اورشلیمپست روز شنبه ۲۲ ژوییه (۳۱ تیر) با انتشار یادداشتی درباره تلاش جمهوری اسلامی ایران برای نفوذ در خاورمیانه و اعمال تهدید علیه اسرائیل هشدار داد.
در این یادداشت به قلم روت واسرمن لند، سیاستمدار و کاردار پیشین سفارت اسرائیل در مصر، تاکید شده که ایران با وجود به چالش کشیدن مرزهای شمالی اسرائیل هنوز آرام نگرفته است و قصد دارد از طرق مختلف، تلآویو را بیش از پیش هدف هجمه قرار دهد.
این عضو سابق پارلمان اسرائیل در یادداشت خود آورده است: در سفر اخیر محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، به اردوگاه آوارگان جنین پس از عملیات اسرائیل، بر یک کلمه تکراری تاکید شد: شبهنظامیان. این موضوع نشان میدهد که قدرت واقعی در این اردوگاه در دست باندهای تحت حمایت جمهوری اسلامی است که از سمت ایران برای سرپیچی از رهبری کنونی فلسطین و مقابله با موجودیت اسرائیل، آموزش میبینند، حمایت مالی میگیرند و تشویق و تحریک میشوند.
جمهوری اسلامی که حضور در لبنان و سوریه راــ در شرایطی که هر دو عمیقا در هرجومرج، فروپاشی اقتصادی، بیثباتی و ناامیدی غوطهور شدهاندــ کافی نمیداند، در ماههای اخیر، تمام تلاشش را به کار گرفته است تا تسلطش بر منطقه را بیشتر و نیروهای نیابتی را برای اجرای اقدامهایی که حاکمیت اسرائیل را نقض میکند، تقویت کند.
این یادداشت میافزاید: همانطور که دیدیم، یکی از اعضای حزبالله چند ماه پیش در نزدیکی مرزهای اسرائیل به عنوان یک اقدام آشکارا تحریکآمیز، اقدامی تروریستی انجام داد. اگرچه این تروریست قبل از وقوع فاجعه متوقف شد، این واقعیت که او تا آنجا به داخل خاک اسرائیل رسیده بود، نشاندهنده تلاش آشکاری برای آزمایش تواناییهای مرزی اسرائیل است.
در چند هفته گذشته، حزبالله هم با تشویق ایران، دو پایگاه در مرز اسرائیل و لبنان بر پا کرد و در نتیجه حاکمیت اسرائیل را آشکارا نادیده گرفت. حزبالله مدعی شد تا زمانی که منطقه موردمناقشه غجرــ روستایی در مرز لبنان و بلندیهای جولانــ تخلیه و به لبنان بازگردانده نشود، پایگاهها را برنمیدارد. این در حالی است که ساکنان عرب علوی این روستا به لبنانی شدن تحت حمایت حزبالله علاقه چندانی ندارند و ترجیح میدهند شهروندی اسرائیل را حفظ کنند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
این رویدادها تلاش آشکار دیگری از سوی حزبالله یا به عبارت دیگر جمهوری اسلامی ایران برای بهرهبرداری از هرجومرج سیاسی داخلی در اسرائیلاند. ایران بسیار تلاش میکند از آشفتگیهای سیاسی موجود در داخل اسرائیل به نفع خود استفاده کند و شرایط حاضر را بهاشتباه، ضعف نظامی در نظر میگیرد.
البته تهران با به چالش کشیدن مرزهای شمالی اسرائیل آرام نگرفته و در کرانه باختری رود اردن نیز بسیار فعال بوده است؛ جوانان خسته و بیکار فلسطینی در کتابهای درسی هدف هجمه تبلیغات تحریککننده جمهوری اسلامی قرار میگیرند و برای آنها فرصت شرکت در اردوهای تابستانی تحت حمایت حماس و جهاد اسلامی فراهم میشود تا از طریق آموزش نظامی توانمند شوند.
ایران در دو میدان دیگر نیز فعالانه عمل میکند؛ اگرچه به این زمینبازیها هنوز بهصراحت اشاره نمیکند؛ اولین مورد اردن است؛ کشوری که با ضعف رهبری و وضعیت بد اقتصادی مواجه است و با وجود این، میزبان صدها هزار پناهنده سوری است. وضعیت موجود در اردن زمینه را هرجومرج و بیثباتی مساعد میکند. این شرایط با توجه به اهمیت راهبردی این کشور کوچک هممرز با اسرائیل و به عنوان پایگاهی برای حضور نظامی آمریکا، بسیار نگرانکننده است.
علاوه بر این، ایرانیها بهشدت تلاش میکنند در جامعه داخلی عربهای اسرائیل نفوذ و جوانان سنی را با احساسات ضداسرائیلی و غیرت شیعی برای دفاع مقدس تحریک کنند؛ موضوعی که ناراحتی شیوخ سنی در شهرهای عربنشین از جمله زادگاه حضرت عیسی یعنی شهر ناصره را نیز در پی داشته است.
در شرایطی که جمهوری اسلامی برای نفوذ و تاثیرش در منطقه در سطوح مختلف هوشمندانه و با حوصله عمل میکند، باید بدانیم چنین نفوذی برای همه کشورهای منطقه از جمله کشورهای عضو پیمان ابراهیم و همچنین آمریکا و اروپا که به دنبال ثبات منطقهای، تجارت و توسعه فناوریاند، یک پرچم قرمز و زنگ خطر است.