بایدن و مودی از طالبان خواستند از حمایت گروه‌های تروریستی دست بردارند

رهبران هر دو کشور بر لزوم تشکیل حکومت فراگیر و رعایت حقوق بشر در افغانستان تاکید کردند

جو بایدن و مودی در حال سخنرانی در کاخ سفید - STEFANI REYNOLDS / AFP

جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا، روز پنجشنبه یکم تیر (۲۲ ژوئن)، در دیدار با نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند، از طالبان خواست که به قطعنامه ۲۵۹۳ شورای امنیت سازمان ملل متحد پایبند بمانند و اجازه ندهند از خاک افغانستان برای مقاصد تروریستی استفاده شود.

هر دو رهبر به لزوم تشکیل حکومت فراگیر در افغانستان تاکید کردند و از طالبان خواستند که مانع بروز تهدیدهای امنیتی از خاک افغانستان به کشورهای همسایه و جهان شوند.

مودی و بایدن در بیانیه‌ای مشترک به حمایت قوی کشورهایشان از صلح و ثبات در افغانستان سخن گفتند و تاکید کردند که کمک‌های بشردوستانه فوری به افغانستان باید ادامه یابد. این دو رهبر همچنین از طالبان خواستند که به حقوق بشر همه شهروندان، به‌ویژه زنان و دختران افغانستان، احترام بگذارند و آزادی‌های انسانی را پایمال نکنند.

 در همین حال، رهبران هر دو کشور تاکید کردند که «هرگز نباید از خاک افغانستان برای مقاصدی همچون تهدید کشورهای دیگر، برنامه‌ریزی یا آموزش تروریست‌ها، و تامین مالی گروه‌های تروریستی استفاده شود.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در حالی که آمریکا پس از بیست سال حضور نظامی در افغانستان، از نزدیک به دو سال پیش ماموریتش را در آن کشور به پایان رسانده است، رئیس‌جمهوری بایدن در دیدار با نخست‌وزیر هند به لزوم همکاری مشترک برای مبارزه با گروه‌های تروریستی تاکید کردند که گفته می‌شود پس از ظهور طالبان در افغانستان تقویت شده‌اند. در بیانیه این دو آمده است: «رئیس‌جمهوری بایدن و نخست‌وزیر مودی خواستار اقدام هماهنگ علیه همه گروه‌های تروریستی فهرست شده در سازمان ملل متحد، از جمله القاعده، داعش، لشکر طیبه، گروه جیش محمد، و حزب‌المجاهدین شدند.»

مودی و بایدن در سخنرانی‌هایشان تروریسم فرامرزی و استفاده از نیروهای نیابتی تروریستی را قاطعانه محکوم کردند و در این مورد به سیاست‌های پاکستان اشاره کردند. هر دو رهبر از پاکستان خواستند که با اقدام فوری و جدی به جهان اطمینان دهد که هیچ قسمتی از خاک آن کشور برای انجام حمله‌های تروریستی استفاده نمی‌شود.

در این بیانیه همچنین از گروه ویژه اقدام مالی خواسته شده است برای شناسایی راه‌های بهتر برای مبارزه با پول‌شویی و تامین مالی تروریسم اقدام‌های جدی‌تری کند. این سخنان در حالی بیان شد که پاکستان از جمله کشورهایی است که به‌اتهام حضور گروه‌های تروریستی در آن و تامین مالی این گروه‌ها از طریق قاچاق مواد مخدر و اسلحه، زیر فشار زیاد گروه ویژه اقدام مالی است.

بیشتر از جهان