یوناما: کشتار کارمندان دولت پیشین افغانستان ادامه دارد

طالبان در پنجشیر و کاپیسا به صورت گسترده افرادی را به اتهام همکاری با جبهه مقاومت ملی بازداشت کرده‌اند

یک عضو گروه طالبان در حال دیده‌بانی در یک پاسگاه در شهر کابل-WAKIL KOHSARAFP

 

هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما)، روز سه‌شنبه ۱۹ اردیبهشت (۹ مه)‌، در گزارشی در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان گفت کشتار فراقانونی کارمندان دولت پیشین افغانستان به دست طالبان ادامه دارد و همچنین شمار زیادی از افراد به اتهام عضویت در جبهه مقاومت ملی بازداشت می‌شوند.

در گزارش یوناما آمده است: «کشتار فراقانونی افراد وابسته به دولت سابق ادامه دارد. در ۵ مارس در استان قندهار، نیروهای امنیتی [طالبان] عملا یک افسر پلیس سابق را در خانه‌اش دستگیر کردند و او را هدف شلیک گلوله قرار دادند. در ۱۲ مارس، یک مقام نظامی سابق در بلخ، در خانه‌اش به دست افراد مسلح ناشناس کشته شد.»

این گزارش می‌افزاید که آخرین موارد دستگیری و بازداشت خودسرانه مقام‌ها و افراد وابسته به دولت پیشین افغانستان در ماه‌های فوریه و مارس رخ داده است و همچنین یوناما طرح طالبان برای بازداشت افراد به اتهام وابسته بودن به جبهه مقاومت ملی افغانستان در استان‌های کاپیسا و پنجشیر را بررسی کرده است.

در این گزارش در‌باره کشته شدن افراد غیرنظامی در حملات تروریستی در افغانستان آمده است که در ماه‌های فوریه و آوریل درنتیجه انفجار بمب‌های مغناطیسی که مسئولیت بیشتر آنان را داعش برعهده گرفته است، ۱۳ نفر کشته و ۶۶ نفر دیگر زخمی شدند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در این گزارش آمار تلفات حمله‌های داعش به نهادها و مقام‌های طالبان نیز مستند شده است، ازجمله در مورد حمله انتحاری ۹ مارس در شهر مزارشریف که مولوی داوود مزمل، استاندار طالبان را هدف قرار داد، آمده است که در آن حمله علاوه بر مولوی مزمل، شش نفر کشته و ۱۴ نفر دیگر زخمی شدند. سه کودک و یک زن نیز در میان زخمی‌ها بودند.

یوناما در این گزارش به استفاده طالبان از قوه قهریه برای وضع محدودیت علیه زنان، رسانه‌ها، فعالیت‌های مدنی و نهادهای حقوق بشری انتقاد کرد و نوشت که مسئولان یوناما از فوریه تا ۵ آوریل، با ۴۸۳ تن از مسئولان طالبان ملاقات کرده‌اند تا در زمینه مسائل حقوق بشری با آنان صحبت کنند.

در گزارش یوناما آمده است که بازداشت و تهدید خبرنگاران در افغانستان همچنان ادامه دارد و طالبان محدودیت‌های بیشتری علیه رسانه‌ها وضع کرده‌اند. براساس این گزارش، طالبان اخیرا نیز به تولید‌کننده کحتوا در یوتیوب دستور داده‌اند که برای فعالیت خود مجوز بگیرند و سالانه به این گروه مالیات بپردازند.

این گزارش یوناما بیشتر یادداشت‌هایی از وقایع افغانستان زیر سلطه طالبان در ماه‌های فوریه و آوریل است و توصیه‌ها و رهنمودهای مشخصی برای رژیم طالبان ندارد. یوناما روز دوشنبه نیز گزارشی از وضعیت حقوق بشر در افغانستان منتشر کرد و نوشت که در شش ماه گذشته، به ۳۳۴ نفر در افغانستان درملأعام شلاق زده شد.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان‌، روز دوشنبه در واکنش به گزارش یوناما از وضعیت حقوق بشر در افغانستان گفت نگرانی‌های یوناما در‌خصوص نقض حقوق بشر در این کشور «بی‌اساس» است و مجازاتی که دادگاه‌های طالبان اجرا می‌کنند، به تامین امنیت در افغانستان کمک کرده است.

امرالله صالح، معاون نخست دولت اشرف غنی، در توییتی در واکنش به گزارش یوناما از وضعیت حقوق بشر در افغانستان، نوشت: «بسیار مایه تاسف است که می‌بینیم یوناما به یک یادداشت‌نویس خشونت‌های طالبان و وقایع‌نگار تخلفات تبدیل شده است.»