انفجار مرگبار در باجور پاکستان ده‌ها کشته و زخمی برجای گذاشت

با به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان در اوت ۲۰۲۱، فعالیت‌های تروریستی در پاکستان به‌شدت افزایش یافته است

زخمیان انفجار باجور به بیمارستان منتقل شده‌اند- geo.tv

پلیس پاکستان اعلام کرد که در انفجار مرگباری که یکشنبه، هشتم مرداد (۳۰ ژوئیه) در راهپیمایی حامیان یک رهبر تندرو سیاسی در منطقه باجور در شمال غربی پاکستان (هم‌مرز با افغانستان) رخ داد، دست‌کم ۱۰ نفر کشته، و بیش از ۵۰ نفر دیگر زخمی شده‌اند. 

پلیس پاکستان گفت که این انفجار در گردهمایی «جمعیت علمای اسلام پاکستان» مرتبط با مولانا فضل‌الرحمان، رخ داده است. 

پلیس افزود که زخمی‌های این انفجار به بیمارستان‌ها منتقل شده‌اند و نیروهای پلیس نیز در محل رویداد حضور یافته‌اند تا تحقیقات لازم را در این زمینه تکمیل کنند. 

اما رسانه پاکستانی جیونیوز گزارش داده است که در انفجار مزبور دست‌کم ۳۵ نفر کشته و بیش از ۸۰ نفر زخمی شده‌اند. 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

هنوز هیچ فرد یا گروهی مسئولیت این حادثه تروریستی را نپذیرفته است، اما بیشتر حمله‌های انفجاری و انتحاری از این دست را گروه تحریک طالبان پاکستانی (تی‌تی‌پی) برعهده می‌گیرد. 

با به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان در اوت ۲۰۲۱، فعالیت‌های تروریستی در پاکستان به شدت افزایش یافته است. در هشت ماه گذشته تی‌تی‌پی حمله‌های مرگباری در پاکستان، به‌ویژه در مناطق قبایلی این کشور، انجام داده است.  

مقام‌های پاکستانی به صراحت اعلام کرده‌اند که مذاکره با تی‌تی‌پی منتفی است و تنها گزینه برای این گروه، زمین گذاشتن جنگ‌افزارهای خود و پذیرفتن قانون اساسی پاکستان است.  

با میانجیگیری حکومت طالبان، سال گذشته میلادی آتش‌بس چندماهه‌ای میان تی‌تی‌پی و حکومت پاکستان برقرار شد، اما این آتش‌بس در ماه نوامبر شکسته شد و تی‌تی‌پی به جنگجویانش دستور داد که حمله‌های خود را در پاکستان ازسرگیرند. 

مقام‌های پاکستانی ادعا دارند که تی‌تی‌پی در افغانستان و در نواحی نزدیک به مرز پاکستان پناهگاه‌های امن دارد و از حکومت طالبان خواسته‌اند که با تی‌تی‌پی مقابله کنند، اما طالبان این درخواست را نپذیرفته‌‌اند و در مقابل، می‌کوشند خانواده‌های آوارگان وزیرستان شمالی را از مناطق مرزی به استان‌های دیگر افغانستان، به‌ویژه به استان‌های شمالی، منتقل کنند.  

این اقدام طالبان به نگرانی‌های جدی در افغانستان و کشورهای آسیای میانه دامن زده است، زیرا احتمال می‌رود که با پایان روند انتقال مهاجران وزیرستانی به استان‌های شمالی افغانستان، تروریسم و بنیادگرایی در این مناطق افزایش یابد که تهدیدی جدی برای کشورهای آسیایی میانه است.  

پاکستان به حمایت از گروه‌های تروریستی در سطح منطقه متهم است، اما گمان می‌رود که کنترل خود را بر این گروه‌ها تا حدی از دست داده است و با به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان، این گروه‌ها نیز رویای برپایی حکومت‌های افراطی اسلامی، شبیه به نسخه حکومت طالبان، را در سر می‌پرورند. 

بیشتر از جهان