بحران اقتصادی در پاکستان؛ چین ۲.۴ میلیارد دلار وام می‌دهد

برخی کارشناسان بدهی چین به پاکستان را در راستای دیپلماسی «وام-تله» برای نفوذ بیشتر چین بر منابع اقتصادی پاکستان می‌دانند

اسحاق دار، وزیر دارایی پاکستان، با پانک چونگ سو، سفیر چین در اسلام‌آباد-CathayPak/Twitter@

با تداوم بحران اقتصادی در پاکستان، چین به این کشور ۲.۴ میلیارد دلار وام می‌دهد تا در روزهای دشوار اقتصادی، از آن برای رفع نیازهای فوری استفاده کند. اسحاق دار، وزیر دارایی پاکستان، روز پنجشنبه ۵ مرداد (۲۷ ژوئیه)‌، در توییتی اعلام کرد که چین این وام را در دو سال و در دو قسمت به دولت پاکستان ارائه خواهد کرد.

پس از تشدید بحران اقتصادی در پاکستان، این بزرگ‌ترین بسته کمکی یک دولت خارجی به این کشور است. از یک سال پیش، هم‌زمان با افزایش تنش سیاسی در پاکستان، بحران اقتصادی در این کشور نیز تشدید شد.

وزیر دارایی پاکستان ابراز امیدواری کرد که با دریافت وام از چین، بتواند به چالش‌های فوری در اقتصاد پاکستان رسیدگی کند.

پیش‌ازاین شهباز شریف، نخست‌وزیر پاکستان، از بانک جهانی، صندوق بین‌المللی پول و شماری از دولت‌ها ازجمله چین و عربستان سعودی درخواست کمک اقتصادی کرده بود.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

وقوع سیل ویرانگر در ژوئیه ۲۰۲۲ در پاکستان، حدود ۱۰ میلیارد دلار خسارت وارد کرد و هزاران نفر آواره شدند. هرچند سازمان ملل متحد و شماری از کشورها برای رسیدگی به آسیب‌دیدگان سیل در پاکستان، به این کشور بسته‌های کمک نقدی ارسال کردند، اما جبران آسیب وارد‌شده به زیرساخت‌های اقتصادی هزاران خانوار و آسیب‌هایی که به صنعت کشاورزی در پاکستان وارد شد، به زمان زیادی برای ترمیم نیاز دارد.

بر اساس گفته‌های اسحاق دار، پاکستان قرار است ۱.۲ میلیارد دلار از وام چین را در سال ۲۰۲۳ و ۱.۲ میلیارد دیگر را در سال ۲۰۲۴ دریافت کند.

آسوشیتدپرس در گزارشی نوشت: «چین دوست دیرینه پاکستان است و نقشی کلیدی در کمک به جلوگیری از سقوط اقتصادی این کشور دارد.»

هرچند نگرانی‌هایی از بازپرداخت وام‌های فزاینده چین به اسلام‌آباد وجود دارد، اما پرداخت وام ۲.۴ میلیارد دلاری به پاکستان، در وضعیتی که این کشور شدیدترین بحران اقتصادی را تجربه می‌کند، می‌تواند از فروپاشی اقتصادی در این کشور جلوگیری کند.

صندوق بین‌المللی پول نیز دو هفته پیش، ۱.۲ میلیارد دلار به خزانه بانک مرکزی پاکستان واریز کرد تا از افت بیشتر بهای ارز ملی پاکستان و سقوط نظام بانکی این کشور جلوگیری کند. ارائه این بسته کمک نقدی پس از آن صورت گرفت که ذخایر ارز خارجی در پاکستان به چهار میلیارد دلار کاهش یافت و نگرانی در مورد بدتر شدن اوضاع در نظام اقتصادی این کشور را تشدید کرد.

چین میلیاردها دلار در پاکستان سرمایه‌گذاری کرده است و برخی کارشناسان ارائه کمک‌های اقتصادی چین به این کشور را «وام-تله» و در راستای نفوذ بیشتر چین بر منابع اقتصادی پاکستان می‌دانند، اما دولت شهباز شریف این ادعاها را رد می‌کند.

دولت شهباز شریف که در آوریل ۲۰۲۲ به قدرت رسید، ادعا می‌کند که سیاست‌های دولت عمران خان، پاکستان را با رکود اقتصادی مواجه کرده است و اکنون تلاش‌های زیادی برای احیای دوباره اقتصاد در این کشور جریان دارد.

بیشتر از اقتصاد