وزیر امور دیجیتال تایوان به بریتانیا سفر می‌کند

سفر آدری تانگ در حالی انجام می‌شود که چین همواره تعامل تایوان با کشورهای مختلف را محکوم کرده است

آدری تانگ، وزیر امور دیجیتال تایوان در یک مرکز نوآوری در تایپه، ۱۶ ژوئن ۲۰۲۰ــ AFP

آدری تانگ، وزیر امور دیجیتال تایوان، این هفته به بریتانیا خواهد رفت. او برای شرکت در یک کنفرانس عازم لندن است اما انتظار می‌رود در این سفر از ادارات دولتی نیز بازدید کند و با مسئولان یک شرکت متخصص در زمینه ماهواره‌های مدار پایین زمین ملاقاتی داشته باشد.

به گزارش رویترز، تانگ، از سرشناس‌ترین وزیران تایوان، به دلیل تسلط بر زبان انگلیسی و استفاده گسترده از توییتر در هفته فناوری لندن شرکت خواهد کرد و در عین حال از وزارت علوم، نوآوری و فناوری و همچنین وزارت تجارت بریتانیا دیدن می‌کند.

به‌رغم نداشتن روابط رسمی، تایوان بریتانیا را یک شریک دموکراتیک مهم می‌داند. بریتانیا هم بارها نگرانی خود را از افزایش فعالیت‌های نظامی چین در نزدیکی تایپه ابراز کرده و حمایتش از مشارکت تایوان در سازمان‌های جهانی مانند سازمان بهداشت جهانی را نشان داده است.

مقام‌های تایوان بدون اشاره به جزئیات سفر آدری تانگ،‌ اعلام کرده‌اند که او در طول این سفر، با برخی مسئولان بریتانیا در مورد مسائل مربوط به امور دیجیتال و همکاری در این صنعت تبادل‌نظر خواهند کرد.

اعلام شده است که تانگ از شرکت «وان وب» که در عرصه ماهواره‌های مدار پایین زمین تخصص دارد هم بازدید می‌کند.

به گفته وزارت امور دیجیتال تایوان، تانگ امیدوار است از فرصت سفر به لندن برای تعمیق همکاری در زمینه امنیت اطلاعات دولتی، سرمایه‌گذاری و بهبود کلی روابط تایوان و بریتانیا استفاده کند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

دولت تایوان به دنبال برنامه‌هایی برای حفظ ارتباطات در صورت حمله چین است؛ از جمله این برنامه‌ها می‌توان به در نظر گرفتن ماهواره‌هایی در مدار متوسط و پایین زمین برای خدمات اینترنتی اشاره کرد.

هم‌زمان با سفر آدری تانگ، جوزف وو، وزیر امور خارجه تایوان، نیز قرار است این هفته به اروپا برود و در یک مجمع امنیتی در پراگ شرکت کند.

این سفرها در حالی است که چین همواره با تعامل تایوان با کشورهای مختلف مخالفت می‌کند. در نوامبر گذشته، هنگامی که گرگ هندز، وزیر خارجه وقت بریتانیا، برای تجارت به تایپه رفت و با تسای اینگ ون، رئیس‌جمهوری تایوان، ملاقات کرد، چین آن سفر را محکوم کرد. سفر تسای اینگ ون در اوایل ماه آوریل به واشنگتن و دیدار با رئیس مجلس نمایندگان ایالات متحده نیز با مخالفت گسترده پکن مواجه شد و پس از دیدار رئیس‌جمهوری تایوان از ایالات متحده، حضور نظامی چین در اطراف جزیره تایوان افزایش یافت.

چین که ادعا می‌کند جزیره تایوان در سال ۱۹۴۹، ناعادلانه و غیرقانونی از این کشور گرفته شده است، می‌گوید قصد دارد از طریق صلح‌آمیز تایوان را به سرزمین‌هایش اضافه کند اما سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا می‌گویند ارتش چین خود را برای یک حمله نظامی به تایوان تا پیش از سال ۲۰۲۶ آماده می‌کند.

دولت منتخب دموکراتیک تایوان ادعاهای حاکمیت چین را رد می‌کند و می‌گوید فقط مردم خود جزیره می‌توانند در مورد آینده‌شان تصمیم بگیرند. آمریکا و کشورهای غربی نیز از استقلال تایوان حمایت می‌کنند و جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، تایوان را خط قرمز واشنگتن خوانده است.

با وجود کارزاری که چین برای منزوی کردن تایوان به راه انداخته، تایپه همچنان با بیش از ۱۰۰ کشور روابطی غیررسمی و استوار دارد؛ با این حال تعداد کشورهای دارای روابط رسمی با این جزیره زیاد نیست و پس از قطع روابط با هندوراس، تایوان دیگر تنها ۱۳ هم‌پیمان دیپلماتیک رسمی دارد که عمدتا کشورهای کوچک و فقیر جزیره‌ای اقیانوس آرام، کاراییب، جنوب آفریقا و آمریکای لاتین‌اند.

بیشتر از جهان