رایدهندگان کویتی روز سهشنبه ششم ژوئن، پای صندوقهای رای رفتند تا با امیدواری اندکی که به پایان دادن بنبست طولانی میان خانواده حاکم و کابینه با قانونگذاران دارند، رای خود را به صندوق بیندازند.
قوه قضاییه کویت پیشتر در سال جاری قوه مجریه را منحل کرده بود.
خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشت که در سالهای اخیر، نظام سیاسی کویت بهدلیل درگیریهای درونی قادر به انجام اصلاحات اساسی نیست.
برخی کارشناسان میگویند که مردم کویت در حال حاضر امید چندانی به بهبود اوضاع سیاسی ندارند و از همین رو است که مشارکت رایدهندگان اندک است.
حوزههای اخذ رای در کویت تا ساعت هشت شب فعالاند و نتایج روز چهارشنبه اعلام خواهد شد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
انتخابات قبلی کویت که تنها هشت ماه پیش در سپتامبر گذشته برگزار شد، با آوردن ۲۷ قانونگذار جدید، از جمله اسلامگرایان محافظهکار و دو نماینده زن به مجلسی که ۵۰ کرسی دارند، تغییر را در دستور کار قرار داد.
اما در ماه مارس، دادگاه قانون اساسی کویت حکم انحلال پارلمان را صادر کرد و پارلمان قبلی منتخب ۲۰۲۰ را مجددا برقرار کرد. چند هفته بعد، خاندان الصباح مجددا پارلمان را منحل و رایگیری جاری را تنظیم کرد.
آسوشیتدپرس به نقل از کریستین دیوان، محقق ارشد موسسه کشورهای عرب خلیج فارس در شهر واشنگتن، میگوید که این آشفتگی تا حدی ناشی از اختلافهای درون خاندان حاکم پس از مرگ شیخ صباح الاحمد الصباح در سال ۲۰۲۰ است، که برای ۱۵ سال حاکم کویت بود.
سپس شیخ نواف الاحمد الصباح، برادر ناتنی و بیمار او، جانشینش شد و شیخ مشعل الاحمد الجابر الصباح، در مقاوم ولیعهد، اداره امور را بر عهده گرفت. هر دو آنان در دهه ۸۰ سالگی به سر میبرند.
دیوان درباره ساختار سیاسی کویت گفت: «نبود مسیر روشن در بدنه قدرت نوعی خلا کلی را ایجاد کرده که باعث شده است سایر نهادهای سیاسی و نیروهای اجتماعی از شکاف موجود استفاده کنند.»
در کویت قدرت سیاسی در دست خانواده حاکم است و امیر نخستوزیر و کابینه را تعیین میکند و اختیار دارد که در هر زمانی پارلمان را منحل کند. اما قانونگذاران میتوانند قوانین را تصویب یا مسدود کنند و وزیران را استیضاح کنند یا خواستار برکناری آنان شوند. در کویت احزاب سیاسی وجود ندارد.
کویت در همسایگی عراق و عربستان سعودی، ششمین ذخایر بزرگ نفت را دارد و یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان است و برنامه رفاه گسترده برای جمعیت یکونیم میلیون نفری کشور را پیش میبرد. اما بسیاری از مردم میگویند که دولت در آموزش، بهداشت و خدمات سرمایهگذاری نکرده است. زنان کویتی در گذشته از نبود قوانین مربوط به جرائم ناموسی شکایت کردهاند. چهرههای اپوزیسیون نیز خواستار اصلاحات انتخابات برای ورود زنان و جوانان بیشتر به پارلمان شدهاند.