس از این مراسم بزرگ، با اعضای مختلف این خانواده دیدار خواهد کرد».
گویا اعضای خاندان سلطنتی پس از پایان این جشنهای رسمی، مشابه ناهارهای خصوصی که پس از مناسبتهای مهم سلطنتی، مانند رژه رنگها، برگزار میکنند، دور هم جمع میشوند.
بسیاری از اعضای این خاندان در این مراسم شرکت میکنند، اما برای برگزاری سادهتر مراسم سلطنتی طبق نظر شاه چارلز، قرار است فقط اعضایی که مسئولیت رسمی دارند، برای تماشای رزمایش هوایی در ایوان کاخ باکینگهام حاضر شوند.
خانواده و دوستان ملکه همسر
طبق تبلیغات رسمی، قرار است خانواده کامیلا نیز در کنار شماری از نوههایش جزو مهمانان تاجگذاری باشند و برای نخستین بار، با مسئولیتهای رسمی در کانون توجه قرار گیرند.
به گزارش تلگراف، ملکه تصمیم گرفته است سه نوهاش را ملازم خود قرار دهد. بدین ترتیب گاس و اوییز لوپس، دوقلوهای ۱۳ ساله، فردی پارکر بوولز ۱۳ ساله، و نیز آرتور الیوت ۱۰ ساله، نوه خواهرش، جزو ملازمان خواهد بود.
خواهر و یکی از دوستان صمیمی کامیلا نیز بانوان ملازم او در مراسم رسمی تاجگذاری خواهند بود.
طبق اعلام کاخ باکینگهام، خواهر کوچکتر کامیلا، آنابل الویت ۷۴ ساله، و مارکیز ۶۸ ساله لنزداون نیز او و ملازمانش را همراهی خواهند کرد.
بانو لنزداون، معاون نایب ویلتشر و مادرخوانده لارا لوپس، دختر کامیلا، نیز جزو شش «ملازم» رسمی ملکه است.
او به دفاع علنی از ملکه پرداخت و در مصاحبهای تاکید کرد که ملکه از اتهاماتی که شاهزاده هری به او وارد کرده مبنی بر اینکه «خطرناک» و «شرور» است و «اجسادی را در خیابان رها کرده»، ناراحت نشده است.
ملکه نوامبر سال گذشته با دادن نقش «ملازم ملکه» به شش دوست صمیمی خود، این وظیفه را جانشین نقش سنتی بانوملازمان کرد. ملازمان ملکه وظایف مهمتری دارند و فقط در چند رویداد مهم او را همراهی میکنند.
اعضای دربار سایر کشورها
به گزارش تلگراف، اعضای دربار سایر کشورها نیز قرار است با نقض سنتهای تاریخی، به این مراسم دعوت شوند.
طبق عرفی که ریشه در قرنها پیش دارد، تاجگذاری باید با اجرای مراسمی مقدس بین حاکم و مردمش در پیشگاه خداوند انجام شود.
اما شاه چارلز قرار است در مغایرت با این سنت، همتایان خود را از سراسر جهان به این مراسم دعوت کند.
یک منبع آگاه یکشنبه، ۳۰ آوریل، در مصاحبه با روزنامه میل گفت: «به نظرم این قانون را زیر پا گذاشتهاند، زیرا تاجگذاری قرار است رویدادی خصوصی بین حاکم و خداوند باشد.»
«در مراسم تاجگذاری ملکه هیچ حاکمی تاجداری حضور نداشت جز حاکمان کشورهای تحتالحمایه؛ مانند ملکه تونگا. این سنت از قرنها پیش برقرار بوده است.»
این منبع آگاه افزود: «دعوت شاه اردن، سلطان برونئی، سلطان عمان و حاکمان اسکاندیناوی که همه آنان دوستان چارلز بهشمار میروند، نشانه اعتقاد به قدرت نرم و دیپلماسی است.»
برخی از حاکمان کشورهای دیگر، از جمله شاهزاده آلبرت از موناکو، تاکنون اشاره کردهاند که در این مراسم شرکت خواهند کرد.
حاکم موناکو در مصاحبه با مجله پیپل گفت: «مطمئنم که مراسم بسیار خوب و اثرگذاری خواهد بود. از وقتی اعلیحضرت شاه شدهاند، ما ارتباطمان را حفظ کردهایم، اما پس از مراسم خاکسپاری ملکه شخصا با ایشان صحبت نکردهام.»
«مطمئنم که اعلیحضرت سلیقه شخصی خود را هم در اجرای مراسم اعمال خواهند کرد، اما نمیدانم این گزینهها چه خواهند بود.»
نمایندگان مجلس بریتانیا و همتایانشان
اعضای پارلمان پس از اینکه دانستند عده کمی از آنان به خود این مراسم دعوت شدهاند، زبان به اعتراض گشودند. آنان مشغول مذاکره در این مورد با دفتر هیئت دولت بودهاند و معتقدند که حق دارند در این مراسم حضور داشته باشند.
به گفته منابع آگاه، نخست قرار بود فقط ۲۰ نماینده مجلس و ۲۰ نفر از همتایانشان در کلیسای وستمینیستر حضور یابند، اما بعد تعداد این نمایندگان بیش از دو برابر شد.
افزون بر این، نخستوزیران و وزیران سابق و برخی از اعضای شورای خصوصی بریتانیا هم به این مراسم دعوتند.
این هفته اعلام شد که میشل اونیل، رهبر ارتش جمهوریخواه ایرلند شمالی (شین فین)، نیز در مراسم تاجگذاری شرکت خواهد کرد.
او گفت که گرچه «اهل جمهوری ایرلند» است، برای پیشبرد «صلح و آشتی»، این دعوت را پذیرفته است.
مقامهای مسئول همچنین راهی یافتهاند که شمار بیشتری از نمایندگان مجلس و همتایان آنان احساس کنند در روند کار مشارکت دارند و ۴۰۰ بلیت برای ایستادن در محوطه محصور میدان پارلمان و درست مقابل دروازه ورودی کالسکه به پارلمان در نظر گرفتهاند.
از آنجا میتوان آمدن شاه و رژهروندگان مراسم تاجگذاری را از وایتهال و رفتن آنها به کلیسای وستمینستر، تماشا کرد.
یک منبع آگاه و دستاندرکار برنامهریزی این مراسم، به تلگراف گفت: «سعی کردیم رضایتشان را جلب کنیم.»
به مراسم شرفیابی ویژهای به نام صف تاجگذاری در تالار وستمینستر نیز که سهشنبه قبل از تاجگذاری و با حضور شاه برگزار میشود، مراسم دیگری مختص نمایندگان مجلس و همتایانشان افزوده شده است.
این منبع آگاه گفت: «با این کار، تنگنای دادن بلیت برای حضور در کلیسا کاهش مییابد. راهی هم برای گفتن این است که ببینید، شاه دارد به دیدارتان میآید.»
با اینکه هم دولت و هم خاندان سلطنتی عزم خود را جزم کردهاند که این مراسم را که یک بار در زندگی رخ میدهد، در نهایت «شکوه» و عظمت برگزار کنند، از مراسم تاجگذاری ملکه الیزابت کوچکتر است.
به گزارش تلگراف، در مراسم تاجگذاری ملکه فقید در ۱۹۵۳، تعداد ۸۰۰ نماینده مجلس و ۹۱۰ تن از همتایان آنها دعوت شده بودند. اما این بار در کلیسای وستمینستر داربستی برپا نخواهد شد که چنین جمعیتی را در خود جای دهد؛ یعنی فضای در دسترس خیلی محدودتر است.
اداره دعاوی تاجگذاری نیز اعلام کرده است که ۱۳ شخص و سازمان در این مراسم نقشهای تشریفاتی تاریخی مهمی، از حمل مهمیزهای طلایی گرفته تا حمل عصای نقره، ایفا میکنند.
سران کشورهای خارجی
پیشبینی میشود که سران و نمایندگان شماری از کشورهای مشترکالمنافع و متحدان اصلی بریتانیا در این مراسم حضور یابند.
به گزارش تلگراف، سران کشورهایی از سراسر جهان، از جمله ایرلند، فرانسه، اسپانیا، بلژیک، ژاپن، مجارستان و استرالیا در مراسم حضور خواهند داشت.
هر سه رئیس اتحادیه اروپا، یعنی اورزولا فون در لاین، روبرتا متسولا و شارل میشل، نیز حضور خواهند داشت.
آندژی دودا، رئیس جمهوری لهستان، نخستین رئیس کشوری بود که حضورش در این مراسم تایید شد.
شاهزاده ویلیام اوایل امسال در سفری به لهستان گفت که بسیار مشتاق دیدار رئیس جمهوری دودا و بانوی اول لهستان در مراسم تاجگذاری است و از او بابت شرکت در مراسم خاکسپاری ملکه فقید در سپتامبر گذشته تشکر کرد.
اما با توجه به اینکه در برخی کشورها، به ویژه کشورهای منطقه کارائیب که شاه چارلز هنوز حاکم است، جمهوریگرایی روندی رو به رشد دارد، روشن نیست که همه آنها به مراسم تاجگذاری نماینده میفرستند یا خیر.
عموم مردم
به گزارش تلگراف، نمایندگان بسیاری از موسسههای خیریه شاه و شمار زیادی از دستاندرکاران کارهای داوطلبانه نیز قرار است در این مراسم حضور یابند.
هشتم آوریل اعلام شد که بیش از هزار و ۲۵۰ داوطلب و جوان برای حضور در خود مراسم یا یکی از مراسم جانبی آن دعوت شدهاند.
کاخ باکینگهام اعلام کرد که ۴۵۰ «قهرمان مقابله با کرونا» برای حضور در این مراسم دعوت شدهاند و به صدها نفر نیز به پاس تلاشهای آنان در دوران قرنطینههای سراسری، مدال امپراتوری بریتانیا (بیایام) اعطا خواهد شد.
مکس ووسی ۱۳ ساله که در دوران قرنطینه سراسری در چادری در خانهاش خوابید تا بیش از ۷۵۰ هزار پوند برای آسایشگاه مادربزرگش جمعآوری کند، و مانجو مالهی، سرآشپز حرفهای که در دوران قرنطینه کلاسهای آشپزی از راه دور برگزار کرد، جزو این افراد خواهند بود.
افزون بر این، ۴۰۰ جوان نیز به نمایندگی از سازمانهای خیریه فرصت خواهند یافت از کلیسای سنت مارگریت، مراسم کلیسای وستمینستر و رژه تاجگذاری را از چشمانداز خصوصی ویژهای تماشا کنند.
این مهمانان الهامبخش که شاه، ملکه و دولت آنها را انتخاب کردهاند، همچنین فرصت خواهند داشت که رژهروندگان تاجگذاری را هنگام ترک کلیسای وستمینستر تماشا کنند.
به گزارش تلگراف، همچنین ۲۰۰ جوان همکار خیریه پرنس تراست، بنیاد پرنس، خیریه بارناردو، خیریه ملی سوادآموزی و باشگاه اسب آبنوس دعوت شدهاند تا مراسم تاجگذاری را از کلیسای سنت مارگریت تماشا کنند.
۲۰۰ جوان دیگر از انجمن پیشاهنگی، سازمان دختران راهنمای بریتانیا، سازمان فوریتهای پزشکی سنت جان و خیریه خدمات ملی شهروندی نیز به انتخاب دولت و به پاس مساعدتهای آنان برای روز تاجگذاری، در این مراسم حضور خواهند داشت.
این چهار سازمان در روز تاجگذاری در سراسر لندن خدمات مراقبتی، راهنمایی مسیر و کمکهای اولیه ارائه میدهند.
جوانا لاملی نیز در مراسم تاجگذاری حضور خواهد یافت و سپس در اسکاینیوز از این جشنها گزارش خواهد داد.
به گزارش تلگراف، شبکه اسکاینیوز اعلام کرد که ستاره مجموعه تلویزیونی «کاملا شگفتانگیز» (Absolutely Fabulous) نیز مهمان ویژه این مراسم است و در کنار خبرنگاران الیستر بروس، کی برلی و آنا بوتینگ، حضور خواهد داشت.
این شبکه اعلام کرد: «این هنرپیشه شنبه بلافاصله بعد از حضور به مثابه مهمان شاه و ملکه همسر در مراسم تاجگذاری در کلیسای وستمینستر، به گروه اسکاینیوز خواهد پیوست.»
در کنسرت پرستارهای نیز که هشتم مه، روز بعد از تاجگذاری، در قلعه وینزور اجرا میشود، پناهندگان و سازمان ملی خدمات سلامت محوریت دارند.
یکی از رویدادهای چشمگیر این کنسرت، اجرای گروه همسرایان تاجگذاری است؛ گروهی متشکل از خوانندگان متنوع از جامعه همسرایان بریتانیا شامل همسرایان پناهنده، همسرایان سازمان ملی خدمات سلامت، گروههای خوانندگان دگرباش جنسی و همسرایان ناشنوا.
همچنین، در راستای اقدامات دیرین شاه برای ترویج گفتوگوی بینادیانی، پیشبینی میشود که نمایندگان تمامی ادیان مختلف در بریتانیا نیز در این مراسم حضور یابند.
پیشبینی میشود که شاه در این مراسم اعلام کند که نه فقط در خدمت کلیسای انگلستان، بلکه در خدمت تمامی ادیان خواهد بود.