جبهه آزادی: انتقال طالبان پاکستانی به شمال افغانستان نیرنگی برای نابود کردن بافت جمعیتی است

جبهه آزادی افغانستان مدعی است که طالبان وارد فاز جدید میزبانی از گروه‌های تروریستی در افغانستان شده‌اند

طرح انتقال طالبان پاکستانی به شمال افغانستان واکنش‌های زیادی را در میان منتقدان طالبان برانگیخته است - ASGHAR ACHAKZAI / AFP

جبهه آزادی افغانستان، روز پنجشنبه ۲۵ خرداد (۱۵ ژوئن)، طی بیانیه‌ای طرح انتقال اعضای تحریک طالبان پاکستان به شمال افغانستان را «نیرنگ بزرگ و اقدامی برای برهم زدن بافت جمعیتی در افغانستان» خواند. این جبهه اعلام کرد که این اقدام طالبان به پرورش نفاق و تروریسم در شمال افغانستان منجر خواهد شد و به بافت بومی این منطقه شدیدا آسیب می‌زند.

در این بیانیه تاکید شده است که طرح انتقال اعضای تحریک طالبان پاکستان به نام مهاجران پاکستانی از نزدیکی مرز دیورند به سمت شمال و شمال‌غرب افغانستان، با هدف برهم زدن بافت قومی شمال کشور صورت گرفته است و به تقویت گروه‌های تروریستی همسو با طالبان منجر می‌شود.

جبهه آزادی تاکید کرده است: «انتقال اعضای تحریک طالبان پاکستانی به شمال افغانستان، زمینه‌های هم‌پذیری (پذیرش) و زیست مسالمت‌آمیز اقوام باهم برادر در شمال افغانستان را نابود می‌کند.» مقام‌های این جبهه هشدار داده‌اند که برهم زدن بافت بومی این منطقه، خطر پرورش تروریسم را در شمال افغانستان دوبرابر می‌کند و این مسئله نه‌تنها برای افغانستان، بلکه برای منطقه و جهان نیز خطرآفرین خواهد بود.

جبهه آزادی افغانستان در این بیانیه همچنین مدعی شده است که طالبان علاوه بر این‌که تاکنون روابطشان را با گروه‌های تروریستی قطع نکرده‌اند، از این ارتباط برای تقویت خود نیز سود می‌برند. در این بیانیه آمده است: «طالبان نه‌تنها ارتباط ساختاری با القاعده و بخش‌هایی از داعش را از دست نداده‌اند، بلکه با جابجایی گروه‌های همخوان فکری‌شان، وارد فاز جدیدی از میزبانی تروریسم در افغانستان شده‌اند.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

مقام‌های جبهه آزادی افغانستان در این بیانیه، به کشورهای همسایه افغانستان درباره خطر استقرار گروه‌های تروریستی در نزدیکی مرزهایشان با این کشور، هشدار داده‌اند. در این بیانیه آمده است، کشورهای همسایه افغانستان باید «قبل از این‌که شعله‌های آتش بحران و منازعه در ورای مرزهای افغانستان زبانه بکشند، رفتار انفعالی و تماشاگرانه را کنار بگذارند.»

طرح انتقال مهاجران پاکستانی از مناطق اطراف مرز دیورند به سمت شمال افغانستان، از مواردی بود که در سفر وزیر دفاع و رئیس سازمان اطلاعات پاکستان (آی‌اس‌آی) به کابل در ماه فوریه و ملاقات این دو با مقام‌های بلندپایه طالبان، مطرح شده بود.

در آن زمان یک رسانه پاکستانی به نقل از منبعی معتبر گزارش داد که طالبان به وزیر دفاع پاکستان پیشنهاد کرده‌اند در صورتی که پاکستان هزینه‌های مالی را متقبل شود، این گروه می‌تواند اعضای تحریک طالبان پاکستانی را که در داخل افغانستان در مناطق هم‌مرز با پاکستان سکونت دارند، خلع سلاح کند و به دیگر مناطق کشور کوچ دهد.

درست چهار ماه پس از این گزارش، ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان، روز دوشنبه ۲۲ خرداد، به‌صراحت اعلام کرد که پاکستان و طالبان روی این طرح به توافق رسیده‌اند.

مهاجران پاکستانی که از یک دهه پیش در مناطق شرقی افغانستان در نزدیکی مرز دیورند زندگی می‌کنند، تا پیش از به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان، مردمان غیرنظامی بودند، اما گفته می‌شود پس از سلطه طالبان، بیش از چهار هزار نیروی مسلح عضو تحریک طالبان پاکستان به این مناطق سرازیر شده‌ و از آن زمان به بعد غیرنظامیان نیز با شورشیان پاکستانی همراه شده‌اند.

اکنون طالبان در نظر دارند تا این جمعیت را به شمال افغانستان منتقل کنند. این در حالی است که اغلب ساکنان شمال افغانستان ترک و تاجیک‌اند. منتقدان و مخالفان طالبان بر این باورند که این طرح مشخصا با هدف برهم زدن بافت بومی جمعیت در شمال افغانستان و تبدیل کردن این منطقه به پناهگاه امن تروریست‌ها است.