حمله هوایی روسیه به شورشیان مسلح سوریه؛ ۱۳ تن کشته شدند

این حمله در پاسخ به حمله‌ دو روز پیش پهپادهای شورشیان انجام شد که کشته شدن چهار غیرنظامی، از جمله دو کودک، را در پی داشت

دود ناشی از حمله هوایی روسیه به مواضع شورشیان مسلح در شمال سوریه - AFP

در حمله هوایی جنگنده‌های روسیه به جسر‌الشغور در شمال سوریه، دست‌کم ۱۳ تن، از جمله هفت غیرنظامی، جان باختند.

به گزارش دیده‌بان حقوق بشر سوریه، جنگنده‌های ارتش روسیه روز یکشنبه، ۲۵ ژوئن (۴ تیر)، مواضع و انبارهای سلاح و مهمات شورشیان را در محور حومه شمالی لاذقیه و جسرالشغور در جنوب غربی ادلب، به شدت بمباران کردند.

در جریان این بمباران، یک بازار میوه و تره‌بار نیز که محل رفت‌وآمد غیرنظامیان بود، هدف حمله قرار گرفت. به گفته رامی عبدالرحمن، رئیس دیده‌بان حقوق بشر سوریه، در این حمله دست‌کم ۳۰ غیرنظامی مجروح شده‌اند.

کنترل این منطقه را عمدتا هیئت تحریر‌الشام، از گروه‌های اسلامگرای درگیر در جنگ داخلی سوریه، بر عهده دارد که از ادغام چند گروه کوچک‌تر، از جمله جبهه فتح شام (جبهه النصره سابق)، تشکیل شده است. هیئت تحریر‌الشام که از بازماندگان شاخه رسمی القاعده محسوب می‌شود، اوایل سال ۲۰۱۹ با بیرون راندن مخالفان اسد از این منطقه، کنترل آن را در اختیار گرفت.

خبرگزاری فرانسه به نقل از دیده‌بان حقوق بشر سوریه نوشت نیروهای روسیه، که متحد دولت بشار اسد هستند، این حمله را در پاسخ به حمله‌ دو روز پیش پهپادهای شورشیان انجام دادند که به کشته شدن دست‌کم چهار غیرنظامی، از جمله دو کودک، منجر شد.

سانا، خبرگزاری دولتی سوریه، روز جمعه، ۲۳ ژوئن (دوم تیر)، از حمله پهپادی شورشیان به قرضحه، شهر اجداد بشار اسد، خبر داد. یک روز پیش از آن نیز یک هواپیمای بدون سرنشین، شهر صلحاب، واقع در شمال‌غرب سوریه که در نزدیکی قلمرو شورشیان قرار دارد و نیروهای بشار اسد آن را کنترل می‌کنند، هدف حمله قرار داد. پیش از این نیز جنگنده‌های روسیه بارها مواضع شورشیان را بمباران کرده‌اند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

به لطف پشتیبانی مسکو و تهران، دمشق در چند سال اخیر بسیاری از سرزمین‌هایی‌ را که شورشیان در مراحل نخستین جنگ داخلی در سوریه اشغال کرده بودند، پس گرفته است.

با این‌ حال، آخرین گروه اصلی مخالفان مسلح بشار اسد همچنان بخش‌های وسیعی از استان ادلب را در نواحی نزدیک به قرضحه و صلحاب در محاصره دارند و درگیری‌های پراکنده‌ای بین آن‌ها و نیروهای دولتی رخ می‌دهد. افزون بر تحریر‌الشام، گروه‌های کوچک دیگری نیز در این منطقه حضور دارند که عمدتا از حمایت ترکیه برخوردارند.

به باور تحلیلگران، ترکیه برخلاف اظهارات رسمی‌اش مبنی بر احترام به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه، قصد ندارد این مناطق را ترک کند. آنکارا علت ادامه حضور خود و حمایت از گروه‌های مسلح‌ را نگرانی از اوضاع امنیتی سوریه، حفاظت از مرزهای بین‌المللی، منافع ملی کشور خود و توسعه زیرساخت‌ها در این مناطق بیان می‌کند.

هفته گذشته مقام‌های جمهوری اسلامی ایران، سوریه، ترکیه و روسیه به‌منظور بحث و گفت‌وگو درباره ترمیم رابطه دمشق و آنکارا، در قزاقستان دیدار کردند.

تهران و مسکو در طول ۱۲ سال جنگ داخلی سوریه، تمام‌قد از بشار اسد، رئیس ‌جمهوری این کشور، حمایت کردند. در مقابل، آنکارا، عضو ناتو که با سوریه صدها کیلومتر مرز مشترک دارد، از اصلی‌ترین مخالفان بشار اسد در این سال‌ها بوده و مخالفان اسد را در سوریه از نظر مالی و تسلیحاتی پشتیبانی کرده است.

جنگ داخلی در سوریه که آتش آن با خیزش معترضان این کشور علیه حکومت بشار اسد در ژانویه ۲۰۱۱ شعله‌ور شد، بیش از نیم میلیون کشته بر جای گذاشت و بیش از نیمی از جمعیت ۲۰ میلیون نفری آن نیز آواره شدند.

بیشتر از جهان